29-01-2006, 13:18
29-01-2006, 13:50
Trza spróbować - wtedy opinia jest bardziej pozytywna
Grafika Ok - zwłaszcza diablica/ rozmieszczenie słabe / wstawiłbym tło
zmiana tego "darz bór" na inny format
Grafika Ok - zwłaszcza diablica/ rozmieszczenie słabe / wstawiłbym tło
zmiana tego "darz bór" na inny format
29-01-2006, 13:53
Nie podoba mi sie slogan "diabli nalali"
Grafika Super
Grafika Super
29-01-2006, 15:51
ja myslalam ze wino jest boskim napojem, a tu diabli nalali
Dla mnie za prowokacyjna.
Ten cien z tylu liter tez mi sie nie widzi na bialym tle.
Srebro by bardziej pasowalo niz zloto do bialego tla.
Tak tez tylko wedlug mojego uznania taka sobie. Ideja niezla, ale moze cos by dalo sie zmienic. Zamiast diablicy piekna dziewice co po tym trunku juz nia nie bedzie. No i ta diablica sciagnieta bez pozwolenia autora to moze kosztowac.
Zas energetycznie to -
Hexe
Dla mnie za prowokacyjna.Ten cien z tylu liter tez mi sie nie widzi na bialym tle.
Srebro by bardziej pasowalo niz zloto do bialego tla.
Tak tez tylko wedlug mojego uznania taka sobie. Ideja niezla, ale moze cos by dalo sie zmienic. Zamiast diablicy piekna dziewice co po tym trunku juz nia nie bedzie. No i ta diablica sciagnieta bez pozwolenia autora to moze kosztowac.
Zas energetycznie to -
Hexe
29-01-2006, 15:53
a mi sie diabelek podoba

29-01-2006, 16:00
@Sean Dillon
Tak myslala ze to cos dla ciebie
Tak myslala ze to cos dla ciebie
29-01-2006, 16:09
No Diablica fajna.
Oleńka i Maciuś
29-01-2006, 20:57
Mniejsza Czcionka nad Diablicą - w ogóle możesz ją zmniejszyć i wycentrować , słabo czytelne napisy z pojemnością i "woltażem" , zmniejsz element z rocznikeiem i umieść na dole. Po zmianach poprosimy o projekt , aby znów pomarudzić ... Pozdrawiamy gorąco
29-01-2006, 21:12
POWIEKSZYC DIABLICE!!!!!!!

29-01-2006, 21:13
TO TYLKO OPINIA
"pije klecha" kojarzy mi się że jest tylko dla księży.
Bym napisał:
To wino zrobił LECHU i niech go (nie) pije kto bez grzechu.
Boski napój, a diabli nalali
Niech uważają duzi i mali.
Może to przydługie ale na motto coś w tym stylu bym proponował.
Liście nie mogą być stylizowane lecz winogronowe.
Diablica OK, lecz ja zamiast skrzydeł, zamotał bym ją w liście winogron.
Generalnie rysunki za mało kojarzą się z winem.(choć dużo wnie włożyłeś wysiłku).
techniczne:
Brak nazwy posiadłości skąd pochodzi owoc.
Gdzie adres i nazwa producenta.
Informacja o ilości butelek.
Za dużo napisałem, ale jestem w trakcie lektury: Wina porady dla smakoszy, (co mówi etykieta)
I stamtąd wypisałem kompilację z różnych krajów.Text
"pije klecha" kojarzy mi się że jest tylko dla księży.
Bym napisał:
To wino zrobił LECHU i niech go (nie) pije kto bez grzechu.
Boski napój, a diabli nalali
Niech uważają duzi i mali.
Może to przydługie ale na motto coś w tym stylu bym proponował.
Liście nie mogą być stylizowane lecz winogronowe.
Diablica OK, lecz ja zamiast skrzydeł, zamotał bym ją w liście winogron.
Generalnie rysunki za mało kojarzą się z winem.(choć dużo wnie włożyłeś wysiłku).
techniczne:
Brak nazwy posiadłości skąd pochodzi owoc.
Gdzie adres i nazwa producenta.
Informacja o ilości butelek.
Za dużo napisałem, ale jestem w trakcie lektury: Wina porady dla smakoszy, (co mówi etykieta)
I stamtąd wypisałem kompilację z różnych krajów.Text
29-01-2006, 21:20
Wstęga powinna być trochę niżej dla większej równowagi optycznej.
29-01-2006, 23:10
Mi sie bardzo podoba. Inna i nietuzinkowa 

