Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Jesteś tu nowy? Przywitaj się z nami.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam.
Jaworzno / Czewa
Częściej piwa, ale nalewki i wina czasem się zdarzą. Teraz także miodzik :)
Witam
Urle, mazowieckie.
Zazwyczaj robię piwa z ekstraktów, ale raz zdarzyło mi się wino z wiśni i miód pitny. To ostatnie na pewno będę powtarzał, co do wina ... Trudno powiedzieć.
księgarz5 - fakt, miody są super, chociaż wina też, a piw to już najbardziej, szczególnie te ze słodów :diabelek:.
Dzień Dobry :) Jestem tu nowy :)
lech.kuba -> Jak bym mógł, to z chęcią bym je robił ze słodów. Niestety, 6-8h w ciągu nie uzbieram, a przecież nie jestem jedynym użytkownikiem kuchni ... :/
Cześć, należę do skromnych osób i więcej czytam niż się udzielam, ale mam nadzieję, że miło spędzę tutaj czas. :)
Witam wszystkich.
Jako nowy na forum i początkujący w produkcji winka, mam zamiar trochę z forum się dowiedzieć. 
Pozdrawiam
Cześć witamy na forum ;) ;)
Cześć. Pierwsze wino właśnie się robi :) Pozdrawiam
Dzień dobry ::) Miłośniczka win wszelakich, początkujący wytwórca, ale przede wszystkim zapalony degustator kłania się nisko :)
Witamy, witamy - Krakowską Nocną Zmianę Bluesa... ;)
Witam wszystkich. W 2014 posadziłem 50 krzaków, co roku coś dosadzam. Tej jesieni robię pierwsze wina.
Witam , pierwsze wino w drodze ale nie wiem czy coś z tego będzie.
Witajcie. Fajnie, że rośnie ekipa podkarpacka. Może uzyskamy potencjał zlotowy i w przyszłym roku "się zlecimy" podkarpacko.
Zachęcam do podawania miejscowości w profilu bo to nie wstyd przyznać gdzie się mieszka.
(01-11-2017, 11:33)tata1959 napisał(a): [ -> ]... Może uzyskamy potencjał zlotowy i w przyszłym roku "się zlecimy" podkarpacko.

Już z 10 lat minęło jak to powtarzasz i wirtualne zloty się odbywają :)
Może nie w ilość tylko w jakość celować ;)
Żeby zlot się odbył to uczestników nieco więcej niż piwnica blokowa pomieści być powinno.
Co jakiś czas powracam do tematu bo w końcu, mam nadzieję, że się uda zlecieć podkarpacko.
A ma ta piwnica jakąś oficjalną nazwę?
Jama cysorzowa :diabelek:
Lepiej będzie brzmiało, Loszek Cysorza i nawiązywać będzie do treści z Trylogii. :-)
"Starzy" forumowicze a "aluzju nie poniali". Robert pewnie od razu "poniał".
Dla ułatwienia mógłbym podać linka, ale to już by była tylko zwykła złośliwość.
Zejdźmy więc z piwnicy blokowej zaś Robert na pierwszym prawdziwym zlocie podkarpackim będzie mianowany Borysem (polewajem) i będzie czynił honory swoimi trunkami co będzie dość dotkliwym wy(p)różnieniem.
Heniu będę polewał, karmił, wycierał nosy, pampersy zmieniał nawet aby tylko ten zlot się odbył ;)
Robert, dołóż do obietnic jeszcze transport z Rybnika a chętnie też się pojawię, nawet w piwnicy ;)
Romeeeekkkk! Przecież Ty z podkarpacia jesteś!
Tosia jeszcze bardziej!!! (róbcież te paszporty "bez zimę")

Jak się zbierze ekipa co najmniej 12-15 chętnych to "wypalam" za zlotem. Odpowiedni wątek "zapuszczę" w odpowiednim czasie. Czujni bądźcie!!!
Roman Rybnik to nie koniec świata, autostrada za pół darmo jeszcze działa, płacisz tylko do Krakowa :)
Cześć, jestem Jowita i od dziś będę użytkownikiem tego forum. Pozdrawiam