30-12-2005, 08:41
Stron: 1 2
30-12-2005, 08:49
Mnie sie podoba, choć tło bym ociupinkę rozjaśniła. Ale jak wychodzi na wydruku? Jeśli nie jest taka jaskrawa, to nic bym nie robiła 

30-12-2005, 09:11
Ladne, tylko moim skromnym zdanie to co jest na zewnatrz bialej ramki tez powinno biale. Ale to jest tylko moje zdanie, wiec sie nie zamartwiaj.
30-12-2005, 09:11
no jest taka
ja ją jeszcze kontrastowałem, bo wydawała mi się za mdła...
ja ją jeszcze kontrastowałem, bo wydawała mi się za mdła...30-12-2005, 10:39
Bardzo fajna - urokliwe foto!!
30-12-2005, 10:47
Cytat:Wysłane przez Crazy_Cat
Bardzo fajna - urokliwe foto!!
Urokliwa, to dobre słowo
tylko ciekawe jak wyjdzie w druku 
30-12-2005, 10:57
Ładna fotka.
A gdyby tak zrobić bardziej pionowe?
A właśśśniee... na jakich papierach to potem drukujecie i przyklejacie na butelki?
A gdyby tak zrobić bardziej pionowe?A właśśśniee... na jakich papierach to potem drukujecie i przyklejacie na butelki?
30-12-2005, 12:06
Raffaelo, sam robiłeś to zdjęcie, czy zapożyczyłeś?? Bo jak sam, to szczerze podziwiam... 

30-12-2005, 12:28
eee a mnie by się bardziej podobało jakby było widać krzaki DR i owoce, większe zbliżenie na jeden z krzaków. Taki ładny widoczek to na tapete pupitu można dać a nie na etykiete.
Koniecznie zbliżenie krzaku z owocami musi być i kropka.

Koniecznie zbliżenie krzaku z owocami musi być i kropka.

30-12-2005, 15:59
Rafaello, czy ty masz taki widok z okna?? Coś fantastycznego! Mnie tam się koloryt podoba. Chociaż może na kontrastowej, bo zapewne zielonej butelce faktycznie może być zanadto mocne.... I dlaczego rocznik i że białe akurat jest na żółto, skoro inne napisy na biało?
30-12-2005, 16:59
Rafaello !!
Etykietka - taka rozmarzona - za Panią Jesienią co odeszła...
Opnia o etykiecie jak każda dyskusja o guście uważam bez celową ( a właściwie bez konkretnych wniosków ) Ważne, że podoba się Tobie i tym co będą popijali to WzDR
Najbardziej ze wszystkiego ciekawi mnie jednak jak określiłeś, że to winko ma akurat 12,5 % a nie 12,6 lub 12,4 ale pewnie dyskusja na ten temat już była na forum więc ...? No chyba, że używasz jakichś balingomierzy/alkoholomierzy z superdokładną podziałką ...;-)
Pozdrawiam
Etykietka - taka rozmarzona - za Panią Jesienią co odeszła...
Opnia o etykiecie jak każda dyskusja o guście uważam bez celową ( a właściwie bez konkretnych wniosków ) Ważne, że podoba się Tobie i tym co będą popijali to WzDR
Najbardziej ze wszystkiego ciekawi mnie jednak jak określiłeś, że to winko ma akurat 12,5 % a nie 12,6 lub 12,4 ale pewnie dyskusja na ten temat już była na forum więc ...? No chyba, że używasz jakichś balingomierzy/alkoholomierzy z superdokładną podziałką ...;-)
Pozdrawiam
31-12-2005, 08:24
Rafaello a masz możliwość dać to w sepii ?
31-12-2005, 11:15
Jak dla mnie to obrazek przebarwiony jest czerwienią, szczególnie te krzaczki na dole, całkowity brak kontrastu
31-12-2005, 11:31
jak na białe wino w białej/jasnej/ butelce jest ok, moze troszkę nad napisami bym jeszcze popracował, na ciemną butelke dałbym grubszą biała obwódke/masz ją skromną/
jetykietka est za sprawa zdjęcia całkiem fajna
jetykietka est za sprawa zdjęcia całkiem fajna
Oleńka i Maciuś
29-01-2006, 21:28
Wybacz , ale na pierwszy rzut oka kojarzy się z napojem winopodobnym " Arizona "
Aczkolwiek wiele nie potrzeba - proponujemy rozjaśnienie tła , aby było takie bledziutkie i bedzie OK . Niech uwagę przyciągają napisy nie obrazek .. Ewentualnie zmniejszyc obrazek i w ramce na środku etykiety , ale wtedy zmniejsz nasycenie kolorów czcionek aby to obrazek przyciągał uwagę . Podrawiamy - ogólnie etykieta w porzadku
Aczkolwiek wiele nie potrzeba - proponujemy rozjaśnienie tła , aby było takie bledziutkie i bedzie OK . Niech uwagę przyciągają napisy nie obrazek .. Ewentualnie zmniejszyc obrazek i w ramce na środku etykiety , ale wtedy zmniejsz nasycenie kolorów czcionek aby to obrazek przyciągał uwagę . Podrawiamy - ogólnie etykieta w porzadku30-01-2006, 20:21
Piekna

30-01-2006, 21:36
dzięki za konstruktywną krytykę
teraz niestety nie mogę edytować tej etykiety, ale kiedy tylko nadarzy się ku temu okazja zrobię to.
Mi też wydaje się za czerwona!!.....zobaczymy
dzięki i pozdrawiam
Rafał
teraz niestety nie mogę edytować tej etykiety, ale kiedy tylko nadarzy się ku temu okazja zrobię to.Mi też wydaje się za czerwona!!.....zobaczymy
dzięki i pozdrawiam
Rafał
14-02-2006, 21:13
Jeśli zdjęcie własne to jest OK, a nawet extra.
Podbicie koloru czerwonego dało efekt moim zdaniem pozytywny , choć kontrowersyjny, popracował bym nad jeszcze większym podbiciem (ale tak by nie wpaść w kicz tylko artyzm
) Pomyślał bym nad tym by tło zmniejszyć najwyżej do 30 % etykiety, jednak w prostokącie. Może wyjściem było by zeschematyzowanie (generalizacja) rysunku. Jeśli coś podpatrzysz z moich rad to uprzedzam że jestem "upierdliwy" w ich dawaniu.
Jeśli wnętrze będzie jak obrazek to nie masz się co martwić.
Podbicie koloru czerwonego dało efekt moim zdaniem pozytywny , choć kontrowersyjny, popracował bym nad jeszcze większym podbiciem (ale tak by nie wpaść w kicz tylko artyzm
) Pomyślał bym nad tym by tło zmniejszyć najwyżej do 30 % etykiety, jednak w prostokącie. Może wyjściem było by zeschematyzowanie (generalizacja) rysunku. Jeśli coś podpatrzysz z moich rad to uprzedzam że jestem "upierdliwy" w ich dawaniu. Jeśli wnętrze będzie jak obrazek to nie masz się co martwić.
14-02-2006, 21:24
Super etykietka - taka no tego...... po prostu fajna ! Ja tam napiszę o czymś innym - wytrawne ? z dziekiej róży ? UUU jak się spotkamny kiedyś na zjeździe to weź butelczynę muszę koniecznie spróbować - ja tam uderzam z D.R. w słodkie lub półsłodkie.
Pozdrawiam Piorun
Pozdrawiam Piorun
14-02-2006, 21:51
Fajna etykietka...
jedyna zmiana jaką ja bym wprowadził to edycja częsci tła poza białą ramką (tylko same brzegi)... bym ją z lekka wyblakłą widział u siebie :>
jedyna zmiana jaką ja bym wprowadził to edycja częsci tła poza białą ramką (tylko same brzegi)... bym ją z lekka wyblakłą widział u siebie :>
15-02-2006, 00:59
Etykietka zawiera tyle sprzeczności , że gdybym miała kupić takie wino to miałabym wątpliwości co zawiera butelka, jako obrazek nawet ładna, ale inf. odbierane z etykiety jakoś mi się "kłócą" z ewentualną zawartością butelki .
Przepraszam za krytykę, bo etykieta nie jest brzydka , ale coś mi tu nie pasuje ....po prostu z tej etykiety można by zrobić całkiem ładne ze trzy inne.
Pozdrawiam .
Przepraszam za krytykę, bo etykieta nie jest brzydka , ale coś mi tu nie pasuje ....po prostu z tej etykiety można by zrobić całkiem ładne ze trzy inne.
Pozdrawiam .
15-02-2006, 01:09
hm, kazdy ma inny gust ,MI sie podoba
16-02-2006, 16:09
ja bym ja ciutke rozjasnil aby byla pod kolor wina z DR, a tak poza tym to jeszcze jakies owoce DR tez mogly by sie znalezc ale brawa za pomysl i wene

16-02-2006, 16:28
RAF jak juz wspomniano troche gruba ta etykieta - wole szuplejsze
no i jak tez juz wspomniano 2005 białe wytrawne - dlaczego żołte a nie np białe
Podbicie czerwonego przyciąga wzrok- rzadko spotykany widok w naturze chyba ze wielki kanion .. efekt osiagniety - etykieta ma informowac - w przypadku win lepszych i przyciagac w przypadku win tanich
skłamał bym jak bym powiedział nie podoba mi sie ! podoba mi sie
i nie daj sie namówić na sephie
- bedzie okazja w marcu planujemy poznanski zlot - przyłaczam sie do prosby pioruna. przy okazji bedzie co opijac www wielkopolskich winiarzy ale to gromko bedzie
.
pozdrawiam
Paweł
no i jak tez juz wspomniano 2005 białe wytrawne - dlaczego żołte a nie np białe
Podbicie czerwonego przyciąga wzrok- rzadko spotykany widok w naturze chyba ze wielki kanion .. efekt osiagniety - etykieta ma informowac - w przypadku win lepszych i przyciagac w przypadku win tanich

skłamał bym jak bym powiedział nie podoba mi sie ! podoba mi sie
i nie daj sie namówić na sephie
- bedzie okazja w marcu planujemy poznanski zlot - przyłaczam sie do prosby pioruna. przy okazji bedzie co opijac www wielkopolskich winiarzy ale to gromko bedzie
.pozdrawiam
Paweł
17-02-2006, 14:40
Mat - weź ty się chłopie lepiej tego nie tykaj...! Oszpeciłeś taką fajną etykietę! 
Etykietka jest super i lepiej niech taka pozostanie....

Etykietka jest super i lepiej niech taka pozostanie....
Stron: 1 2
proszę