08-10-2019, 17:32
Witam.
Kilka lat temu zrobiłem wino ze śliwek węgierek.Nastaw na dzikich drożdżach.Po odcedzeniu śliwek dodałem za dużą ilość cukru.W winie fermentacja ponowna nie ruszyła.I tak stało kilka lat,uzupełniałem wodę w rurce żeby powietrze się nie dostało.Szkoda wylać.Ostatnio dodałem pożywkę i drożdze ale prawie nic nie ruszyło.W smaku bardzo słodkie ,co robić??Kupiłem cukromierz i wskazanie jest 23.Pomoże ktoś?
Kilka lat temu zrobiłem wino ze śliwek węgierek.Nastaw na dzikich drożdżach.Po odcedzeniu śliwek dodałem za dużą ilość cukru.W winie fermentacja ponowna nie ruszyła.I tak stało kilka lat,uzupełniałem wodę w rurce żeby powietrze się nie dostało.Szkoda wylać.Ostatnio dodałem pożywkę i drożdze ale prawie nic nie ruszyło.W smaku bardzo słodkie ,co robić??Kupiłem cukromierz i wskazanie jest 23.Pomoże ktoś?