26-08-2018, 17:13
Muszę zrobić porządek w zamrażalniku. Postanowiłem zrobić wino z tego co znalazłem.
Mam:
- 10,3 kg jagody
- 2,5 kg wiśni
Wrzuciłem to do wiaderka i się powoli rozmraża. Mam jeszcze czarną porzeczkę ale bardzo kwaśną i nie wiem czy dodawać, a jak dodać to ile?
W ile litrów wina proponujecie celować z takiej ilości owoców?
Planuję chyba z tego zrobić mocne półsłodkie. Drożdze Zamoyskich Burgund.
Będę wdzięczny bardziej doświadczonym za wskazówki.
Mam:
- 10,3 kg jagody
- 2,5 kg wiśni
Wrzuciłem to do wiaderka i się powoli rozmraża. Mam jeszcze czarną porzeczkę ale bardzo kwaśną i nie wiem czy dodawać, a jak dodać to ile?
W ile litrów wina proponujecie celować z takiej ilości owoców?
Planuję chyba z tego zrobić mocne półsłodkie. Drożdze Zamoyskich Burgund.
Będę wdzięczny bardziej doświadczonym za wskazówki.