W sobotę urodził mi się syn, tak więc mam już parkę. Jakoś nie było czasu wcześniej się napić, wiec dopiero teraz odkorczyłem butelczynę...
Trochę głupio tak samemu do komputera, ale cóż, jak trzeba to trzeba! (tym bardziej że wino jak i synek robione własnoręcznie:-)) W piątek będzie w większym gronie.
Zatem, zdrowie Igora!
Tez wypije zdrowie twej pociechy. Oby w sile rosl i podtrzymal rodzinna tradycje wyrobu wina

To ty, bracie robisz to wlasnymi rekami? Ale mimo to, gratulacje.!!!
eeee tam. przy kompie nigdy sie nie jest samemu. Jak zgasić monitor to troche jak lustro działa... a do lustra to już przecież kulturka.
GRATULACJE!
Własnoręcznie zrobiony syn to prawcziwy rarytas

Proponuję abyś już teraz synka zalogował na forum jako _mcb_junior żeby nikt już go nie zajął, bo oczywiście za lat parę go tutaj zobaczymy...
Uwagami veeha się nie przejmuj - oczywiście że zrobiłeś go własnoręcznie - w końcu musiałeś przy tym być!!!
A tak w ogóle to nie jesteś sam - pijemy wszyscy za zdrowie Twojego SYNA!
PS. Taka sugestia - jak już wszyscy się wpiszą to wydrukuj ten temat i pokaż synkowi za parę lat. To dopiero będzie pamiątka!!!!!!!!!!
Gratulacje !!
Mamy nadzieje że wyrośnie na dobrego winowajce. W koncu leżakował 9 miesiecy
pozdr,

Szkoda że nie pisałeś o tym doniosłym wydarzeniu w sobotę bo w weekend więcej czasu na toasty,a zdrowie dziecka rzecz najważniejsza.
Gratulacje
voy
zdowie rodziciela, rodzicielki i urodzonego.
a jako że bez życzeń obejść się nie może, tak więc życzę całej trójce: wyczucia smaku, twardej głowy i nieśmiertelnej wątroby.
--------------
takowa sugestia może weź młodemu coś w tym roku nastaw... jakiegoś długo teminowca... za 18 lat otworzy.
Szczere gratulacje dla Ciebie i małżonki.

Dzisiaj wypiję za Wasze zdrowie

i nie będę czekał do wieczora

Ja też proponuję nastawić coś długoterminowego - najlepiej miodek. Wtedy Igor na pewno będzie kontynuował rodzinną tradycję

Gratuluję - no i chyba czas rzeczywiscie nastawić jakieś winko "pępkowe"

Witam
Najserdeczniejsze gratulacje z okazji udanego rozmnożenia, niech żonka szybko dojdzie do siebie, a młodzieniec rośnie jak na drożdżach.
Pozdrawiam
Fester
P.S. Czas nastawić na starkę.
Grartulacje.
Jako milosnik dzikiej rozy mowie Ci brachu, tylko stara DR doslodzona miodkiem. Zatem wstawiaj juz teraz. Za 18 lat bedze jak znalazl.
POZDR K

Zdrowie Twoje, małżonki i latorośli

Żorzanie cieszą się razem z Tobą, mcb

I nie zapomnij skorzystać z
tej strony

Gratulacje

.Zdrowie całej rodzinki

Gratulacje i popieram Darka Rz w kwestii jak najszybszego nastawu pępkowego. A potem przechowaj choć jedną butelkę przez 18 lat i daj potem synowi!

O nie, nie jedną bo jak nie daj Boże coś się z którąś stanie to bieda

Trzeba mieć kilka zawsze

Gratuluję synka

Gratulacje!!! i życzę dużo zdrowia dla całej rodzinki- i jak najwięcej przespanych nocy

Cytat:Wysłane przez Artiks
Gratulacje i popieram Darka Rz w kwestii jak najszybszego nastawu pępkowego. A potem przechowaj choć jedną butelkę przez 18 lat i daj potem synowi!
Gratulacje jak to niektórzy wypowiedzieli się "własnoręcznie zrobionego . . . " syna
nastawiłem pępkowe także, ale dziadek stwierdził, iż nie doczeka 18-tki, i wziął się za to wcześniej

Dzięki za życzenia, bardzo się cieszę czytając - niektórzy pewnie wiedzą jakie to uczucie; jutro najprawdopodobniej żonka z synem zawitają w domu to sobie poczytają również:-)
Z tym pępkowym nastawem to niezły pomysł, sam nie pomyślałem - nigdy nie robiłem miodu, więc może byłaby okazja...
Mam też taką suszoną DR 1 ze zbiorów 2004 (okres poczęcia:-)), którą gdyby tak podsłodzić miodkiem ze dwa litry to mogły by poleżeć...
Tylko te 18 lat czekać to długo, mogę nie dociągnąć; może mu dam na komunię?
_mcb
gratuluję, poczekaj do 18-tki, to dobry czas by pogadać z synem jak mężczyzna z mężczyzną ...
jak będzie miał na imię?
post scriptum: mój syn ma 27 lat, mój avatar to jego foto
Albo lepiej nie czekaj do osiemnastki. Smak dobrego wina powinien poznać cokolwiek wcześniej, aby go nie ciągnęło do niczego kiepskiego.