Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: XII Konkurs Win Domowych Łódź 2021
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
HA ! Myśleliście, że się poddaliśmy? Nie, Covid nas nie zniewolił (aczkolwiek kilka osób oberwało). Mam przyjemność i zaszczyt ogłosić, że XII Konkurs się ODBĘDZIE wbrew obecnej sytuacji, natomiast w związku z nią będzie miał zmodyfikowaną i niespotykaną dotąd formułę. Regulamin konkursu niebawem zawiśnie i będzie do pobrania. Zdradzę tylko, że: konkurs odbędzie się bez udziału publiczności (Covid), będzie rozłożony na dwa dni (poniedziałki) i wyniki będą ogłoszone w trzeci poniedziałek grudnia (Covid) w restauracji U Milscha w Łodzi. Sponsorami w tym roku są : restauracja U Milscha (gospodarz zmagań), Browin (nagrody) i Łódzki Związek Pszczelarski (nagroda). Rychtujcie zatem swoje typy konkursowe i jak dam cynk - przysyłajcie. Punktem zbornym dla butelek pozostaje Browin przy ul. Pryncypalnej w Łodzi, potem w asyście Wojsk Obrony Terytorialnej chronionych przez Solid butelki przejadą do Milscha.
Nie dajmy się Covidowi !
Hurraaa!
Na pohybel Covidovi !! :)
Regulamin konkursu znajduje się tutaj:
http://klubwiniarzy.pl/

Formularz zgłoszeniowy w formacie pdf można pobrać ze strony powyżej (punkt 45 regulaminu).
Zapraszamy wszystkich Winiarzy do przesyłania swoich wyrobów.
Formularz [attachment=35485]

Osoby które dostarczają osobiście mogą otrzymać formularz w Browinie i wypełnić go na miejscu, pamiętając o konieczności przymocowania go do butelki gumką recepturką.
Super , że się nie poddaliście.
Myślałem ostatnio o tym konkursie
Nie mogę znaleźć informacji - wystarcza jedna butelka 0,7/0,75L?
Jasne, że wystarczy. Określona została tylko ilość maksymalna.
Do tego tylko 1 egz. formularza zgłoszeniowego w ramach akcji stop deforestacji planety.
Cześć, chciałem wysyłać buteleczkę i szukałem adresu. Natrafiłem jednak na niepokojący zapis w regulaminie, punkt 8: butelka to musi być zielone Bordeaux 0,75L inaczej wypada z konkursu. Problem w tym, że wszystkie butelki tego wina zostały mi w brązowych butelkach, a nie uśmiecha mi się teraz przebutelkować.

Proszę o interpretację prawa, szczególnie w obliczu punktu 13. :)
Witam.
Fajnie piszecie. Wysłać, ja nie mam formularza i nie wyślę wam winka , chociaż mam takie butelki, jak wy piszecie.
Żeby wziąć formularz ,to trzeba mieć drukarkę . Ja nie mam drukarki.
Poczta też daleko jest 12 km ode mnie. A wirusy latają w lufcie.
Więc ja serdecznie dziękuję za takie przysmaki.
Pozdrawiam miło winiarzy.
Niestety. Po to jest regulamin, żeby sprawy uporządkować. Ktoś chciałby przysłać w białej butelce, inny w 0,5l, inny z korkiem szampańskim itd. itd. W Polsce, jak to w Polsce - lubi się kontestować ustalenia i probować wyłamywać z reguł. PaulCraft, możesz przysłać w brązowej, nie wylejemy, ocenimy, ale w grze o medal, czy nagrodę nie będziesz uczestniczył.
Rozumiem i szanuję. Do tej pory miałem doświadczenie tylko z "domowymi" konkursami z rozlewem na zapleczu, gdzie istotą była ocena (wykrycie niedociągnięć).

No dobrze, to podeślę w takiej formie, bo właśnie na ocenie mi zależy. :) Dzięki za odpowiedź. Na przyszłość będę wcześniej czytał regulaminy.
Serce się raduje ! Widać, jak ludzie spragnieni są konkursów. Już wpłynęło ponad 50 zgłoszeń, a wiemy, że apogeum nadchodzi w ostatnim tygodniu. NIE CZEKAJCIE ( na Godota z wysyłką) ! NIE LĘKAJCIE SIĘ (rzetelnej oceny Waszych trunków) !
Ilu winiarzy startuje ostatecznie? :)
Win. Winiarzy nie wiadomo , karty zgłoszeniowe będzie procedować oddzielna komisja. Win jest ponad sto.
Świetnie. To czekam na ocenę i komentarz.
Wyniki oraz omówienie konkursu mozna znaleźć tutaj:
http://klubwiniarzy.pl/
Widzę, że w tym roku wina z winogron poległy całkowicie. Czy to tylko wina kiepskiego roku czy też umiejętności nie stało?
Trzeba było zaprezentować swoje umiejętności i stanąć do konkursu. Czekamy na Twoje wina w przyszłym roku.
Chyba poznaliście moje umiejętności w poprzednim konkursie gdzie zdobyłem brązowy medal. :D
Gratuluję medalu brązowego.
Medale złoty i srebrny czekają.