Witam
wg mnie prócz indeksu -skorowidzu nazw powinny pojawić się informacje w pigułce, szybko dostępne bez zbędnego wczytywania się w dłuższy artykuł. Coś co rozwiąże problem winiarza ubabranego po łokcie w owocach i miotanego wątpliwościami pomiędzy butlą a komputerem
Mam na mysli np. dawki różnych specyfików (piro, chipsów, itd), ewentualnie jakieś przeliczniki, skrótowe tabele, poprawki, itd.
Pozdrawiam
Rudi
Takie też są zamiary Rafaello i marG-a, którzy są głównymi dłubaczami tutaj. Jutrzo na pewno się odezwą. Ja tylko przygotowuję im pole dla ich grupy projektowej. Możesz spokojnie się włączyć.
ok, jakiegoś pomysła to mogę podrzucić
Rudi jesteśmy chłonni wszelkich zagadnień i innych problemów które można by opisać. Każda pomoc mile widziana
W wolnych chwilach piszę program (kalkulator winny) i jestem na etapie tworzenia pliku pomocy. Mam więc do Was pytanie, czy byłby możliwość skorzystania z materiałów(jak również indexu), które są na stronie macierzystej aby zrobić mini poradnik dla winiarzy. Taki poradnik można by też umieścić na stronce. Wydaje mi się, że mogłoby to być pomocne gdyż nie wszyscy mają neta 24h/dobę, ponadto w windowsowych plikach pomocy jest wyszukiwarka co znacznie mogłoby skrócić szukanie. Jestem nowy więc nie wiem czy to możliwe,bo nie wiem jak z prawami autorskimi. Jeśli nie to nadal oferuję zrobienie z projektu Index pliku chm.
Myslę że nie będzie problemu z prawami autorskimi.
Zaznacz tylko w Twoim poradniku wszystkie źródła wymienione na samym dole indexu.
A co do Kalkulatora Winnego proponuje Ci skontaktować się z s2x -em.
Cos takiego juz powstało - może połączycie swoje siły????
Znajdziesz go na
www.winiarze.pl
Pzdr.
Apropos kalkulatora
ostatnio zacząłem trochę dłubać w pascalu.
Na podstawie algorytmu Dido napisałem aplikację do liczenia.
Póki co, testuję ją sam, ale jak ktoś chce to mogę mu przesłać.
(raptem 35KB)
Skompilowana aplikacja, która zajmuje ok 30kB uruchamiana jak każdy program, zapewne była by pomocna co niektórym. Bo z arkuszem to różnie bywa, jak nie zabezpieczysz komórek przed wpisem, to czasem ktoś "poprawi" i potem ma problem. A tu, kilka pytań [enter] i wszystko policzone
I jedno pytanie:
czy jest może jakiś oficjalny CHAT tej wspaniałej strony ?
Czasem ma się pytanie do speca który jest on-line i nie można się z nim skontaktować...
ED: Na głównej stronie
www.wino.org.pl póki co brakuje sporej dozy informacji która jest szybko dostępna na starej stronie
www.old.wino.org.pl - wiec można by dodać link
w bardziej widocznym miejscu.