Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: ATer w Parparach
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
W dniu 28 listopada z roboczą wizytą u Witka w Parparach przebywał ATer z kolegą.

Zasadniczym celem wizyty był odbiór soku z cz.b. zamówionego wczesną jesienią przez poznaniaków.

Ponadto:
- wymieniano doświadczenia,
- plotkowano :co_jest:
- delikatnie organoleptyzowano :pijemy:
Ja mam tylko nadzieje że zasadniczy cel wizyty doszedł do skutku i ATer nie zapomniał zabrać soczku do poznania :big: innymi słowy że organoleptyzowanie nie było za intensywne :diabelek:
Spoko Spoko. Soczek jest już w Poznaniu- dojechał cały. Ja dojadę dzisiaj późnym wieczorem.
A co do miodków Witka, to jestem pod wrażeniem. Próbowałem trójniaczka- borówczaka na miodzie rzepakowym- po prostu jest wspaniały!! Próbowałem też bulgoczącego jeszcze miodka jabłeczniaka- był pyszny już na tym etapie :szampan: :big:

PS. Apropo dodawania soku z czarnego bzu do miodu, to słyszałem, że lepiej wychodzi jak doda się go 10-15% zamiast 15-20%. Ale doświadczenia jeszcze nie mam, chociaż bańka 15l już czeka na taki miodek:)