Część zidentyfikowanych składników:
angelica - arcydzięgiel litwor (arcydzięgiel)
Angelica archangelica L.
galanga - galgant chiński (chinese ginger)
Alpinia officinarum Hance
carciofo - karczoch zwyczajny
Cynara scolimus L.
sambuco - dziki bez czarny
Sambucus nigra
salvia sclarea - szałwia muszkatołowa
Salvia sclarea L. (w Polsce uprawnie)
cardamomo - kardamon malabarski
Elettaria cardamomum White et Muton
menta piperita - mięta pieprzowa
Mentha piperita L.
isoppo - hyzop
Hysoppus officinalis L.
arancio amaro - pomarańcza gorzka
Citrus aurantium L.
ginepro - jałowiec
Juniperus sp. (ale nie wiadomo który...)
anice stellato - anyżek Pimpinella anisum
camomilla romana - rumian szlachetny (rumianek rzymski)
Chamaemelum nobile Allioni/
Anthemis nobilis L. (uprawiany w Polsce)
assenzio gentile, assenzio pontico - bylica pontyjska
Artemisia pontica L. (reliktowe zbiorowiska stepowe na Wyżynie Małopolskiej, też uprawiana)
lupollo fiori - kwiaty chmielu
Humulus lupulus L.
assenzio romano - piołun (bylica piołun)
Artemisia absinthium L.
zedoaria - kurkuma plamista
Curcuma zedoaria Roscoe
ireos - kosaciec
Iris Fiorentina albo
I. florentina
zenzero - imbir lekarski
Zingiber officinale Roxburgh
canella ceylon - cynamon (cynamonowiec)
Cinnamomum verum Presl.
rabarbaro cinese - rabarbar dłoniasty (rzewień dłoniasty)
Rheum palmatum
uff
Tyle na razie, co do reszty - jeszcze szukam polskich odpowiedników. Wszystkich jest 36
Żeby tak znać proporcje ...