Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Jakie nalewki wspomagają odchudzanie?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Jak przystało na okres poświąteczny :jedzenie: przydałyby sie jakieś skuteczne nalewki na odchudzanie, bo to i czas karnawału sie zbliża i ostatki będa , moze ktoś zna jakieś wypróbowane przepisy. Skorzystam pewnie nie tylko ja :chytry:
Pojadło się oj pojadło :uff:
Każda nalewka wspomaga odchudzanie, pod warunkiem, że ostatnią kasę wydasz właśnie na nalewkę (ew. składniki do nalewki) zamiast na jedzenie:lol:
Po świętach Twoja wątroba jest i tak już dostatecznie przeciążona. Nie dobijaj jej alkoholem :)
Sprobuj Maison Rustique. Sredniowieczna nalewka z dzialu nalewek leczniczych. Naprawde dziala. pozdr.
Wiedziałam Pigwa że na Ciebie można liczyc , dzięki , a wątrobę bardziej obciąża wino niż naleweczki na spirytusie :diabelek:
Musze sie przyznać ze skłądniki już mam, postarałam sie o nie przed świętami...i... do dzieła .
Dzieki i pozdrawiam również
Zdrowej watrobie moga zaszkodzic tylko zle trunki (gorzala) i w nadmiarze. Ja pijam od lat 50-ciu i watrobe mam zdrowa. Bo mam rozum.:polewam:
kupiłam rozmaryn i sprawdzam teraz a na opakowaniu pisze- Liśc rozmarynu- czy to jest to samo co kwiat? chyba nie :kwasny: czy można zastąpić kwiat liściem?
To wlasnie liscie ( a wlasciwie igielki) rozmarynu uzywa sie do nalewek. Kwiat nie da zadnego smaku. Pozdr.
Ja po swietach to ta szwedzka goraczke sobie cenie
:jupi::polewam:
Na odchudzanie najlepszy ruch na swiezym powietrzu. Wlasnie wrocilem z nart i czuje sie jak nowo narodzony. Zawsze zabieram z soba w gory piersioweczke imbirowki, ktora nie pozwala mi zmarznac. Potem kapiel w jet tub i kubek grzanca. Mam znowu 20 lat!:polewam:
Cytat:Wysłane przez Pigwa
Mam znowu 20 lat!:polewam:
Tylko pozazrościć :brawo:
Moja nalewczka sprawiła mi niespodzianke, obawiałam się zmętnienia od imbiru, tyle tu napisano na ten temat(imbir mielony) ale nie, wszystko jest na dnie, oczywiście mieszam ale po czasie wszystko opada, a zapach ma juz wspaniały.
Pigwa, czy wypiłeś już te 3 butelki co miałeś? pomaga na trawienie? schudłeś?:chytry: bo jestem ciekawa, nawet jeśli nie, to zapowiada się niezła naleweczka.
Mam jeszcze jedno pytanie ze względu na piołun- w jakich ilościach można dawkować tę naleweczkę bez ryzyka "przedobrzenia" ? :polewam:
Pozdrawiam i dzieki jeszcze raz za wskazówki :D
Ps.
Wiem że w roztworze wodnym (np.wywar) nie stwierdzono działania szkodliwego ale nie wiem jak w alkoholu czy się nie wzmaga działanie (chyba nawet się zmienia), w wywarze zaleca się 1g jednorazowo czyli łyżeczkę .
Istnieje wiele nalewek, które potencjalnie wspomagają odchudzanie. Przede wszystkim te wpływające na układ trawienny oraz oczyszczające. Często zapomina się również np. o nalewce ostropestowej - http://wino.org.pl/forum/Thread-Ostropest-%C3%B3wka która doskonale wspomaga pracę wątroby. Dzięki niej organizm skuteczniej i szybciej trawi, oczyszcza się i wydala. Wszystkie te czynniki wpływają na skuteczność odchudzania.
Pokrzywka ładnie wyrosła nastawiłem więc nalewkę - będę wspomagał odchudzanie . :cool: