Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Mam 15kg agrestu na wino
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
15kg agrestu. Kupione za 8 zł za kg. ( boss )
Smakowo taki jak agrest czyli wszystko ok.

Agrest zielony.

Drożdże właśnie się robią. Tkz suche rozpędzają się.

Jutro mam to przygotować.
Wiadomo agrest na główce ma ten paproszek a na dupce ogonek.

Potrzebuje aby ktoś mnie poklepał po plecach i powiedział.
"Nie usuwaj tych farfocków, nie ucinaj ogonków z dupki,
to nie ma znaczenia smakowo będzie tak samo dobre,"

Liczę, że wino wyjdzie przepyszne. 

Pozdrawiam.

( nie będę obrabiał owocy bo juz nie ma czasu ).
Nie wiem jak z winem, ale ogonki i włoski w ogóle nie przeszkadzają (gdziekolwiek są) w robieniu nalewki. Jedyną różnicą, która może mieć dość duży wpływ, to jest to, że nalewki robię z agrestu czerwonego... :)
Wino z agrestu wyszło świetne.
Jedyne na co trzeba uważać to, aby owoce usunąć sprawnie z nastawu bo jak leżą to zaśmierdną w winie.

20 buteleczek wyszło ;-)