Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: XII Rykowisko - WYSOWA 2019. KONKURS CYSORSKI "Królowa Łąk i Pól"
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
W pełnym porozumieniu z Jasiem ogłaszamy konkurs pt. "Królowa Łąk i Pól"*, którego punktacja będzie liczona przy wyborze Cysorza XII Rykowiska - WYSOWA 2019.
Warunkiem uczestnictwa jest dostarczenie truneczku w ilości nie mniejszej niż 0.5 l., w którego składzie główną rolę odgrywają ZIOŁA (nie mylić z "ziołem"!!!).
Oceniać będą jak zwykle wszyscy chętni uczestnicy Zlotu, skala ocen 0-10, a jedynym kryterium jest wybór najsmaczniejszego trunku.
Udział mogą wziąć wszyscy chętni uczestnicy zlotu oraz forumowicze, którzy swoje Królowe Łąk i Pól wyślą na adres, który zostanie podany w tym miejscu w odpowiednim czasie.
Jeden uczestnik może wystawić maksymalnie 2 trunki.
Wyso(ws)ka Komisja Konkursowa (WKK) zastrzega sobie prawo oceny, czy przedstawiony trunek mieści się w kategorii i to bez prawa odwołania oczywiście i jak zwykle.

*) - za zioła uznajemy tutaj: zioła. Po prostu zioła.

Ps. Trunki na Konkursy Cysorskie można wysyłać z odpowiednim wyprzedzeniem na adres:
Adres do wysyłki:

Jan Łopaciński
Wysowa 81
38-316 Wysowa

monika7

Jej, dziś wieczorem nastawiłam Amaro, które zawiera dużo ziół, a w najbliższym czasie będzie tego więcej w innych kombinacjach. :D   :pijemy:
Tylko dwie da się wystawić? Crap :glowa_w_mur:
W związku z zapytaniami zainteresowanych zaryzykuję uznanie herbaty za ziele. Herbatki - mieszanki z przewagą ziół też wpisują się w koncepcję konkursu.
Podstawa - ma być smacznie.
Ech przypomniała mi się nalewka z tatraku :D :P pychota,
ale to jakoś ani na polu ani na łące nie rośnie...
Nawiasem, coś tam tym razem u siebie wysznupię ;)
Jeśli bajorko bodaj w otoczeniu łąk a na nim tatarak nawet bez mamyrak to się kwalifikuje.

monika7

(11-07-2019, 18:56)tata1959 napisał(a): [ -> ]W związku z zapytaniami zainteresowanych zaryzykuję uznanie herbaty za ziele. Herbatki - mieszanki z przewagą ziół też wpisują się w koncepcję konkursu.
Podstawa - ma być smacznie.

Wg mojego pytania i twojej odpowiedzi to w zasadzie wszystko się kwalifikuje jako ziółko.
No to jak, bambus to ziółko czy nie? Dodgy
Bambus użyty jak dawniej w szkole to nie ale np. młode pędy czy liście .........
Bambus to trawa. Innymi słowy las bambusowy to łąka :)

monika7

(14-07-2019, 09:15)Boullii napisał(a): [ -> ]Bambus to trawa. Innymi słowy las bambusowy to łąka :)

No wreszcie ktoś załapał, czemu się pytałam o bambus. :D
Powiem więcej. Pole kukurydzy to uprawa zaś to co rośnie na środku tego pola to łąka*
*)-w zaszłym roku u mnie na wsi przy pomocy drona policja odkryła nieeeeeezłąąąą łączkę.

monika7

Ktoś w końcu musi dostarczać surowca to takiej nalewki.
Czy kwiat czeremchy wliczamy do łąk? Wszak czeremcha czasem urozmaica krajobraz łąki :D
Zeby uciąć spekulacje wszelakie - bambus to materiał budowlany.
(18-08-2019, 17:30)GENERAL AIDID napisał(a): [ -> ]Zeby uciąć spekulacje wszelakie - bambus to materiał budowlany.

....zaś czeremcha (wyłącznie kwiat)) to ziele jak jasna.... jak coś tam, ale ziele.

monika7

(18-08-2019, 18:42)tata1959 napisał(a): [ -> ]
(18-08-2019, 17:30)GENERAL AIDID napisał(a): [ -> ]Zeby uciąć spekulacje wszelakie - bambus to materiał budowlany.

....zaś czeremcha (wyłącznie kwiat)) to ziele jak jasna.... jak coś tam, ale ziele.

To listkówka czeremchowa już się nie kwalifikuje na królową łąk i pól? A ja w tym roku na wiosnę specjalnie świeżą nastawiłam. :placze:
Listówki dopuszczamy każdorazowo na notatkę służbową za zezwoleniem Wójta miejscowej gminy.
(13-02-2019, 20:55)tata1959 napisał(a): [ -> ]................., którzy swoje Królowe Łąk i Pól wyślą na adres, który zostanie podany w tym miejscu w odpowiednim czasie.

Jako żywo, alem go niedowidzę. Kurka, może czas jeszcze nieodpowiedni.
Cytat:To listkówka czeremchowa już się nie kwalifikuje na królową łąk i pól? A ja w tym roku na wiosnę specjalnie świeżą nastawiłam. [Obrazek: placze.gif]

Moniko, wystaw tę nalewkę na dobę, może dwie, gdzieś na łąkę, porób foty aby udokumentować, zmień nazwę zgodnie z dokumentacją na ŁĄKÓWKA, czy jakoś podobnie i się nie przejmuj - ważne aby wygrała konkurs, zwycięzców nikt nie osądza :cool: ;)
Możesz dla utwierdzenia w przekonaniu taśmą przykleić jakiego chabra, czy stokrotkę...

monika7

(19-08-2019, 14:27)Dziadek2 napisał(a): [ -> ]
Cytat:To listkówka czeremchowa już się nie kwalifikuje na królową łąk i pól? A ja w tym roku na wiosnę specjalnie świeżą nastawiłam. [Obrazek: placze.gif]

Moniko, wystaw tę nalewkę na dobę, może dwie, gdzieś na łąkę, porób foty aby udokumentować, zmień nazwę zgodnie z dokumentacją na ŁĄKÓWKA, czy jakoś podobnie i się nie przejmuj - ważne aby wygrała konkurs, zwycięzców nikt nie osądza :cool: ;)

A gdzie ja biedna znajdę łąkę w środku miasta? Parków w stylu angielskim, czyli tzw naturalnych jest u nas niemiara, ale łąk ni ma. Chyba za radą generała jakiego polnego kwiatka zerwę w drodze do Wysowej i do butelki przykleję.
Adres do wysyłki:

Jan Łopaciński
Wysowa 81
38-316 Wysowa
Do kiedy trzeba wysłać?
W czwartek 13 września zaczynają się konkursy, a więc truneczki należy wysyłać z takim wyprzedzeniem, żeby "doszły".
Najlepiej samemu przywieźć przyjeżdżając na Zlot.
A no to fajnie. 12 bedziemy :)
To pysznie ;) Szkoda , że nie od środy (11-08-2019) kiedy to następuje nieoficjalne rozpoczęcie Zlotu i chyba baaardzo przyjemne.
Kasia - przemyślcie przyjazd w środę. Choćby na wieczór. Macie tak blisko........
Stron: 1 2