07-10-2020, 11:36
Witam,
właśnie się zabieram za robienia wina hibiskusowo-rodzynkowego, według przepisu skipiora.
Hibiskus z rodzynką:
Hibiskus: 0,25 kg
Rodzynki: 0,45 kg
Cukier: 2,1 kg (dla wina wytrawnego)
Woda: 9,5 l (tak, przepis jest na 10 l finalnie, ale odejdzie osad itd.)
Drożdże: ok. 4 g (do 13%)
Pożywka: ok. 4 g
Hibiskus zamówiłem ze strony
https://www.digesta.com.pl/588-ZIOLA-I-P...JEDNORODNE
bo mają jak widzę najlepszą cenę
Mam zagwozdkę odnośnie przepisu, w samym rodzynkowym dodaje się 2.0 kg rodzynek na 10l wina, a tutaj tylko 0.45 kg. Czy to nie za mało? Czy nie będzie za bardzo wodniste?
Czy ktoś robił wino z tego przepisu i może się podzielić opinią?
właśnie się zabieram za robienia wina hibiskusowo-rodzynkowego, według przepisu skipiora.
Hibiskus z rodzynką:
Hibiskus: 0,25 kg
Rodzynki: 0,45 kg
Cukier: 2,1 kg (dla wina wytrawnego)
Woda: 9,5 l (tak, przepis jest na 10 l finalnie, ale odejdzie osad itd.)
Drożdże: ok. 4 g (do 13%)
Pożywka: ok. 4 g
Hibiskus zamówiłem ze strony
https://www.digesta.com.pl/588-ZIOLA-I-P...JEDNORODNE
bo mają jak widzę najlepszą cenę
Mam zagwozdkę odnośnie przepisu, w samym rodzynkowym dodaje się 2.0 kg rodzynek na 10l wina, a tutaj tylko 0.45 kg. Czy to nie za mało? Czy nie będzie za bardzo wodniste?
Czy ktoś robił wino z tego przepisu i może się podzielić opinią?