Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Etykiety Grelsona :]
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Moja pierwsza etykietka :P narazie projekt. Muszę jeszcze dodać jakiś dopisek że to moje ale narazie nie wiem jaki.
He, he - chyba użyliśmy tego samego tła: http://wino.org.pl/forum/showthread.php?tid=2484&page=2
Przyda się kreseczka nad "o", w sieci jest sporo polskich fontów gotyckich. Dolny wiersz trochę nieczytelny.
Crazy_Cat cyba masz rację hehe (ja użyłem wyszukiwarki grafiki google :P). Reader dzięki za rady, zaóważyłem to po wydrukowaniu na papierze. A kreseczka mi nie potrzebna :podstep: wiekszość moich czionek jest "niepolska" ale się tym nie martwię gdyż to i tak do spożycia rodzinnego. Zamieszczę jeszcze projekt na maliniaka przyszłorocznego ale coś jest jednak z nim nie tak. Muszę jeszcze nad nim popracować bo też jest trochę nieczytelny.
Środkowa czcionka ("Litewski") na piewszej etykietce jest świetna - daj znać gdzie ją można znaleźć i jak sie nazywa.
Hmm ja tą czcionką znalazłem tu http://antraxja-fonts.iweb.pl/index.php?show=categories a nazywa się aquiline. jak wpiszesz tam w wyszukiwarkę to znajdziesz.
Hmm musiałem zmienić rozmiar tych etykiet bo dostałem naklejki 11,5 x 12 cm. Nudziło mi się więc zrobiłem aż cztery, mimo iż tylko miód litewski stoi w dymionie a reszta jest narazie istnieje tylko w planach. Oceniajcie:
heh tamte na miody a te na winka
Jezeli mam byc szczera to mi sie bazdo podoba te tlo w czarnej porzeczce Jak dopracujesz litery to bedzie bardzo cikawa. Daj na okolo delikatna ramke na dole z lewej dopisz ile te twije cacko ma %, a z prawej objetosc. Date napisz po srodku ta sama czcionka co slodkie
Moim zdaniem slodkie napisz inna czcionką taka bardziej skromna i nie pochylona. Co do koloru to dalam bym lacznie z tlem cos w bordowym lepiej pasuje do czerwonego winka. Te inne sa mi za smutne i wygladaja jak pomazane te obrazki:niewiem:
Powodzenia
Hexe
Grelsonku niech ci Bozia wynagrodzi abys do wiecznej starosci mogl ????????????????
dzieki za ta stronke z czcionkami cos takiedo szukalam od paru tygodni. No a tu patrzec samo przyszlo wiec jednak Hexe. Chcialam bym ci buziaka za to dac, ale niewiem ile masz lat i jeszcze powiesz taka starucha chce cie calowac. Wiec poczekam czy wolno.
Hexe:niewiem:
Dzięki hexe za rady. Co do koloru to robie szare bo i tak nie mam kolorowej drukarki. Z tą ramką wokół to chyba faktycznie dobry pomysł. Co do procent i objętości to napewno się pojawią, ale dopiero jak powstaną wina bo jak pisałem to one narazie w planach są :D A te inne wyglądają jak pomazane bo to efekt akwareli w corelu. W kolorze wygląda ślicznie w szarościach faktycznie trochę smytno. A co do czcionek to sam długo szukałem i znalazłem tamtą właśnie stronkę :D No i jeszcze co do buziaków - ja się napewno nie pogniewam ;)
No nareszcie po 20 latach "wspolnoty malzenskiej" mloda krew. Ale to cos nie tak :niewiem: to panowie jak siwieja to szaleja mimo wszystko ja dzis tez
:buziak::buziak::buziak::buziak::buziak::szampan::polewam::pijemy::helo:Hexe:hahaha:

Oleńka i Maciuś

Odnośnie pierwszej etykietki w wątku - zmniejszylibyśmy czcionkę w "miód pitny " o obniżylibyśmy trochę do dołu , "litewski" tłustszym drukiem i centralnie na środku a od razu pod spodem mniejszymi literami - czy to dwójniak czy trójniak .. Pozdrowienia

Oleńka i Maciuś

Maliniak - totalna porażka w obu przypadkach - zrób projekt od początku , wiśniowe trochę lepsze ale nieczytelne , za dużo ozdobników - zgodnie z e starą zasadą - powinien być jeden "bajer" w projekcie
Zgadzam sie, że to nie takie jak powinno być.
Dziękuję a wszystkie słowa krytyki. w najbliższej wolnej chwili na pewno zjmę się jeszcze dopracowaniem Etykiet. Najbardziej chyba pomoże mi komentarz Oleńki i Maciusia który jest dokładny i rzeczowy :P no ale dość podlizywania się oceniającym, czas się do roboyt brać.