Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: koncentrat soku z winogron
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Oglądając stronę browamatora zobaczyłem zestaw do wyrobu wina białego. Mam pytanie miał ktoś z tym doświadczenie? czy ten koncentrat po rozcieńczeniu daje te same efekty co nazwane przez niektórych wina z soków z kartonika jezeli chodzi o efekt, czyli o wino jako produkt końcowy?
Jeżeli o coś tu nie zapytałem to opiszcie swoje doświadczenie z tym tematem.Podaje link o co mi chodzi:
http://www.browamator.pl/szczegoly.php?a...993286&pwd[6]=%2F163929%2F165994%2F1594752&grp=&sortuj=kod
tak prawda brawo
Witam,
Ja mam doświadczenia z koncentratem na wino czerwony. Koncentrat przywieziony z Angli, nie pamiętam nazwy. Fermentacja, klarowanie - ok. smak po 2 miesiącach od ustania ferm. burzliwej - dziwny, oczywiście brak teog wszystkiego co jest w skórkach, tanina była osobno, ogólnie jestem rozczarowany. Następnym razem, jak juz będę zdesperowany, to kupie dużą paczkę mrożonych owoców i z nich zrobię, a po koncentrat już więcej nie sięgnę.
Aktualnie pracuję nad anasowym z owoców z puszki...
http://www.wino.org.pl/forum/showthread.php?tid=4854
Pozdrawiam, Nikodem