20-03-2005, 00:37
Nowy przepis na b. smaczny likier ziolowy:
1 l. spirytusu,
0,75 kg. cukru i 3 szklanki wody na syrop ,
1 laska wanilii,
25 g. cynamonu,
20 g. kolendry,
7 gozdzikow,
10 g. anyzu,
20 g. kardamon,
5 ziaren pieprzu,
200 ml. wody rozanej.
Pokruszone ziola zalac spirytusem na 2 tygodnie. Potem dodac syrop i zaczekac 2 dni. Przefiltrowac i dodac wode rozana. Najlepszy po conajmniej 3 tygodniach. Smacznego!
1 l. spirytusu,
0,75 kg. cukru i 3 szklanki wody na syrop ,
1 laska wanilii,
25 g. cynamonu,
20 g. kolendry,
7 gozdzikow,
10 g. anyzu,
20 g. kardamon,
5 ziaren pieprzu,
200 ml. wody rozanej.
Pokruszone ziola zalac spirytusem na 2 tygodnie. Potem dodac syrop i zaczekac 2 dni. Przefiltrowac i dodac wode rozana. Najlepszy po conajmniej 3 tygodniach. Smacznego!