29-01-2006, 23:16
a diablice sam rysowales???
30-01-2006, 13:55
Odpowiadam na kilka spraw:
- ...że pije klecha - uzyskałem znaczną ilość butelek po winie mszalnym, wszystkie naklejki poza "wino mszalne, dopuszczone do użytku kościelnego" - zostały zdjęte, tych nie szło ruszyć, więc ciężko było wygrzać inny slogan reklamowy, który jednocześnie nawiązuje do jedynej pozostawionej naklejki jak i do tego kto zrobił \\
- naklejka tylna opisuje pochodzenie owoców, drożdży, walory smakowe itp...
- o numerowaniu butelek też myślałem, ale jeszcze nie wiem jaki styl numeracji przyjąć
- to dla LULKA
- wino owszem to jest boski napój, ale skutki przedawkowania są iście szatańskie
...
- diablica nie jest moim wytworem, jest to grafika Luisa Royo - dlatego nic w niej nie zmienię - nie dodam liści, wątków winogronowych
- faktycznie "darz bór" z rocznikiem nie komponuje się z resztą
Dziękuje za sugestie, coś zmienię, ale motyw przewodni zostaje, jak i slogan
- ...że pije klecha - uzyskałem znaczną ilość butelek po winie mszalnym, wszystkie naklejki poza "wino mszalne, dopuszczone do użytku kościelnego" - zostały zdjęte, tych nie szło ruszyć, więc ciężko było wygrzać inny slogan reklamowy, który jednocześnie nawiązuje do jedynej pozostawionej naklejki jak i do tego kto zrobił \\
- naklejka tylna opisuje pochodzenie owoców, drożdży, walory smakowe itp...
- o numerowaniu butelek też myślałem, ale jeszcze nie wiem jaki styl numeracji przyjąć
- to dla LULKA- wino owszem to jest boski napój, ale skutki przedawkowania są iście szatańskie
...- diablica nie jest moim wytworem, jest to grafika Luisa Royo - dlatego nic w niej nie zmienię - nie dodam liści, wątków winogronowych
- faktycznie "darz bór" z rocznikiem nie komponuje się z resztą
Dziękuje za sugestie, coś zmienię, ale motyw przewodni zostaje, jak i slogan
30-01-2006, 19:56
L. R. jest wspanialym malarzem wraz ze swoja bardzo mloda zona zyja w U:S:A. i zapomnial ze wywodzi sie z bardzo biednego panstwa Jednego czego nie lubi, jak ktos kradnie jago prace. Kaze sobie placic dos ostro za uzywanie tych obrazkow. Tu w Niemczwch facet zaplacil 5000 $ kary ze na stronie internetowej uzyl jego obrazu.
Wiec jestesmy w EU i nalezy bardzo na to uwazac bo mozesz dostac liscik- Tacy tylko czekaja na okazje.
Jako ze padlo jego nazwisko tak wiec wiesz jak ten system dziala
Wiec jestesmy w EU i nalezy bardzo na to uwazac bo mozesz dostac liscik- Tacy tylko czekaja na okazje.
Jako ze padlo jego nazwisko tak wiec wiesz jak ten system dziala
30-01-2006, 20:17
Nie chcę się czepiać (jak wąsy tyczek), ale pomyśl chociaż o liściach winogronowych w miejscu rogów w stylu darz bór.
Numeracja zawsze od 1 co rok i pierwszą trzeba schować na potem(albo podarować bliskiej osobie).
Po tym co napisała Hexe masz pecha.
Mnie też żal diablicy, ale cóż jeśli artysta nie chce by jego dzieła były rozpowszechniane to nie (artysta żyje tak długo jak jego dzieła)
wypnij się i Ty na niego.
Numeracja zawsze od 1 co rok i pierwszą trzeba schować na potem(albo podarować bliskiej osobie).
Po tym co napisała Hexe masz pecha.
Mnie też żal diablicy, ale cóż jeśli artysta nie chce by jego dzieła były rozpowszechniane to nie (artysta żyje tak długo jak jego dzieła)
wypnij się i Ty na niego.30-01-2006, 20:29
Mylisz się Lulek, artysta chce i rozpowszechnia swe dzieła, a że nie chce aby mu je kradli - ma do tego prawo 
Diablica fajna
choć bardziej by mi pasowała na winie z peproncino...

Diablica fajna
choć bardziej by mi pasowała na winie z peproncino...30-01-2006, 21:51
Jak masz kumpla artyste to daj mu takie dwie buteleczki w prezecie i diablice masz przerobiona i 5000 Dolcow w kieszeni.
Hexe
Hexe
30-01-2006, 22:13
Dziwna pojemność butelki trochę, ja tam wszystkie mam po 750ml.
31-01-2006, 09:26
Mylisz się Lulek, artysta chce i rozpowszechnia swe dzieła i w ten sposób.....
A może się nie mylę ... jakoś to dzieło dotarło do lechud13, może artysta tak chciał??? Podpuszcza a potem kasuje.
KAżDY MA PRAWO DO OCHRONY WłASNOśCI INTELEKTUALNEJ. (Ty i ja też.?)
Ale dlaczego najwięcej korzystają z niej politycy?? HE! HE!
(może przejdziemy na PW lub krotochwile)
Niech się wypowie artysta!!!
INRO : robisz dużo zdjęć. Czy pytałeś o zgodę wszystkich na zrobienie każdego zdjęcia kto Ci się nawinął pod obiektyw. Weź sobie takie motto na wstrzymanie : We wszystkim jest jakaś granica, jak jej niema to ludzie ją stworzą. Mocne?

