13-10-2005, 13:44
13-10-2005, 13:54
A czy na tej ulicy jest coś co ma zwiazek z winem?? Np. sklepy z winem, sprzedarz artykułów winiarskich itp
Czy moze 100 lat temu była tam winnica z tradycjami ?
Czy moze 100 lat temu była tam winnica z tradycjami ?

13-10-2005, 13:58
Moze siedziba firmy Winiary ?
13-10-2005, 14:28
... w Krakowie jest tylko ul.Darwina....Szkoda, że nie "ul.Dar Wina"
Swoją drogą... apropos zdjęcia... gdzie było ono robione skoro o godzinie "3.34am" było widno jak w dzień

13-10-2005, 16:55
Warto zalozyc przy tej ulicy sklepik z winami. Darmowa reklama.
14-10-2005, 07:01
A może gdzieś są lub kiedyś powstaną ulice: Drożdżowa,Fermentacyjna,Balonowa,Moszczowa,Osadowa,Rurkowa,Wężykowa...Plac Matki Drożdżowej,Wielkiej Butli itp. itd. Nazwy dla całego nowego siedla mieszkaniowego.
Do Mordimer: Przykra sprawa-po kilku dniach użytkowania w nowej cyfrówce(kupionej na raty) pękł wyświetlacz ciekłokrystaliczny i od pół roku nie można zmieniać ani korygować żadnych ustawień.Jako ciekawostkę podam,że producent nie uwzględnił reklamacji i zaproponował naprawę,której koszt trzykrotnie przewyższył cenę nowego aparatu
Do Mordimer: Przykra sprawa-po kilku dniach użytkowania w nowej cyfrówce(kupionej na raty) pękł wyświetlacz ciekłokrystaliczny i od pół roku nie można zmieniać ani korygować żadnych ustawień.Jako ciekawostkę podam,że producent nie uwzględnił reklamacji i zaproponował naprawę,której koszt trzykrotnie przewyższył cenę nowego aparatu

14-10-2005, 09:06
Podaj nazwę firmy zrobimy im darmową reklamę 

14-10-2005, 09:26
no to ja was rozwalę.
mieszkam na ulicy GRONOWEJ
Gronowa, to chyba dobra nazwa ulicy dla winiarza
Gronowa, to chyba dobra nazwa ulicy dla winiarza

14-10-2005, 09:46
A ja was chyba nie rozwale, bo mieszkam naaa.... Konwaliowej 

14-10-2005, 10:01
Cytat:Wysłane przez DidoGRONOWA jest "De best"
no to ja was rozwalę.
Gronowa, to chyba dobra nazwa ulicy dla winiarza![]()

14-10-2005, 16:48
Ja mieszkam pod adresem : Laka Wschodzacego Slonca (Sunrise Meadow) i kilka lat temu zrobilem miodzik o nazwie SUNRISE.

14-10-2005, 20:22
A ja mieszkam przy ulicy Osada - niezbyt winna nazwa, ale wino się tu robi...
MSZ - firma winiary mieści się przy ulicy Łódzkiej.
Człowiek spod Kalisza Ci to mówi ;-)
MSZ - firma winiary mieści się przy ulicy Łódzkiej.
Człowiek spod Kalisza Ci to mówi ;-)
14-10-2005, 22:35
Cytat:Wysłane przez PanPomidor
A ja was chyba nie rozwale, bo mieszkam naaa.... Konwaliowej![]()
..no, ja raczej też nie rozwalę nikogo nazwą mojej ulicy -ale nazwą dzielnicy w moim mieście już może
dość spory kawał miasta jest położony na naprawdę dużym powierchzniowo stoku(oczywiście południowym), który zwie się WINNA GÓRA. Tak to wygląda
ps.Z tego co wiem przed wojną nazwa miała jak największy związek z tym co tam uprawiano..