Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Plany/rysunek techniczny prasy?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witajcie,

Czy ma ktos moze rysunek techniczny niewielkiej prasy (jeden wsad rzedu 2-3 litrow, moze byc troche wiecej, kwestia przeskalowania wymiarow), do domowych zastosowan - odciskania kilku-kilkunastu kg owocow? W sklepach ceny takich urzadzonek sa porazajace i mam wrazenie ze nie sa one zbyt solidnie wykonane :(

Chce zlecic jej zrobienie znajomemu (mialbym w cenie materialow, to hobbysta - majsterkowicz) - warunkiem jest jednakze dobre rozrysowanie czego potrzebuje. A ze mam dwie lewe rece do rysunkow, w szczegolnosci technicznych, zwracam sie z taka prosba do Was.

Jesli by ktos mial jakies papiery bardzo prosilbym o PW albo o maila na mp1@autocom.pl - uzgodnimy co i jak.

Pozdrowionka - Marcin
To ja też chętnie poproszę. Marcinie P. Był tu temat o prasie z trzech desek. Przejrzyj go, pod koniec masz pomysł na dość fajną prasę. Może w późniejszym czasie zamieszcze jej rysynki techniczne/zdjęcia.

Skrzych

To może jakiegos emila?

Krzysztof

Skrzych

Plany wysłałem, posty wyciąłem - kto jeszcze chętny na rysunki to do mnie na na PW, bo topic robi sie długaśny :placze:

Krzysztof
W imieniu wszystkich serdecznie dziękuję..