21-12-2017, 18:53
Drodzy koledzy,
przymierzam się do winka jabłkowego (bez dodatku wody) z samego soku z jabłek pozyskanego z wyciskarki.
Naszedł mnie pomysł czy do nastawu nie możnaby dodać np rodzynek, płatków z dzikiej róży, może jakaś suszona żurawinka? tak myśle nad jakimś dodatkiem. Chciałbym delikatne (12%) półsłodkie orzeźwiające winko. Doradzicie coś? Ewentualne w jakich proporcjach takie dodatki?
przymierzam się do winka jabłkowego (bez dodatku wody) z samego soku z jabłek pozyskanego z wyciskarki.
Naszedł mnie pomysł czy do nastawu nie możnaby dodać np rodzynek, płatków z dzikiej róży, może jakaś suszona żurawinka? tak myśle nad jakimś dodatkiem. Chciałbym delikatne (12%) półsłodkie orzeźwiające winko. Doradzicie coś? Ewentualne w jakich proporcjach takie dodatki?