Osobiście zrobiłem juz 2 wina. Pierwsze nie wyszło(było paskudne) a drugie takie słodkie. To tych win dodałem goździków, ibiru miodu i cytryny. 2 wino w smaku jest całkiem całkiem (takie orginalne)
Generalnie robi sie sie wina z dodatkiem roznych owocow, ale przyprawy jakie podales tez do niektorych nadaja....
Moim zdaniem najlepszymi dodatkami do win sa miod i debina w postaci chipsow np...
a moim zdaniem do winogronowego najlepiej dodać mieszanke kardamonu z pieprzem czarnym, poprostu bomba :] (MOIM ZDANIEM <--- podkreslam)
sprawdzone oczywiscie zostało przezemnie genialnei podostrza smak tak ze fajnie "drapie po gardziołku"
Ajantis: a jakie proporcje dales?
Ja?? ja dałem 20 goździków 2 cytryny (sok i pokrojoną skure) 2 łyżeczki imbiru, torebkę cukru waniliomwego a miodu ti na oko

A ja dałem dwa fabryczne opakowania mieszanki wermutowej do 30 litrów kanadyjskiego (z winogron kanadyjskich). I w winie nie czuję nawet najlżejszej nutki zapachu.
Teraz w gąsiorku bulgota mi ryżowe wg. Skrzycha. Na pcozątku czuło się zapach kurkumy i innych specjałów, a teraz nic. Czyżbym dawał za mało albo w złym momencie?