Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: ulica Winiarska
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Chciałbym mieszkać przy tej ulicy...
A czy na tej ulicy jest coś co ma zwiazek z winem?? Np. sklepy z winem, sprzedarz artykułów winiarskich itp
Czy moze 100 lat temu była tam winnica z tradycjami ?;)
Moze siedziba firmy Winiary ?
:( ... w Krakowie jest tylko ul.Darwina....
Szkoda, że nie "ul.Dar Wina"

Swoją drogą... apropos zdjęcia... gdzie było ono robione skoro o godzinie "3.34am" było widno jak w dzień :rotfl:
Warto zalozyc przy tej ulicy sklepik z winami. Darmowa reklama.
A może gdzieś są lub kiedyś powstaną ulice: Drożdżowa,Fermentacyjna,Balonowa,Moszczowa,Osadowa,Rurkowa,Wężykowa...Plac Matki Drożdżowej,Wielkiej Butli itp. itd. Nazwy dla całego nowego siedla mieszkaniowego.

Do Mordimer: Przykra sprawa-po kilku dniach użytkowania w nowej cyfrówce(kupionej na raty) pękł wyświetlacz ciekłokrystaliczny i od pół roku nie można zmieniać ani korygować żadnych ustawień.Jako ciekawostkę podam,że producent nie uwzględnił reklamacji i zaproponował naprawę,której koszt trzykrotnie przewyższył cenę nowego aparatu :wsciekly:
Podaj nazwę firmy zrobimy im darmową reklamę :tylek::tylek::tylek::tylek::tylek:
no to ja was rozwalę.

mieszkam na ulicy GRONOWEJ

Gronowa, to chyba dobra nazwa ulicy dla winiarza :)
A ja was chyba nie rozwale, bo mieszkam naaa.... Konwaliowej :glupek:
Cytat:Wysłane przez Dido
no to ja was rozwalę.

mieszkam na ulicy GRONOWEJ

Gronowa, to chyba dobra nazwa ulicy dla winiarza :)
GRONOWA jest "De best":helo:
Ja mieszkam pod adresem : Laka Wschodzacego Slonca (Sunrise Meadow) i kilka lat temu zrobilem miodzik o nazwie SUNRISE.:polewam:
A ja mieszkam przy ulicy Osada - niezbyt winna nazwa, ale wino się tu robi...

MSZ - firma winiary mieści się przy ulicy Łódzkiej.
Człowiek spod Kalisza Ci to mówi ;-)
Cytat:Wysłane przez PanPomidor
A ja was chyba nie rozwale, bo mieszkam naaa.... Konwaliowej :glupek:

..no, ja raczej też nie rozwalę nikogo nazwą mojej ulicy -ale nazwą dzielnicy w moim mieście już może:chytry: dość spory kawał miasta jest położony na naprawdę dużym powierchzniowo stoku(oczywiście południowym), który zwie się WINNA GÓRA. Tak to wygląda:D

ps.Z tego co wiem przed wojną nazwa miała jak największy związek z tym co tam uprawiano..