Jak przystało na okres poświąteczny

przydałyby sie jakieś skuteczne nalewki na odchudzanie, bo to i czas karnawału sie zbliża i ostatki będa , moze ktoś zna jakieś wypróbowane przepisy. Skorzystam pewnie nie tylko ja

Pojadło się oj pojadło

Każda nalewka wspomaga odchudzanie, pod warunkiem, że ostatnią kasę wydasz właśnie na nalewkę (ew. składniki do nalewki) zamiast na jedzenie

Po świętach Twoja wątroba jest i tak już dostatecznie przeciążona. Nie dobijaj jej alkoholem

Sprobuj Maison Rustique. Sredniowieczna nalewka z dzialu nalewek leczniczych. Naprawde dziala. pozdr.
Wiedziałam Pigwa że na Ciebie można liczyc , dzięki , a wątrobę bardziej obciąża wino niż naleweczki na spirytusie

Musze sie przyznać ze skłądniki już mam, postarałam sie o nie przed świętami...i... do dzieła .
Dzieki i pozdrawiam również
Zdrowej watrobie moga zaszkodzic tylko zle trunki (gorzala) i w nadmiarze. Ja pijam od lat 50-ciu i watrobe mam zdrowa. Bo mam rozum.

kupiłam rozmaryn i sprawdzam teraz a na opakowaniu pisze- Liśc rozmarynu- czy to jest to samo co kwiat? chyba nie

czy można zastąpić kwiat liściem?
To wlasnie liscie ( a wlasciwie igielki) rozmarynu uzywa sie do nalewek. Kwiat nie da zadnego smaku. Pozdr.
Ja po swietach to ta szwedzka goraczke sobie cenie

Na odchudzanie najlepszy ruch na swiezym powietrzu. Wlasnie wrocilem z nart i czuje sie jak nowo narodzony. Zawsze zabieram z soba w gory piersioweczke imbirowki, ktora nie pozwala mi zmarznac. Potem kapiel w jet tub i kubek grzanca. Mam znowu 20 lat!

Cytat:Wysłane przez Pigwa
Mam znowu 20 lat!
Tylko pozazrościć
Moja nalewczka sprawiła mi niespodzianke, obawiałam się zmętnienia od imbiru, tyle tu napisano na ten temat(imbir mielony) ale nie, wszystko jest na dnie, oczywiście mieszam ale po czasie wszystko opada, a zapach ma juz wspaniały.
Pigwa, czy wypiłeś już te 3 butelki co miałeś? pomaga na trawienie? schudłeś?

bo jestem ciekawa, nawet jeśli nie, to zapowiada się niezła naleweczka.
Mam jeszcze jedno pytanie ze względu na piołun- w jakich ilościach można dawkować tę naleweczkę bez ryzyka "przedobrzenia" ?

Pozdrawiam i dzieki jeszcze raz za wskazówki

Ps.
Wiem że w roztworze wodnym (np.wywar) nie stwierdzono działania szkodliwego ale nie wiem jak w alkoholu czy się nie wzmaga działanie (chyba nawet się zmienia), w wywarze zaleca się 1g jednorazowo czyli łyżeczkę .
Istnieje wiele nalewek, które potencjalnie wspomagają odchudzanie. Przede wszystkim te wpływające na układ trawienny oraz oczyszczające. Często zapomina się również np. o nalewce ostropestowej -
http://wino.org.pl/forum/Thread-Ostropest-%C3%B3wka która doskonale wspomaga pracę wątroby. Dzięki niej organizm skuteczniej i szybciej trawi, oczyszcza się i wydala. Wszystkie te czynniki wpływają na skuteczność odchudzania.
Pokrzywka ładnie wyrosła nastawiłem więc nalewkę - będę wspomagał odchudzanie .