23-01-2006, 18:58
23-01-2006, 19:20
He, he - chyba użyliśmy tego samego tła: http://wino.org.pl/forum/showthread.php?tid=2484&page=2
23-01-2006, 19:26
Przyda się kreseczka nad "o", w sieci jest sporo polskich fontów gotyckich. Dolny wiersz trochę nieczytelny.
23-01-2006, 19:47
Crazy_Cat cyba masz rację hehe (ja użyłem wyszukiwarki grafiki google
). Reader dzięki za rady, zaóważyłem to po wydrukowaniu na papierze. A kreseczka mi nie potrzebna
wiekszość moich czionek jest "niepolska" ale się tym nie martwię gdyż to i tak do spożycia rodzinnego. Zamieszczę jeszcze projekt na maliniaka przyszłorocznego ale coś jest jednak z nim nie tak. Muszę jeszcze nad nim popracować bo też jest trochę nieczytelny.
). Reader dzięki za rady, zaóważyłem to po wydrukowaniu na papierze. A kreseczka mi nie potrzebna
wiekszość moich czionek jest "niepolska" ale się tym nie martwię gdyż to i tak do spożycia rodzinnego. Zamieszczę jeszcze projekt na maliniaka przyszłorocznego ale coś jest jednak z nim nie tak. Muszę jeszcze nad nim popracować bo też jest trochę nieczytelny.23-01-2006, 20:17
Środkowa czcionka ("Litewski") na piewszej etykietce jest świetna - daj znać gdzie ją można znaleźć i jak sie nazywa.
23-01-2006, 22:27
Hmm ja tą czcionką znalazłem tu http://antraxja-fonts.iweb.pl/index.php?show=categories a nazywa się aquiline. jak wpiszesz tam w wyszukiwarkę to znajdziesz.
24-01-2006, 16:33
Hmm musiałem zmienić rozmiar tych etykiet bo dostałem naklejki 11,5 x 12 cm. Nudziło mi się więc zrobiłem aż cztery, mimo iż tylko miód litewski stoi w dymionie a reszta jest narazie istnieje tylko w planach. Oceniajcie:
24-01-2006, 16:38
heh tamte na miody a te na winka
24-01-2006, 18:34
Jezeli mam byc szczera to mi sie bazdo podoba te tlo w czarnej porzeczce Jak dopracujesz litery to bedzie bardzo cikawa. Daj na okolo delikatna ramke na dole z lewej dopisz ile te twije cacko ma %, a z prawej objetosc. Date napisz po srodku ta sama czcionka co slodkie
Moim zdaniem slodkie napisz inna czcionką taka bardziej skromna i nie pochylona. Co do koloru to dalam bym lacznie z tlem cos w bordowym lepiej pasuje do czerwonego winka. Te inne sa mi za smutne i wygladaja jak pomazane te obrazki
Powodzenia
Hexe
Moim zdaniem slodkie napisz inna czcionką taka bardziej skromna i nie pochylona. Co do koloru to dalam bym lacznie z tlem cos w bordowym lepiej pasuje do czerwonego winka. Te inne sa mi za smutne i wygladaja jak pomazane te obrazki

Powodzenia
Hexe
24-01-2006, 18:51
Grelsonku niech ci Bozia wynagrodzi abys do wiecznej starosci mogl ????????????????
dzieki za ta stronke z czcionkami cos takiedo szukalam od paru tygodni. No a tu patrzec samo przyszlo wiec jednak Hexe. Chcialam bym ci buziaka za to dac, ale niewiem ile masz lat i jeszcze powiesz taka starucha chce cie calowac. Wiec poczekam czy wolno.
Hexe
dzieki za ta stronke z czcionkami cos takiedo szukalam od paru tygodni. No a tu patrzec samo przyszlo wiec jednak Hexe. Chcialam bym ci buziaka za to dac, ale niewiem ile masz lat i jeszcze powiesz taka starucha chce cie calowac. Wiec poczekam czy wolno.
Hexe

24-01-2006, 19:12
Dzięki hexe za rady. Co do koloru to robie szare bo i tak nie mam kolorowej drukarki. Z tą ramką wokół to chyba faktycznie dobry pomysł. Co do procent i objętości to napewno się pojawią, ale dopiero jak powstaną wina bo jak pisałem to one narazie w planach są
A te inne wyglądają jak pomazane bo to efekt akwareli w corelu. W kolorze wygląda ślicznie w szarościach faktycznie trochę smytno. A co do czcionek to sam długo szukałem i znalazłem tamtą właśnie stronkę
No i jeszcze co do buziaków - ja się napewno nie pogniewam 
A te inne wyglądają jak pomazane bo to efekt akwareli w corelu. W kolorze wygląda ślicznie w szarościach faktycznie trochę smytno. A co do czcionek to sam długo szukałem i znalazłem tamtą właśnie stronkę
No i jeszcze co do buziaków - ja się napewno nie pogniewam 
24-01-2006, 20:52
No nareszcie po 20 latach "wspolnoty malzenskiej" mloda krew. Ale to cos nie tak
to panowie jak siwieja to szaleja mimo wszystko ja dzis tez

Hexe
to panowie jak siwieja to szaleja mimo wszystko ja dzis tez

Hexe
Oleńka i Maciuś
29-01-2006, 21:14
Odnośnie pierwszej etykietki w wątku - zmniejszylibyśmy czcionkę w "miód pitny " o obniżylibyśmy trochę do dołu , "litewski" tłustszym drukiem i centralnie na środku a od razu pod spodem mniejszymi literami - czy to dwójniak czy trójniak .. Pozdrowienia
Oleńka i Maciuś
29-01-2006, 21:17
Maliniak - totalna porażka w obu przypadkach - zrób projekt od początku , wiśniowe trochę lepsze ale nieczytelne , za dużo ozdobników - zgodnie z e starą zasadą - powinien być jeden "bajer" w projekcie
29-01-2006, 21:19
Zgadzam sie, że to nie takie jak powinno być.
29-01-2006, 22:01
Dziękuję a wszystkie słowa krytyki. w najbliższej wolnej chwili na pewno zjmę się jeszcze dopracowaniem Etykiet. Najbardziej chyba pomoże mi komentarz Oleńki i Maciusia który jest dokładny i rzeczowy
no ale dość podlizywania się oceniającym, czas się do roboyt brać.
no ale dość podlizywania się oceniającym, czas się do roboyt brać.