Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: półtorak
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.

skantor

Zrobiłem pierwszy raz półtorak.po ok 2,5 m-ca przestał "robic". Wstawiłem na strych do chłodnego do sklarowania. po trzech dniach w butli wino się rozdzieliło w golnej części jest lekko sklarowane w górnej pływa zagęszczony miód ?? Co to jest?
pozdrawiam.Proszę o pomoc.
Miodek daje ci w ten sposob sygnal ze do poltoraka to trzeba cierpliwosci anielskiej. Powaznie to opisz moze jak to wyglada ewentualnie jak smakuje?
półtoraczek na początek to faktycznie poważny test dla cierpliwości... choć efekt może być calkiem mily... ale na liczenie czasu do pełnego efektu w miesiącach szkoda palców
pozdr

skantor

Smak ma super. Wygląda tak jak bym do butli wlożył watę !!! która zabarwiła się na żłto i pływa sobie w górnej części butli. Zajmuje ok 1/3 butli.