Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Kolorowe etykiety
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Witajcie,
Zamieszczam kilka etykiet na wina które w większości sam zrobiłem. Ciekawy jestem waszej opinii. Są to etykiety bardziej kolorowe. 
W każdej etykiecie jest monogram - logo moich win, to jest "JB" w wieńcu laurowym.

1. Dzika róża:
(Te przedłużone litery "j" oraz kropka nad "i" to miały symbolizować kolce dzikiej róży)

[attachment=27402]

2.Jabłuszko

[attachment=27403]

3.Porzeczka

[attachment=27404]

4.Mniszek

[attachment=27405]

5. Hibiskus
(Jeszcze będą drobne poprawki w grafice i w tekście, lecz nie mam czasu a wino jeszcze się robi :>)

[attachment=27406]
Fajne etykiety, hybris.

Doskonale uchwycony klimat domowego winiarstwa.

Moje gratulacje.
Bardzo ładne etykiety ale najważniejsze aby Tobie się podobały.
Ja po pewnym czasie zrezygnowałem z numeracji butelek i pojemności choćby dlatego ,że czasami leję w 
bordówki 0,5 lub 1 ltr. zależy co jest pod ręką.

Hibiskus'owa jest fantastyczna :)

Pozdrawiam Maciej
Bardzo fajne. Wiadomo że każdy z nas inaczej ocenia piękno ale napewno nikt nie pogardziłby winem z taką etykietą, szczególnie że sam je zrobiłeś. Dobra robota.
Ciekawy byłem waszych opinii i miło słyszeć, że podobają się etykiety.
Mam propozycję dla forumowiczów. Mianowicie, utworzę dowolną etykietę. Najlepiej gdy już posiadacie pomysł, tylko nie umiecie go zrealizować, w tym mogę Wam pomóc. Jeżeli chcecie mogę edytować tekst/grafikę w etykiecie którą zaprojektowałem i mogę Wam przesłać.
Realizacja takiego zamówienia może trochę potrwać w zależności od złożoności projektu oraz liczby zamówień :).
To nie jest ogłoszenie zarobkowe, więc nie będę pobierał opłat. Może jak ktoś bardzo chce to nie odmówię drobnej zapłaty, lecz jest w zupełności zbędna. Uczę się tworzyć grafiki i to dla mnie będzie pomocną lekcją w rozwoju mego zainteresowania.

Dane odnośnie grafiki:
1. Wielkość XX cm/XX cm - Są różne rozmiary butelek.
2. Jak ktoś ma własny pomysł lub grafikę niech prześle. Z niektórych obrazów można wyciąć tylko pewien element.
Zamieszczam przykładowe grafiki z których korzystałem. 

Wino porzeczkowe
http://fotowrzut.pl/WRZZUQUZTG
Super etykiety jaki jest koszt wyprodukowania 100 szt  czy może wiecie? Confused
To zależy od kilku zmiennych. Ile grafik na stronie A4. cena za xero kolor. I wyliczasz. Np: [6 grafik na A4, cena 1.40zł za stronę]. 100 / 6 = ~17. Czyli 17 stron. 17*1.40=~24zł.
Jeszcze w zależności jaki papier czy zwykły czy inny.
(10-02-2018, 20:58)Lemoniadowy Joe napisał(a): [ -> ]Fajne etykiety, hybris.

Doskonale uchwycony klimat domowego winiarstwa.

Moje gratulacje.

Owszem, fajne, ale mi się jednak kojarzą z Dwikozami :D
Dziękuje za naświetlenie sprawy   ;)
Mógłby ktoś z Was wytłumaczyć i nauczyć krok po kroku jak zrobić takie etykiety? Nie mam takich zdolności a chciałbym sobie wykonać swoje :)
Jakbyś mieszkał koło Lublina, to bym jakoś pokazał. Chociaż jak chcesz, mogę wytłumaczyć, to znaczy zrobić na jednej wybranej przez ciebie etykiecie taką całą drogę od początku jak to robiłem krok po kroku. Zrobię to w formie obrazków. Korzystam z Photoshopa CC, czyli najnowszego, lecz może być Photoshop CS5 lub Photoshop CS6. Wygląd podobny. Jak coś napisz na priv, to się dogadamy.
Poprosiłem kolegę  @hybris o pomoc, w zrobieniu dla mnie etykiet na wino. Bardzo sympatyczny człowiek, uprzejmy i pomocny. Długo układaliśmy kształt etykiety i się udało. Efekt końcowy dla mnie wspaniały. Kolega @hybris- imię Juliusz, wspaniale potrafi odczytać intencje zamawiającego i trafić w jego oczekiwania, dodatkowo robi to z wielką przyjemnością. Widać że lubi tę pracę.
 Za taką postawę nagroda się należy. Kto potrzebuje, szczerze polecam.
P.S. myślę że może poprosimy Juliusza o stworzenie oryginalnego kalendarza dla naszego forum na 2019r.
Hybris,zrobiłbyś etykiete na ryżowe wermut?
Oczywiście, mogę sam coś wymyślić. Lepiej jednak jak będę miał kilka informacji. Bo na pewno masz jakiś zamysł na etykietę lub chcesz zrobić podobne do tych, które masz?
Z czego robiłeś wermut cynamon/wanilia/ itp.
Ma być kolorowa/stonowane kolory/stare etykiety gdzie panują żółcienie i brąz/czarno-białe/futurystyczne wzory:)
Jednak może to się trochę wydłużyć do kilku tygodni, to zależy od weny twórczej i czy będzie odpowiadał Ci projekt.
Napisz na mi wiadomość to się dogadamy.
Wino jest tylko z dodatkiem wyłacznie ziół prowansalskich i kurkumy(ldla ładnego koloru)
Podobaja mi sie etykiety te które przedstawiłeś w pierwszym poście,chciałbym zdecydowanie coś w ten deseń
A co do czasu to nie śpieszy mi sie,winko jeszcze pracuje,zapytałem poprostu na zaś czy jest taka możliwość

Pozdrowienia
Chciałbym pochwalić się efektem pracy kolegi Juliusza który wykonał mi etykiety na wino.
[img]<a href=[/img][Obrazek: 3ef4cee4fae10cecmed.jpg]" />
[Obrazek: 2334afda92e2d326med.jpg]
Wrzucam mój projekcik na wino ryżowe z kurkumą i ziołami dla pewnej osoby.
Dane w etykiecie zostały zmienione.

