Witam.
Jaworzno / Czewa
Częściej piwa, ale nalewki i wina czasem się zdarzą. Teraz także miodzik

Witam
Urle, mazowieckie.
Zazwyczaj robię piwa z ekstraktów, ale raz zdarzyło mi się wino z wiśni i miód pitny. To ostatnie na pewno będę powtarzał, co do wina ... Trudno powiedzieć.
księgarz5 - fakt, miody są super, chociaż wina też, a piw to już najbardziej, szczególnie te ze słodów

.
Dzień Dobry

Jestem tu nowy

lech.kuba -> Jak bym mógł, to z chęcią bym je robił ze słodów. Niestety, 6-8h w ciągu nie uzbieram, a przecież nie jestem jedynym użytkownikiem kuchni ... :/
Cześć, należę do skromnych osób i więcej czytam niż się udzielam, ale mam nadzieję, że miło spędzę tutaj czas.

Witam wszystkich.
Jako nowy na forum i początkujący w produkcji winka, mam zamiar trochę z forum się dowiedzieć.
Pozdrawiam
Cześć witamy na forum

Cześć. Pierwsze wino właśnie się robi

Pozdrawiam
Dzień dobry :

Miłośniczka win wszelakich, początkujący wytwórca, ale przede wszystkim zapalony degustator kłania się nisko

Witamy, witamy - Krakowską Nocną Zmianę Bluesa...

Witam wszystkich. W 2014 posadziłem 50 krzaków, co roku coś dosadzam. Tej jesieni robię pierwsze wina.
Witam , pierwsze wino w drodze ale nie wiem czy coś z tego będzie.
Witajcie. Fajnie, że rośnie ekipa podkarpacka. Może uzyskamy potencjał zlotowy i w przyszłym roku "się zlecimy" podkarpacko.
Zachęcam do podawania miejscowości w profilu bo to nie wstyd przyznać gdzie się mieszka.
(01-11-2017, 11:33)tata1959 napisał(a): [ -> ]... Może uzyskamy potencjał zlotowy i w przyszłym roku "się zlecimy" podkarpacko.
Już z 10 lat minęło jak to powtarzasz i wirtualne zloty się odbywają

Może nie w ilość tylko w jakość celować

Żeby zlot się odbył to uczestników nieco więcej niż piwnica blokowa pomieści być powinno.
Co jakiś czas powracam do tematu bo w końcu, mam nadzieję, że się uda zlecieć podkarpacko.
A ma ta piwnica jakąś oficjalną nazwę?
Jama cysorzowa

Lepiej będzie brzmiało, Loszek Cysorza i nawiązywać będzie do treści z Trylogii. :-)
"Starzy" forumowicze a "aluzju nie poniali". Robert pewnie od razu "poniał".
Dla ułatwienia mógłbym podać linka, ale to już by była tylko zwykła złośliwość.
Zejdźmy więc z piwnicy blokowej zaś Robert na pierwszym prawdziwym zlocie podkarpackim będzie mianowany Borysem (polewajem) i będzie czynił honory swoimi trunkami co będzie dość dotkliwym wy(p)różnieniem.
Heniu będę polewał, karmił, wycierał nosy, pampersy zmieniał nawet aby tylko ten zlot się odbył

Robert, dołóż do obietnic jeszcze transport z Rybnika a chętnie też się pojawię, nawet w piwnicy

Romeeeekkkk! Przecież Ty z podkarpacia jesteś!
Tosia jeszcze bardziej!!! (róbcież te paszporty "bez zimę")
Jak się zbierze ekipa co najmniej 12-15 chętnych to "wypalam" za zlotem. Odpowiedni wątek "zapuszczę" w odpowiednim czasie. Czujni bądźcie!!!
Roman Rybnik to nie koniec świata, autostrada za pół darmo jeszcze działa, płacisz tylko do Krakowa

Cześć, jestem Jowita i od dziś będę użytkownikiem tego forum. Pozdrawiam