Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: [COPY] Konkurs nalewek w maju
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
VII Turniej Nalewek!

5 maja 2005 o godz. 17 rozpocznie się w Dworze Anna (Jakubowice koło Lublina) VII Ogólnopolski Turniej Nalewek Kresowych. O atrakcjach turniejowych wkrótce. Ale już dziś przyjmujemy zgłoszenia zawodników...

--------------------------------------------------------------------------------

Przyjmujemy je drogą elektroniczną pod adresem:
info@apetycik.pl
Prosimy o podanie imienia i nazwiska, telefonu kontaktowego oraz nazw zgłoszonych nalewek.
Pomysłodawcą i organizatorem Turniejów Nalewek jest Waldemar Sulisz, Prezes Kresowej Akademii Smaku, która ma swoją siedzibę w Lublinie. Jest to niezależna organizacja, skupiająca zacne grono miłośników historii i polskiej tradycji.
Kontakt:
Waldemar Sulisz
tel. 0-697 770-369
Zapraszamy na stronę Dworu Anna:
www.dwor-anna.com.pl

http://www.apetycik.pl/teksty.php?tekst=323&kat=

pozdr
Pawel
Kurczę, mogę być wtedy w rozjazdach... ale jeśli nie będę, to rzecz jasna pojadę...
Sprawdzić, co tym razem wygra Kiermusianka :hahaha:

Swoją drogą, to zgodnie z regułą, że lubimy to co znamy (inżynier Mamoń a parę lat po nim słynny amerykański psycholog Robert Zajonc), to jeszcze kilka turniejów, i zacznie mi ona smakować :big:

/sasza
A może oprócz wina wziąłbym się za jakieś nalewki??
Hmm, a gdyby tak bardziej do rzeczy?
PYtanie jest czy warto tam sie wybrac i czy ktos bedzie "czynny" o tej porze roku?
pozdr
Pawel
Oczywiście że się wybrać, ja byłem już dwa razy ,raz w Kazimierzu a drugi raz w Kiermusach i mimo ,że żadnej nagrody nie wywiozłem ,to uważam ,że uczestnictwo w takich konkursach ,to nasz nieomal "obywaltelski" obowiązek.
Osobną sprawą jest przesympatyczna postać gospodarza imprezy pana Waldka Sulisza . Pan Waldek nadaje na tych samych falach co my , przynajmniej jeśli chodzi o polskie tradycje kuchni i stołu.
Cytat:Wysłane przez Pawel
PYtanie jest czy warto tam sie wybrac i czy ktos bedzie "czynny" o tej porze roku?
pozdr
Pawel

Paweł... oczywiście, że warto - chociaż sam konkurs JEST specyficzny. Przeczytaj sobie, jeśli nie czytałeś jeszcze, recenzje dzidka, darka i moją gdzieś tam na forum, to taki sobieski tylko chyba jeszcze bardziej (ale nie wykluczam, że w kiermusach byłoby ciekawiej, gdybyśmy zostali dłużej).
Co nie zmienia faktu, że pojechać warto - zobaczyć co i jak, wyciągnąć z tego jakieś wnioski dla nas może.
Czy ktoś będzie czynny - a kto to wie... Ja prawie na pewno wyjeżdżam w maju do Rumunii, jeśli nie wyjeżdżam, to z przyczyn zawodowych, a wtedy to pewnie i na nalewki nie pojadę. Ale myślę, że pogadamy o tym bliżej maja, można się zgłaszać do późna...

/sasza
Cytat:Wysłane przez Pawel

Nie wiem, co będzie w maju, choćto koło Lublina (moje rodzinne strony), ale jeśli jaka flaszka dotrwa, to pigwówkę (a może i to coś z pigwowca też?) wyślę/dostarczę.

G.