Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Pomysł na miód?!?!
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Czy ktoś z was zastanawiał się jaki miód sobie sporządzić, i utkwił w gąszczu przepisów?
Ja mam na to dobre rozwiązanie, nie wiem czy już ktoś próbował, ale ja tak robie i wychodzi super.
Jeżeli chcę zrobić sobie miód korzenno ziołowy jako zestaw ziół biorę gotową zaprawką ziołową do nalewki, wsypuje do siateczki i gotuje w brzecce miodowej.
I tak można sobie przygotować miód: Miłosny, Sercowy, Pępkowy (na narodziny dziecka), Anyżkowy itd

http://www.winohobby.waw.pl/?strona=esklep/przyprawy

P O L E C A M:polewam:
He, He... Nie ma jak subtelna reklama... :spoko:
Chyba, że zbieżność nick'ów jest przypadkowa.
mi ten pomysl sie podoba. moze po nowm roku sproboje cos takiego zrobic. a milosny miodek to brzmi FANTASTYCZNIE
mam takie pytanie. co wchodzi w sklad zestawu milosnego?? pytam bo chce wiedziec czy to nie zepsuje smaku miodku
to ze to reklama to wiadomo. ale pomysl jest i tak niezly
A czemu nie?
A przy okazji zapytam czy dodawał ktoś kiedyś do miodu podczas sycenia kwiat lipy? I jakie taki dodatek dałby efekty? Może ktoś wie.
Zbierzność nicków nie jest przypadkowa, ale chodzi tu o sam pomysł na zrobienie ciekawego miodu, przecież wszyscy wiecie że te zioła są z DarówNatury, my oczywiście mamy pełen asortyment w sklepie.

Jeżeli chodzi o skład ziół to nie podają na opakowaniu.
Cytat:Crazy_Cat
He, He... Nie ma jak subtelna reklama... :spoko:

prawda Crazy_Cat, ale przyznaj, robi to subtelnie i z głową ;)
winszuje pomysłowości...

A w temacie - jestem przeciwny wszelkiemu rodzaju gotowym przyprawom. Tylko producent wie co tam naprawdę jest. Od takiej gotowej przyprawy do grzańca o niebo wolę zetrzeć gałkę muszk. cynamon, wrzucić parę goździków i kilka plastrów imbiru. Sama przyjemność, a jakie aromaty!!