06-08-2018, 16:46
Witam, trochę pytań mam więc może je pogrupuje :
1.Czy trójniak to duże wyzwanie na pierwszy raz? Zrobiłbym czwórniaka ale wole miody gęstsze i słodsze ...
2.Interesuje mnie także kiedy należy dodać kwasku cytrynowego ( na początku?) oraz pożywki dla drożdzy ( jak porcjować i czy zamieszać wtedy roztwór).
3. Szperałem sporo po forum ale nie znalazłem takich ogólnych zasad przygotowania miodu ( sprzęt, jak to wygląda w przedziałach czasowych , metody działania) , byłbym wdzięczny za jakieś linki , w książce Jana Cieślaka znalazłem niewiele informacji .
Dzięki za poświęcony czas!
1.Czy trójniak to duże wyzwanie na pierwszy raz? Zrobiłbym czwórniaka ale wole miody gęstsze i słodsze ...
2.Interesuje mnie także kiedy należy dodać kwasku cytrynowego ( na początku?) oraz pożywki dla drożdzy ( jak porcjować i czy zamieszać wtedy roztwór).
3. Szperałem sporo po forum ale nie znalazłem takich ogólnych zasad przygotowania miodu ( sprzęt, jak to wygląda w przedziałach czasowych , metody działania) , byłbym wdzięczny za jakieś linki , w książce Jana Cieślaka znalazłem niewiele informacji .
Dzięki za poświęcony czas!
