Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Zlot - organizacja
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam!

Ostatnio mam sporo różnych spraw na głowie i niestety brakuje mi czasu na sprawy zlotu.
Jeśli jest ktoś chętny do pomocy w organizacji imprezy to zapraszam.
Przede wszystkim chodzi mi o jakieś pomysły na jedzenie.
Wstępnie liczę, że w piątek będzie max 20 sztuk, sobota 20-40. Jutro wieszam info na forum w tej sprawie. Nie wiem jak zrobić z opłatami, coby nie było burdelu...
Witam
A jak z noclegami? gdzie, ile dostępnych miejsc i za ile? - to w sprawie opłat.
A jedzenie to sami musimy przygotować. Caterigu nie wynajmiemy co?:hahaha: Tylko czy jest tam jakiś dostępny sprzęt (nie wiem bo tam nie byłem) , nawet w celu podgrzania czy cóś?
Pozdrawiam
Rudi
Ja mogę się zająć jedzeniem, ale dopiero po weekendzie będę się z Tobą kontaktować :)

Opłaty przyjmuj na swoje konto najlepiej
Jak by były potrzebne potężne gary to dajcie znać - załątwię z OSP - oni mają takie na gorchówkę itp. na duże imprezy. musiałbym wiedzieć czy rezerwować coś takiego, na początku tygodnia.
Jakby co to moja kobieta też jest chętna do pomocy odnośnie żarła.
Pozdrawiam
Rudi
Ja rezerwuję sobie wykonanie gulaszu z kaszą gryczaną. Myślę, że w wersji bardziej mięsnej niż warzywnej, coby dobrze nakarmić gawiedź ;)
Acha... nie testowałem jeszcze małych, zielonych, marynowanych papryczek z Turcji, chyba nadszedł właśnie ten czas... :P
Się dowiedziałem właśnie, że zarząd stowarzyszenia zrobił mnie regulaminowym pełnomocnikiem do Konkursu win z dzikiej róży.
Protokoły przygotuję, Komisję wyznaczymy, zgodnie z regulaminem, spośród niestartujących już na miejscu.
Medale (wirtualne, rzecz jasna) zaprojektowałem, beczkę - tylko się Wesoły nie śmiej - jako rzeczową nagrodę też mam :1miejsce:
Piszcie, o czym powinienem jeszcze pamiętać. Wszystkie pomysły, rekomendacje, rady mile widziane.
Będe prosił o dowiezienie kieliszków, tych co mam na pewno zabraknie...
Z noclegami nadal pertraktuje. Jak coś będzie wiadomo dam znać.
Z tuzin kieliszków się znajdzie, ręce do pracy też.
Panie Organizator, czy jak tam Cię zowią... ;)
Masz już jakąś domniemaną liczbę zlotowiczów? Znaczy, trzebaby jakoś porozdzielać prace kuchenne, bo czas zaczyna delikatnie naglić...
:)
Witam
Rafał czy umiejscowienie czasoprzestrzenne seminarium o miodach jest nieodwołalne? czy niemogłoby to być trochę później? Póki co to chyba niewiele osób będzie w I dzień, ekipa zjeżdża się raczej w sobotę, więc będą się zjeżdżać najprędzej od południa.
Pozdrawiam
Piotr
Godziny już ustalone. Kto ma prezyjechać ten przyjedzie. Z tego co mi wiadomo większośc przyjeżdża w piątek.

Sprawy organizacyjne:
- Rafał - naczynia, pieczywo, kiełbasa,
- Greg - sery, gulasz,
- Maciej - organizacja konkursu,

Szukam chętnych na bigos lub leczo i jakąś zupę na sobotę.
Witam
Jestem gotów na bigos.
Powiedzta, bom niedoświadczon, ile tego bigosu? gar 10l, 20l, więcej ?
Pozdrawiam
Piotr
Możemy ugotować jakąś zupę - np. grochówkę - może być?
Cytat:Wysłane przez Rudi Fazer
Jestem gotów na bigos.
Powiedzta, bom niedoświadczon, ile tego bigosu? gar 10l, 20l, więcej ?
Duuużo....
Nic się na zmarnuje, przecież są 3 dni... Z doświadczenia, to byłbym za opcją 20-to litrową...
Ja robię już gulasz.

pozdrawiam
Grzesiek
Cytat:Wysłane przez Tomal

Jasne, tylko nie żałujcie tej smakowitej papryki z Waszego ogródka... :P
Cytat:Wysłane przez Greg
Cytat:Wysłane przez Tomal

Jasne, tylko nie żałujcie tej smakowitej papryki z Waszego ogródka... :P
Grzegorz, chyba po ognisku już nic nie pozostało, wszystkośmy zżerli:slinka::jedzenie:
pozdrawiam
Rudi
He he papryki jeszcze "nieco" zostało.
A czy przodujący oddział SWiMP pomyślał o zaproszeniu p. Mariana z Miękinii??
Z Miękini ma być delegacja 3 osobowa. Oczywiście z załącznikami.
Ps. Witku, dopisałes się do listy oddziału dolnośląskiego? ;)
Pozwoliłęm sobie nie skreślic się jeszcze z tego subforum. Jeśli już wszystko jest OK, zrobię to. Mam naprawdę co robić :(
Z dwóch, conajmniej, powodów Wito nie powinien się wykreślać:
1. SIEDMIOGWIAZDKOWY Administrator i tak, zrobi, co zechce :fajka:
2. CzWK, niech trzyma rękę, czy co tam chce, na pulsie.

Co o Konkursie ?
Regulaminy są, o Dyplomach pomyślałem. Beczkę rzeczową fizycznie przywlokę. Medale zaprojektowałem. Folię kupię. Protokoły będą.
O czym zapomniałem ?
Witam
czy są, będą identyfikatory? To się już stało standardem.
Cytat:Wysłane przez Maciej
Co o Konkursie ?
Regulaminy są, o Dyplomach pomyślałem. Beczkę rzeczową fizycznie przywlokę. Medale zaprojektowałem. Folię kupię. Protokoły będą.
O czym zapomniałem ?
o podium:glupek:

Pozdrawiam
Rudi
Identyfikatorów nie będzie, bo do końca nie wiadomo kto przyjeżdża
Jeśli o to chodzi to nie byłby to problem: przygotowane identyfikatory in blanco mogłyby być wypełniane przy przybyciu gości flamasterkiem -czyimś ładnym pismem
Pozdrawiam
piotr