09-10-2018, 23:03
Stron: 1 2
01-11-2018, 21:36
Mix składników:
-owoce jabłko 90% gruszka 10%
-500g hibiskusu
-kostki dębowe i trochę aronni dla cierpkości.
Oto etykietka:
[attachment=29018]
-owoce jabłko 90% gruszka 10%
-500g hibiskusu
-kostki dębowe i trochę aronni dla cierpkości.
Oto etykietka:
[attachment=29018]
02-11-2018, 21:46
Wiele Twoich etykiet ma ładne tło, szczególnie przypadło mi do gustu to z etykiety wina z dzikiej róży. Ponadto na tej etykiecie zwrócił moją uwagę jeden szczegół: kropka nad literą z w wyrazie "róża" jest większa i niżej osadzona od pozostałych kropek. Czy sam ją dorobiłeś (brak polskich znaków w czcionce), czy to przypadłość czcionki?
03-11-2018, 16:35
Chciałem sprawdzić w projekcie, lecz niestety niektóre z pierwszych etykiet skasowałem przy formatowaniu, gdy wgrywałem system (teraz wiem, że powinienem to robić na trzeźwo). Pewnie masz rację, jak patrzę na etykietę to widać tę kropkę (nie pamiętam, ale z pewnie dorysowałem). Taki błąd i niedokładność, wtedy jeszcze zaczynałem przygodę z grafiką. Tło często robię gradientowe zestawienie dwóch kolorów z projektu (czerwień róży i biel ziarnka).
04-11-2018, 15:33
Gradient to fajna sprawa. Przydatny zwłaszcza przy projektowaniu okładek, plakatów, etykiet itp. I można go stosować do różnych elementów graficznych, nie tylko do tła. Ale o tym na pewno wiesz.
Też czasem robię etykiety, ale przyjąłem inną koncepcję. Na etykiecie umieszczam tylko nazwę wina i kraj produkcji lub rok produkcji. Resztę informacji podaję na kontretykiecie, którą drukuję na zwykłej drukarce.
Też czasem robię etykiety, ale przyjąłem inną koncepcję. Na etykiecie umieszczam tylko nazwę wina i kraj produkcji lub rok produkcji. Resztę informacji podaję na kontretykiecie, którą drukuję na zwykłej drukarce.
21-04-2019, 22:38
Święta i czas wolny poświęcony na etykiety.
Trochę orientalnie wino z ananasa:
[attachment=29443]
Oraz pierwsze winogronowe Juliusza
[attachment=29442]
Trochę orientalnie wino z ananasa:
[attachment=29443]
Oraz pierwsze winogronowe Juliusza
[attachment=29442]
19-09-2019, 06:07
Witam
Czy etykiety drukujesz na jakimś specjalnym papierze np. samoprzylepny? Czy na zwykłym i jak, czym je przyklejasz?
Czy etykiety drukujesz na jakimś specjalnym papierze np. samoprzylepny? Czy na zwykłym i jak, czym je przyklejasz?
19-09-2019, 21:35
W większości etykiet drukuje na zwykłym papierze plus klej biurowy, bo taniej. Tylko te wina, które chcę, aby bardzo dobrze wyglądały drukuje na samoprzylepnym błysk. Jednej osobie zleciłem drukarni wydruk etykiet na foli samoprzylepnej błysk i znalazłem w promocji po 1 zł za stronę A4.
Tak wygląda na butelce ananas na foli błysk.
[attachment=29958][attachment=29957]
21-09-2019, 18:43
Piękne! Coraz wytworniejsze.
Juliusz najlepszy. Mniszkowe i etykiety dla Moniki także mają klasę i styl
Juliusz najlepszy. Mniszkowe i etykiety dla Moniki także mają klasę i styl
02-01-2020, 12:38
To co zasługuje na szacunek, to fakt, że często są to samodzielnie zaprojektowane etykiety, a więc niepowtarzalne itd.
Stron: 1 2