Witam!
Jako nowozalogowany amator domowego wyrobu pozdrawiam wszystkich i na dobry początek podzielę się przepisem na jeden z moich ulubionych drinków - oczywiście na winie.
Pół szklaneczki wina domowego (najlepiej pożeczkowe słodkie);
nalewka domowa na cynamonie i goździkach - około 50 ml do smaku;
4 solidne dawki Amolu potrząsanego z werwą nad szklanką.
Całość zmieszać i wypić ze smakiem.
Smacznego
Inhalt
Drink z amolem???
Niezłe, ale nie wiem czy dam sie przekonać...
Napisałem to nie, żeby podpuszczać, ale na serio.
Ja bardzo lubię różne mocno aromatyczne nalewki i Amol też. A w tym drinku jest go niewiele więc chyba możesz spróbowac
A jeśli kto potrzebuje większej motywacji, to polecam rzecz przy okazji najbliższego kataru. Choć ja stosuję jako profilaktykę (tak przynajmniej tłumaczę żonie, bo co mam powiedzieć - ona nie wierzy, że to lubię). I oczywiście nie choruję.
Moim jednym z ulubionych drineczkow to Tatanka na sposob wegierski. Zamiast soku z jeblek stosuje sie sok z winogron. Pycha. Ja osobiscie preferuje wersje hard to znaczy:
- 100ml wodeczki zubrowka
- 50ml skoku
- kosteczka lodu jak skladniki sa cieple
dla kobiet wersja soft, odwracamy proporcje
- 50ml wodeczki zubrowka
- 100ml skoku
- kosteczka lodu jak skladniki sa cieple
PS. Co do Amolu, to mam uraz z dziecinstwa, jak do tranu. Moze drink z tranem (o fuj).
a co to "skok"?
:pomysl:
Z drinkow to najardziej lubie proste cuba libre, koniecznie z limonka... Kiedys tez lubilem zielona zabke i wlasny drink - powiew wiosny (miedzy innymi z likierem mietowym), ale drinkow obecnie nie pijam..
Co do Amolu to wiem że ludzie go piją... na imprezach jak ludzie piją woodeczke, pifka czy winka to mój znajomy pija Amol
a potem czuć od niego nim przez tydzień
Ja z reguly choruje bardzo zadko i w zwiazku z tym w aptekach nie bywam. A co za tym idzie, nie wiem ile kosztuje Amol.
Kto mi powie jak ma sie cena np. 0,7 Amolu ( Amola?
) do 0,7 dobrej wodeczki?
Lubie jego smak i zapach wiec bylbym sklonny pojsc w slady kolegi Adama U. - dla eksperymentu i dla dobra ludzkosci rzecz jasna
Ja wczoraj czytalam w niemieckiej gazecie ze osoby pijace czysta wodke (ile nie napisali) codziennie nie zapadaja na przeziebienia. Niech zyja tacy uczeni
,
To mi sie podoba, a jezeli ktos doda Amol to napewno 100-owy dozyje i po papierosku nie bedzie tak strasznie kaslal
Hexe
Cytat:Wysłane przez PanPomidor
Ja z reguly choruje bardzo zadko i w zwiazku z tym w aptekach nie bywam. A co za tym idzie, nie wiem ile kosztuje Amol.
Kto mi powie jak ma sie cena np. 0,7 Amolu ( Amola? ) do 0,7 dobrej wodeczki?
Lubie jego smak i zapach wiec bylbym sklonny pojsc w slady kolegi Adama U. - dla eksperymentu i dla dobra ludzkosci rzecz jasna
Nie pamiętam dokładnie bo kupowałem dawno , ale buteleczka 100 ml coś koło 20 zł.
Drink z Amolem to coś w rodzaju dżinu z tonikiem - wyrazisty smak i aromat. Interesujące...Sprobuję.