08-06-2018, 16:20
Parę dni temu polewałem w Gostomii miód z bergamotką , teraz podaję pełen przepis.
Na 6 litrow odfermentowanego trójniaka z delikatnego miodu wielokwiatowego dajemy do cichej fermentacji :
1. 200 ml soku z limonki
2. 30 gram imbiru pociętego w cieniutkie paski
3. 15 gram suszonej skórki bergamotki
Imbir trzymany w naastawie ok. 3 tygodni, bergamotkę góra 5 dni, warto także dodać skórkę z cytryny.
Latem świetnie smakuje schłodzony z lodówki.
Na 6 litrow odfermentowanego trójniaka z delikatnego miodu wielokwiatowego dajemy do cichej fermentacji :
1. 200 ml soku z limonki
2. 30 gram imbiru pociętego w cieniutkie paski
3. 15 gram suszonej skórki bergamotki
Imbir trzymany w naastawie ok. 3 tygodni, bergamotkę góra 5 dni, warto także dodać skórkę z cytryny.
Latem świetnie smakuje schłodzony z lodówki.