Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Będę ojcem!!!!
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Niedawno dowiedziałem się, że będę ojcem! :jupi: Jak to powiedział mój szef: ,,teraz już wiesz, do czego to służy'' :big: Właśnie piję z radości moje ubiegłoroczne rodzynkowe i myślę sobie: ile to zmieni w mojej winiarskiej karierze... Bo moja narzeczona była pierwszym opróżniaczem moich win, a teraz wszystko bedę musiał produkować ,,do szuflady'', a właściwie - do piwniczki. Jest w tym jakiś plus - winka będą starsze, a więc lepsze. Minus - muszę załatwić mnóstwo flaszek (ale na to są sposoby) i natrzaskać naklejek (to najmniejszy problem). W czasie, gdy spłodziłem potomka, nastawiłem wino z porzeczek, więc może mu je zostawię do dorosłości. Co o tym sądzicie? No i teraz co najmniej przez 1,5-2 lata nie będę miał z kim pić... :( Ale to nic, teraz tylko muszę wybudować dom (drzewa już sadziłem :) ). Wypijcie za zdrowie mojego przyszłego syna!!!! :jupi:
(już chyba jestem pijany ze szczęścia... :tancze: )
Gratulacje!
Gratuluję, wiem coś o tym, bo niedawno sam stałem sie ojcem po raz drugi. Świetne uczucie i życzę takiej radości i dumy każdemu
A co do drzewa, syna, i domu to jeszcze nie wiadomo czy to będzie syn, a z domem to chyba najtrudniejsza sprawa. Tak więc do roboty:)
ps GRAAAAAAATUUUUUUUULAAAAAACJEEEEEEEE!!!!!!!!!!!

Skrzych

Z domem??? Najtrudniejsza???
Dom to pryszcz... wiem coś o tym... mam trzy córki :)

Krzysztof
Artiks gratuluje !!! alleluja !!!, ja mam jedną córkę którą widzicie obok na zdięciu (20 miesięcy), i nie kiedy mi sie wydaje że nie ma nic tródniejszego jak wychowanie dziecka, ale jak pomyślę że może być takich Ewci trzy sztuki:) to mi sie włos jeży :co_jest: na głowie
Witam,

Może każdy mężczyzna zamiast spłodzić syna, zasadzić drzewo i zbudować dom, powinien spłodzić potomka, założyć winnicę, zrobić wino. ;-)

Jacek.
Cytat:Wysłane przez jloaf
Witam,

Może każdy mężczyzna zamiast spłodzić syna, zasadzić drzewo i zbudować dom, powinien spłodzić potomka, założyć winnicę, zrobić wino. ;-)

Jacek.
Mam wrażenie że lepszym rozwiązniem byłoby
ZBUDOWAĆ DOM, SPŁODZIĆ POTOMKA, ZROBIĆ WINO, WYPIĆ WINO
Witam,

No tak... zapomniałem o tym ostatnim najważniejszym kroku.. "wypić wino" ;-)

Jacek.
Arti
Gratualcje!!!!!
Jeśli chodzi o zostawienie wina to warto by uczynić z tego jakąś tradycję rodzinną.
Moja koleżanka dostała ok. 10 lat temu swojskie wino na swoją osiemnastkę od swego chrzestnego.
Ja w ubiegłym roku nastawiając wino przeznaczyłem je również na osiemnastki: mojego syna, mojego chrześniaka i mojego siostrzeńca (patrzcie jak ten 2003 r. obrodził - w winach także). Jak się o tym rodzina dowiedziała to również poodstawiała trochę winka na osiemnaście lat. Aż tym maluchom zazdroszczę ;)
Pozdrawiam
Rudi
Przyłączam sie do gratulacji !!!! Tylko przy nastawianiu tych wine nie zapomnij o swojej drugiej połówce :) hehe
Jeszcze raz gratulacje !!!!!
Miodzio !!! Moje gratulacje !!! To się nazywa dobra robota !!!

Stawiaj Waść wino, a jak miejsca brak, raźno powiększaj piwniczkę, bo cel szczytny !!!

Mój śp. dziadzio podarował na studniówkę 20-letnią DR. Ach, co to był za smak...
Życzę Ci, aby Twój potomek miał podobne wspomnienia !!!

:spoko: :D :spoko: :D :spoko: :D :spoko: :D :spoko:
Gratulacje, gratulacje. Ja przychylam sie całym sercem do rady jloaf'a - sadź winnice - bedziesz mial co przekazac synowi/córce.
moje gratulacje, :):)
Gratulki :)
Gratulacje!!
a jak będzie córka też będzie dobrze :lol:

mi moje pomagaja przy robieniu, choc czym starsze tym bardziej leniwe :hahaha:
Cytat:Wysłane przez Agnieszka
Gratulki :)

Gratulki ???