hexe trzymam z tobą.
A może się nie mylę ... jakoś to dzieło dotarło do lechud13, może artysta tak chciał??? Podpuszcza a potem kasuje.
KAżDY MA PRAWO DO OCHRONY WłASNOśCI INTELEKTUALNEJ. (Ty i ja też.?)
Ale dlaczego najwięcej korzystają z niej politycy?? HE! HE!
(może przejdziemy na PW lub krotochwile)
Niech się wypowie artysta!!!
INRO : robisz dużo zdjęć. Czy pytałeś o zgodę wszystkich na zrobienie każdego zdjęcia kto Ci się nawinął pod obiektyw. Weź sobie takie motto na wstrzymanie : We wszystkim jest jakaś granica, jak jej niema to ludzie ją stworzą. Mocne?

hexe trzymam z tobą.
31-01-2006, 11:10
ok, etykieta została wycięta ze względu na ochronę praw i wartości intelektualnych.
Etykiety nie zmienię, bo zasadniczo nie rozpowszechniam (juz teraz) dalej twórczości L.R.
Mimo wszystko uważam, że za kilka lat to L.R. będzie się ustawiał w kolejce bym jego obrazy umieszczał na moich etykietach
, na razie jest pewna przewaga na korzyść L.R. bo jak by nie było ja kupuję jego albumy, natomiast on nie kupuje moich win 
Etykiety nie zmienię, bo zasadniczo nie rozpowszechniam (juz teraz) dalej twórczości L.R.
Mimo wszystko uważam, że za kilka lat to L.R. będzie się ustawiał w kolejce bym jego obrazy umieszczał na moich etykietach
, na razie jest pewna przewaga na korzyść L.R. bo jak by nie było ja kupuję jego albumy, natomiast on nie kupuje moich win 
31-01-2006, 12:28

Oleńka i Maciuś
31-01-2006, 12:33
:-)
31-01-2006, 23:07
Cytat:Wysłane przez lulek
(...)KAżDY MA PRAWO DO OCHRONY WłASNOśCI INTELEKTUALNEJ. (Ty i ja też.?)
(...) INRO : robisz dużo zdjęć. Czy pytałeś o zgodę wszystkich na zrobienie każdego zdjęcia kto Ci się nawinął pod obiektyw. Weź sobie takie motto na wstrzymanie : We wszystkim jest jakaś granica, jak jej niema to ludzie ją stworzą.
1. Jeśli tworzysz - TEŻ
2. Jeśli robię celowo portret - w każdym przypadku się pytam. Czasami nie ma jak się spytać i wtedy może istotnie zaistnieć przyczynek roszczeniowy ze strony urażonego obiektu. Były już takie precedensowe sprawy i dlatego temat jest niebezpieczny - ale to już zmartwienie artysty aby się nie wplątać. Nie rozumiem jednak porównania. Jak chcesz przekraczać granicę prawa to przekraczaj - Twoja wola. Mnie dotąd nikt zdjęć nie ukradł, może dlatego że ich nikt jeszcze nie zna
ale zapewniam że mi się to nie spodoba.Polecam przestudiować dokładnie Ustawę o Prawie Autorskim, być może zrozumiesz intencje autorów. Dodatkowo pkt 3

Lechud13: fajnie by było, gdyby Royo kupował Twoje wina (i płacił za nie). Życzę tego WSZYSTKIM DOMOWYM WINIARZOM

01-02-2006, 14:38
Wyobraź sobie INRO że jestem geodetą (to taki co tworzy mapy) I co ??? ....moja praca w rozumieniu polskich USTAW NIE JEST TWóRCZA (więc nie jest objęta UoPA) Dodatkowo Państwo każe mi płacić jeśli zechcę moją mapę wykorzystać poraz drugi. TO JEST CHORE. (ale to już słyszałeś pewnie od niejednego) Zastanów się nad tym. Nie opieraj się na prawie tylko na rozumie. Prawo reguluje w sposób niedoskonały to czym kierują się ludzie uczciwi. (poza tym tworzą je ludzie nie zawsze tacy j.w.)
P.S. nic nie pisałem o przekraczaniu granic.
po raz kolejny proponuję przejście na PW
P.S. nic nie pisałem o przekraczaniu granic.
po raz kolejny proponuję przejście na PW