[attachment=27606]
Podoba mi się ciepła tonacja tej etykiety.
Ogólnie nie jest źle, ale pewne sprawy warto jednak przemyśleć ponownie:

Wydaje mi się, że "butelka na etykiecie butelki" - to już trochę za dużo butelek.
Umieszczenie na lewym marginesie ciężkiej wizualnie pieczęci - niepotrzebnie chwieje kompozycją.
Myślę, że bez tych dwóch elementów etykieta znacznie zyska.
Napis: "WERMUT RYŻOWY" warto by uczynić nieco widoczniejszym i umieścić ok 1/3 od góry, 2/3 od dołu etykiety.
Beczka byłaby chyba nieco lepsza jako dyskretny drugi plan za przyprawami,
zamiast być konkurencją dla nagłówka etykiety i walczyć z nim o miejsce.

monika7

Tez chce się pochwalić etykietami Juliusza, który cierpliwie słuchał moich komentarzy i przygotował mi etykiety na wszystkie Angel  moje nalewki, które do tej pory zrobiłam. Załączam tu kilka.

[attachment=27608][attachment=27609][attachment=27610]
Bardzo ładne.
(07-04-2018, 05:50)Lemoniadowy Joe napisał(a): [ -> ]Podoba mi się ciepła tonacja tej etykiety.
Ogólnie nie jest źle, ale pewne sprawy warto jednak przemyśleć ponownie:

Wydaje mi się, że "butelka na etykiecie butelki" - to już trochę za dużo butelek.
Umieszczenie na lewym marginesie ciężkiej wizualnie pieczęci - niepotrzebnie chwieje kompozycją.
Myślę, że bez tych dwóch elementów etykieta znacznie zyska.
Napis: "WERMUT RYŻOWY" warto by uczynić nieco widoczniejszym i umieścić ok 1/3 od góry, 2/3 od dołu etykiety.
Beczka byłaby chyba nieco lepsza jako dyskretny drugi plan za przyprawami,
zamiast być konkurencją dla nagłówka etykiety i walczyć z nim o miejsce.

Dobre masz spostrzeżenia. Chociaż co do butelki bym się sprzeczał, bo moim zdaniem dobry pomysł: butelka wypełniona ryżem. Zwykłej butelki też bym nie wstawiał na etykiecie.
Zrobiłem kilka opcji, została wybrana jedna, która najbardziej podobała się osobie, dla której robiłem i to chyba najważniejsze. Chociaż ja dla mnie to za dużo rzeczy na etykiecie: beczka, pieczęć, zioła i butelka.

Oto na jaki pomysł wpadłem, odnośnie do prezentu na ślub. Skrzynkę na wina kupiłem, a obrazek sam zrobiłem, zdjęcie z Facebooka ściągnąłem. Słabej jakości zdjęcia, gdyż nie miałem nic innego do robienia fotek.
[attachment=27612]
[attachment=27613]
[attachment=27614]
(07-04-2018, 09:54)monika7 napisał(a): [ -> ]Tez chce się pochwalić etykietami Juliusza, który cierpliwie słuchał moich komentarzy i przygotował mi etykiety na wszystkie Angel  moje nalewki, które do tej pory zrobiłam. Załączam tu kilka.

Taki fajny przedwojenny styl. z Baczewskim mi się od razu skojarzyło :)

monika7

(07-04-2018, 17:05)TEQUILA napisał(a): [ -> ]
(07-04-2018, 09:54)monika7 napisał(a): [ -> ]Tez chce się pochwalić etykietami Juliusza, który cierpliwie słuchał moich komentarzy i przygotował mi etykiety na wszystkie Angel  moje nalewki, które do tej pory zrobiłam. Załączam tu kilka.

Taki fajny przedwojenny styl. z Baczewskim mi się od razu skojarzyło :)

Mnie się właśnie taki stary styl podoba. Będę go męczyć jeszcze o etykiety na miody ale pewnie dopiero jak przyjdzie czas na ich butelkowanie (za rok, dwa?).

Może poznamy kolegę Juliusza osobiście w Wysowej. Wygląda na to, że jest rozważa przyjazd we wrześniu na zlot. :cool:
Wrzucam etykiety na piwo. Ostatnio chodzą mi po głowie czarno-białe grafiki z elementem w kolorze. Idąc w tym nurcie zrobiłem/przerobiłem etykiete na mniszka (mój tegoroczny się klaruje i niedługo butelkuje).

Mniszek. Jak zawsze ciekawy jestem waszych opinii.
[attachment=28072]

Piwo
[attachment=28071]
Tak na moje, kaprawe oko, to przy mniszku, wolałbym , tak o 1/3 mniejszego motylka, albo większy, żółty kwiat, wszak mniszek ma rzucać się najpierw w oko.
Piwna etykieta - hmmm, a jakby to wyglądało z innym tłem?
Stron: 1 2