Pierwsze slysze :D

Artiks, GRATULACJE!
Tak trzymac!
Powiekszac brac winiarska na calym swiecie ;)
Jakzes zaszczytny cel!

POZDR K
Dzięki Wam wszystkim... Aż się lekko zawstydziłem i onieśmieliłem. To, że będzie syn, czuję w kościach i intuicji, a jak się upewnię, dam znać. Winnicę założę, na razie mam na działce odmianę wyhodowaną w winnicach w moim mieście jeszcze przed wojną (tzw. złota landsberska - moje miasto przed wojną nosiło nazwę Landsberg). Jeśli mi się rozrośnie, pomyślę o winnicy, bo miejsca mam na działce sporo. A dom wybuduję, z wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelką piwnicą pełną stojaków na wino!!!!!!!! Pozdrowienia dla wszystkich!!! :tancze: Aha, zapomniałem dodać, że jednak mam już chętnych do opijania win za moją Calineczkę - dwie siostry, trzech szwagrów i trzy szwagierki... :)
Również gratuluję !!!! :spoko: Córki są ok :) Moja ma rok i trzy miesiące i jak narazie to zabiera mi tylko puste butelki po winie jak gdzieś postawie.
Artiks przyjacielu, gratuluję z całego serca. Opijemy narodziny potomka. Nieważne czy to będzie syn czy córka, najważniejsze, że będzie. A córce też możesz winnicę przekazać, zobacz ile na naszym forum kobitek :)

A mój Miłoszek rośnie jak na drożdżach i już dogląda winorośl
No moja Ewunia też już dogląda winogron :)
Serdeczne gratulacje Artiks.
Będziesz miał pożytek :uczen:
LUDZIE!

Bywalcy i nowicjusze!!!

Przestancie wieszc takie duze zdjecia!!
Wczoraj z kol. Weoslym przerabialismy na mniejsze.
Regulamin mowi wyraznie:
"
[ 5 ] ZAŁĄCZNIKI
Aby nie przeciążac forum oraz serwera zbyt dużymi obrazkami, rozmiary załączników powinny miescic się w granicach 580x400 pixeli. Jednoczesnie załącznik nie może przekroczyc 100 KB (forum automatycznie sprawdza wielkosc załącznika i nie pozwala na dodanie większego niż 100 KB). Wszystkie załączniki które przekraczają wymagane rozmiary pixeli będą usuwane z postów... "

Uwazam, ze powino sie to tyczyc zdjec zarowno wgrywanych fizycznie na serwer jak rowniez tych podawanych w postaci linkow ze stron zewnetrznych. W tym wypadku duze zdjecia takze trzeba sciagnac a przy tym zle lamia strone.

Drugie poprawiam o pierwsze apeluje do autora.

POZDR K
Hihi, ale nam się familiada zrobiła. :big: Wasze dzieciaki są śliczne i już nie mogę się doczekać, kiedy dołączę do ,,klubu''. Dido, opijemy to z pewnością. Krzycho, spróbuj chłopaków zrozumieć, jak duma rozpiera, nie patrzysz na rozmiar zdjęcia... :) Regulamin regulaminem, a wszystkie dzieci nasze są! (tow. Trauer, dajcie jakiś odpór!!!) :jezor:
Gratulacje Artiks:-)
Pomysł z winem pozostawionym dla dorosłości jak najbardziej słuszny,zostaw co lepsze na 18-tkę potomka,na pewno sie ucieszy:jupi:
Pozdrowka
Gratulacje,

co do zostawiania wina ja moje pierwsze slodkie z rodzynek+sliwki suszone pozostawilem w piwniczce i zapowiedzialem ze otworze na moje wesele. I tak przelezalo sobie 8 lat nawet nie patrzylem na korki poprostu zapomnialem.
Kiedy przyszedl ten moment przypomnialem sobie o tym winku.
Szukam , szukam, szukam nie ma.
Tato gdzie przeniosles te butelki-?
Nie wiem, gdzies tam jest. Szukalem i szukalem i nie znalazlem.
Po dwoch latach przyznal sie , ze wypil z kolegami i bylo fantastyczne.

Moral: jak zostawisz winko samotnie, musisz miec klucz od piwniczki przy sobie., aby nie kusilo.:diabelek:

""To wino zostało zrobione z winogron
i owoców wyhodowanych w Sutnie,
pięknej i słonecznej wsi naszego Podlasia.
Jest w nim slońce, zapach lata i wiele serca,
które włożyłem przy jego produkcji.""
Stron: 1 2