Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Temperatura w piwnicy
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Mam pytanko. Czy miodek (na Zamoyskich) będzie pracował w piwniczce w temperaturze 3-5 stopni C. Nie mam miejsca w domu dlatego chciałem tam wynieść ale boję się że staną. Co myślicie?? Pracują wolno od jakichś 2 tygodni (1 bulka na jakieś 5 minut)
nie beda pracowac
a czemu tak wolno pracują (ta 1 bulka na 5 minut to szybkość kiedy stoi w domu)
Może nie stanie, ale będzie pracował baaardzo powoli. Sprawdź blg, czy pożywke mają itd. A wcześniaj jak pracowały? A i może masz nieszczelny korek.
Kup moze aktywne lub dolnej fermentacji (lubia zimno) i po klopocie. http://www.browamator.pl
Cytat:Wysłane przez Eswemenasja
Kup moze aktywne lub dolnej fermentacji (lubia zimno) i po klopocie. http://www.browamator.pl

Do miodu?
Drożdże piwne najczęściej padaja około 10% alk.
lubia zimno ale nie 2-3stopnie. a tak w ogóle to kiedy wstawiles tego miodka?
Wstawiłem go jakeś 2 może 3 tygodnie temu. Będę musiał sprawdzić Blg. Jak dosypię trochę pożywki to nic się nie stanie (nawet jeśli nie potrzebowały)? Acha korek mam napewno szczelny.
e to niedawno.pozywke to granicach normy dodaj jezeli jeszcze duzo cukru zostalo