Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Wino Bananowe - smak i świeżość.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Obróbce podałem ok 12 kg bananów, burzliwa fermentacja na bayanuskach g995 trwa już 5 dzień. Jednak nurtuje mnie jeden "pomyślik":
Mianowicie, czy jak bym po tygodniu dodał z 3/5kg świeżych, obranych bananów razem z dolewką syropu cukrowego (który i tak miałem dawać, ok 2 l wody i 1 kg cukru), pofermentowal bym to z tydzień jeszcze, to czy winko nie było by bardziej bananowe?:p 
Chodzi o to ze: czy jak dodam jeszcze świeżych owoców to smak nie będzie lepszy?

Życzę stosunkowo spokojnego weekendu i samych sukcesów winiarskich :)
Robert M.