Konkurs skierowany jest do wszystkich winorobów, a ostrzegać ma ich przed złośliwymi trolami najętymi przez wyznawców akcyzy.
Kto pierwszy połączy wyrażenia z tematu w logiczną całość i określi między nimi związek przyczynowo skutkowy wygrywa konkurs. Innymi słowy trzeba odgadnąć, co wydarzyło się w ten felerny poniedziałkowy wieczór w moim garażu.
Zwycięzca otrzyma wirtualny uścisk mojej zaoranej prawicy i butelkę wina, które właśnie zamierzam popełnić w owym butlu

Można zadawać pytania (1 osoba - 1 pytanie), na które ja odpowiadam TAK lub NIE.
PZDR
Wjezdzales do garazu na gazie i rozjechales pelen balon? - to oczywiscie zart. Rozgniotles rurke fermentacyjna i skaleczyles reke, zreszta tez napewno byles na gazie.
Do butli z dużym otworem dorobiłeś korek z wąską dziurką na rurkę. w trakcie wpychania rurki zrobiła onaż małe pstszramk, dziurawiąc rękę.
A może tak:
miałeś duży butel nie miałeś korka, wiertarką zrobiłeś dziurę w dłoni, pięść wepchałeś do do butli, otrzymując w ten sposób duży korek, a w przygotowany uprzednio otwór wsadziłeś rurkę fermentacyjną i czekasz w garażu do końca fermentacji

Pozdrawiam
Rudi
Konkurs zamknięty. Żuri w składzie ja i moja ręka postanawia przyznać 3 równorzędne nagrody:
1 miejsce Pigwa za to, że był pierwszy.
1 miejsce alveanerle za dokładny opis zdarzenia.
1 miejsce Rudi Fazer za wyobraźnię i poczucie humoru.

Na razie przesyłam wirtualny uścisk

wszystkim zwycięzcom.
Flakony zostaną przesłane, jak tylko winko będzie gotowe.
PZDR
Bardzo jest mi przyjemnie i niesamowicie w ogóle z tego alebo powodu żem się znalazł na pudle.
Cytat:Wysłane przez wojach
1 miejsce Pigwa za to, że był pierwszy.
Flakony zostaną przesłane, jak tylko winko będzie gotowe.
A tera se popacz skond jezd Pigwa - ciekawe, ile kosztuje przesyłka flakonu...
Ja wiedziałem, że tak będzie

A z ciekawości, co to za wino? :-)
Cytat:Wysłane przez alveanerle
A z ciekawości, co to za wino? :-)
Składniki już mam, ale co to będzie, to niespodziewajka i przedmiot kolejnego konkursu.
PZDR
[/quote]
A tera se popacz skond jezd Pigwa - ciekawe, ile kosztuje przesyłka flakonu...

[/quote]
Pigwa jezd stond, bo po naszemu pisze.
Jak bedzie drogo, to sam polece - hej!
PZDR
Żądam dogrywki!!!!!!!

To ja juz oszczedze ci kosztow i sam sie przy okazji zglosze, nie z pusta reka, rzecz jasna, bo podoba mi sie taki konkurs. Pozdr.
Mnie się też podoba taki konkurs gdzie wygrany nie przychodzi z pusta ręką

Może też jakiś ogłoszę.....
Do Łomianek to też się mogę wybrać na odebranie nagrody, takoż z wkładem własnym

Cytat:A tera se popacz skond jezd Pigwa - ciekawe, ile kosztuje przesyłka flakonu...
Wysle mailem przepis, Pigwa sam sobie zrobi wino
Swojego wina to ja mam tyle, ze organizm nie jest w stanie przerobic. cala radosc, to napic sie czyjegos.
Ja wiedziałem, że tak będzie. Początek niczego dobrego nie wróżył. Dzisiaj po raz kolejny ściągnąłem wino. Okazało się, że cukromierz pokazuje ok. - 3 BLG, nadal nie jest klarowne i niestety w capke pizga.
Tak więc Panowie z I miejsca powinni uzbroić się w cierpliwość.
PZDR