Pamiętacie o tym, ludziska???
Powiem szczerze, że chyba nie rozumiem idei.
Piszecie na tutejszym forum, że jest jakiś konkurs.
Żeby dowiedzieć się jaki, trzeba zalogować się na jakimś zewnętrznym forum, czyli nie jest to konkurs ogólnodostępny. Taki jakby spam w takim razie, bo wartość informacyjna jest żadna. Albo to konkurs dla wybranych, ciężko stwierdzić, bo przecież informacji brak.
Nie trzeba się logować na JAKIMŚ zewnętrznym forum. Wchodzisz, czytasz, ściągasz formularz zgłoszeniowy i heja do przodu. Taka uwaga od osoby zarejestrowanej NA TYM forum jest nie na miejscu, bo konkurs odbywa się co roku, z przerwą na Covid, czyli przeżyłeś już ładnych kilka zajawek o tym wydarzeniu. Lepiej wygrzeb coś z piwnicy i przyślij do Łodzi.
Nic nie wyśle, bo nie robie (dobrych) win.
Trzeba się logować na zewnętrznym forum (Łódzkiego Klubu Winiarzy). Taka uwaga jest na miejscu, ponieważ załączniki są widoczne JEDYNIE dla tam zalogowanych; można było wrzucić załączniki lub skopiować tekst do pierwszego posta w tym temacie, może kogoś skusi.
Ja sobie już pobrałem i wydrukowałem formularz, będę wysyłał swoje wino.
W poprzednich latach link do regulaminu i kwestionariusza był umieszczony na forum wino.org . Teraz go nie ma tak, że ponaglanie nic nie da.
Konkursy winiarskie organizowane są przez ŁKW od wielu lat. Przez ten czas do oceny zgłoszono 1000-1500 win, do każdego był załączony formularz zgłoszeniowy (dawniej nawet dwa egz.) można domiemywać, kilkaset osób poradziło sobie z tym "problemem". Chyba, że ktoś nie robi (dobrych) win, a przecież trafiały się wina, których nie zaliczyłbym do win dobrych. Wszystkich, którzy poradzą sobie z formularzem zgłoszeniowym i robią wina zapraszamy.
Voy, daruj sobie personalne przytyki, weź na klatę babol i go popraw po prostu, zamiast zakrzywiać rzeczywistość.
Mogło być wysłanych i 10 000 win, mogło sobie 10 000 ludzi poradzić z wysyłką, ale nijak nie zmienia to faktu, że regulamin nie jest ogólnodostępny i takie niezbyt profesjonalne podejście na pewno wiele osób zniechęci. Ale to nie mój problem, choć jak widać zwracanie uwagi na takie rzeczy kogoś zapiekło, zamiast dać do myślenia. Udanego konkursu.
Jeśli ktoś nie ma formularza to nie znaczy, że robi złe wina
Wiele osób do tej pory nie wysyłało win na konkurs więc nie można a priori ich stygmatyzować. Wystarczyło wstawić link a nie polemizować.