12-10-2017, 16:04
12-10-2017, 17:48
Pół butli marnujesz! Echchchchch... ta młodzież....
Skąd bierzesz granaty za bezdurno? Zdradź się. Chyba nie kupujesz w biedrze?
PS. Obrus dziergany czy ze sklepu?
Skąd bierzesz granaty za bezdurno? Zdradź się. Chyba nie kupujesz w biedrze?
PS. Obrus dziergany czy ze sklepu?
19-02-2018, 13:17
Ja też robiłem z granatów. Wyszło przednie, już trzeci rok się klaruje(nastawione 28-02-2015) i nadal jest mętne.
Trochę info o nim tutaj:
http://wino.org.pl/forum/Thread-Wino-z-g...#pid206946
Też się podpinam pod pytanie - skąd bierzesz granaty? Mnie z marketu kosztowały ok 3-4 zł za sztukę. Jak bym miał dostęp do tanich granatów, to bym chętnie nastawił ze 30 litrów, bo winko naprawdę jest super
Trochę info o nim tutaj:
http://wino.org.pl/forum/Thread-Wino-z-g...#pid206946
Też się podpinam pod pytanie - skąd bierzesz granaty? Mnie z marketu kosztowały ok 3-4 zł za sztukę. Jak bym miał dostęp do tanich granatów, to bym chętnie nastawił ze 30 litrów, bo winko naprawdę jest super
monika7
19-02-2018, 18:02
Wina nie robię, więc może nie wiem o czym mówię , ale skoro widzę wątki o robieniu wina na soku jabłkowym z kartonika, to czy nie da się zrobić wina z gotowego soku z granatów (są produkowane w czystej formie, bez konserwantów).
Pewnie, że jest on droższy niż sok jabłkowy, ale chyba tańszy niż sok uzyskiwany ze świeżych owoców. Piłam kilka takich i były całkiem przyzwoite w smaku.
Pewnie, że jest on droższy niż sok jabłkowy, ale chyba tańszy niż sok uzyskiwany ze świeżych owoców. Piłam kilka takich i były całkiem przyzwoite w smaku.