Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Winiareczka nam przybyła ... piękna winiareczka
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
No i stało się
Po kilkugodzinnych zmaganiach z rzeczywistością :glowa_w_mur: :uff: :glowa_w_mur: :uff: ...
Urodziłem, z pomocą żony oczywiscie, dzisiaj o 4:50 moją śliczną córe :1miejsce:
Wszystkim przyszłym tatusiom polecam poród rodzinny. W skrócie było to tak:
:chytry: :uff: :o :nie_powiem: :mad: :lol: :jupi: :szampan: :buziak: :fajka:
Do zobaczenia wieczorkiem.
.
Gratulacje !!!, a za becikowe kup jej pierwszy własny balonik ;)
A miałem mieć dzień trzeźwości :diabelek:
No trudno. Zdrowie szczęśliwej rodzinki.
Cytat:Wysłane przez marG
Gratulacje !!!, a za becikowe kup jej pierwszy własny balonik ;)

Dobry pomysł... ale ponieważ winiareczka jest malutka, to kup jej taki malutki balonik, z malutkim koreczkiem i rureczką i niech zrobi winko z jednej wisienki i jednej truskaweczki dodając łyżeczkę wody, kosteczkę cukru i jednego drożdżyka ;)

Gucio! Gratulacje !!! :brawo:
Gucio, gratulacje i wielkie całusy dla Twoich dziewczyn.
Graaaaaaaaaaaaaaaatuluje corusi no i tobie za odwage:1miejsce:to wspanialy gest
zas kobitka szybkiego powrotu do domku i niech wam maluska rosnie zdrowa i szczesliwie.:buziak::brawo:

Ja zas jak kazda baba cikawa- a jak ma na imie? Bo dzis Krystyny

Zrob koniecznie naleweczke na pamiatke i potrzymaj do 18-tki
Hexe:szampan::pijemy:
Gratulacje. Zawsze bardziej wolalem dziewczynki. Taki juz ze mnie satyr. Dobra rada : od malenkosci z balonem oswajac... dopoki tradycja zyje.:polewam:
Witam ponownie,
Przede wszystkim, dziękuję Wam serdecznie za życzenia i ciepłe słowa, przekaże jutro dziewczynom. Dzisiaj po południu znowu u nich byłem i cykłem tę oto fotkę.

Z tym rodzeniem to oczywiście żona rodziła i żona tak naprawdę miała przechlapane :placze: Facet, jedyne co moze zrobić to patrzeć, trzymać za ręke i... "po prostu być" jak to ujęła moja napewnolepszapołowa (trudne słowo).

Emocje są ogromne, tym bardziej że to nasz pierwszy poród był, ale wytrzymałem i nawet pomagałem w ostatniej fazie :cool: Jak na moje oko, to większość facetów powinna sobie z tym poradzić.

Ale zdecydowanie irracjonalnie wyglądała sytuacja, kiedy na sali zasiadła cała ekipa liczaca w sumie 6 kobitek (połozna, oddziałowa, lekarz, pediatra, 2 pielęgniarki), wszystkie już mamy, na łużku żona, a ja sobie jakby nigdy nic w środeczku stoje i trzymam ją za rękę.

Ale na końcu :lol: to już tylko miodek na serce jak widzisz taką kruszynke że ci sie w dłoniach mieści ech... to trza przeżyć :lol:

Co do imienia to owszem już wybraliśmy i nasza córeczka będzie nosiła imię ŁUCJA.

Balonik, a jakże, już ma zakupiony, śliczną starą piąteczkę w wiklinie, ale na razie tatuś w nim MD planuje więc, musi z wisienką poczekać.

A co do nalewki, to jak najbardziej nastawię, ale tutaj potrzebuję Waszej pomocy. Innymi słowy, w nalewkach laik jestem bom ten temat odłożył do czasu budowy sic... aparatu uzdatniającego wodę ;) Liczę tutaj na Waszą podpowiedź, co do sprawdzonego przepisu, tak sądzę że na 5 do 10 literków nalewki

Jeszcze raz dziękuję za życzenia i pozdrawiam
Gucio
Jest przesliczna i piekne staropolskie imie, ktore wywodzi się z łaciny, a oznacza narodzoną o wschodzie słońca trafiliscie w 6:1miejsce:
Reszte bardzo ciekawych informaci mozesz przeczytac tu: http://www.imiennik.pl/index.php?ids=1,335
:spoko:Hexe
Prze, przepiękna!!! I już sie śmieje. Chyba czuje, ze Tata nalewke na osiemnastkę szykuje.
A co do balonów i innych akcesoriów winiarskich , to moim zdaniem wcale nie musza być takie malutkie jak ona!
Pozdrowinie dla Mamy.
:)
Gratulacje dla Was i Maleństwa, niech się dobrze chowa.
Mam nadzieję, że wyrośnie z niej taki ZBÓJ jak ze mnie ;):big: Zapowiada się wspaniale :1miejsce: :szampan:
Gratulacje dla Rodziców!!! Słodkie dziecię ...eh wróciły wspomnienia jak kazali mi pępowinę ciąć...chyba każdy ojciec powinien być przy narodzinach ....
GRATULACJE!
Sliczna :)

A na zdieciu wyglada jak by mowila: ,,gdzie moj balon!?'' :big: