Do butelkowania mojego kiwowego winka jeszcze ho ho ho... ale etykietka juz powstala. Jestem ciekawy waszych opinii.
Pozdrawiam
Zbyszek
Mój gust to niejednolite tło. Wtedy butla wygląda na trochę przyniszczoną i starszą. Nie lubię też numerowania butelek. Brzydko wygląda wpisany numer długopisem, a na komputerze komu by się chciało

Ja mam zawsze ze 100 butelek do oblepienia

Etykietę przednią potraktowałbym jako wizytówkę wina. Zawsze jakiś motyw, fajna czcionka, podstawowe dane (rok, %, pojemność). Pozostałe rzeczy lecą na tylną małą etykietkę. To są moje odczucia i się nie obraź. Twoje winko i twoja etykietka

Napis wina domowe Zbyszka jest cukierkowy. Gdybym stosował taką czcionkę, to reszta etykiety byłaby zrobiona totalnie zjajem. Jeżeli nie z jajem, to zastosowałbym powżaniejszą czcionkę.
A mi się podoba jest prosta i ładna. Tylko też mi nie pasuje numeracja butelek, po co?? Dla mnie jest OK.
jak dla mnie jest super. chlopaki maja racje moze lepiej skasowac ta numeracje. tlo super zostawilbym tak jak jest
Heja!
Dzieki za opinie. Numeracje stosuje dla nadania kazdej butelce indywidualnego charakteru

Poza tym nie robie 100 butelek - zwykle max 20 butelek. Moze fkatycznie niepotrzebne.
Tony Halik: faktycznie musze zmienic czcionke, bo jak sie przyjrzalem to rzeczywiscie nie pasuje.
Pozdrawiam
Zbyszek
Fajna czcionka od "Frutto Verde", kojarzy mi sie z włoskimi winami.

Etykietka estetyczna i brdzo czytelna.Moje zastrzeżenia może budzić jedynie ten numer butelki,ale jeżeli jest to uzasadnione jakąś wyższą koniecznością to może być.
Burkow nie sugeruj się mną. Może nie dorosłem do takiej czcionki, a może mamy inny gust

Zrób sobie kilka projektów. odpal slajdy i porównaj, która pasuje Ci najbardziej. Mnie wiele się podoba, a dopiero w czasie oglądania slajdów, okazuje się, że ta jedna się wyróżnia.
Nie musisz rezygnować z numerowania butelek. Zrób drugą małą etykietkę na tył. Napisz tam na poważnie dokładniejsze dane w tym nr butelki. Możesz dla odmiany właśnie na tej etykiecie umieścić czcionkę z jajem i napisać to wszystko w śmiesznej formie. W połączeniu z procentami ludzie będą fajnie reagować, czytając to

Zaraz zaraz oczywiście cały czas piszmy tylko o tej czcionce z samej góry? Bo ludzie piszą, że czcionka jest ok. Mnie chodziło tylko o ten cukierkowy napis i chyba Tobie też?
Tony Halik:
tak, myslimy oboje o tej czcionce na gorze "Wina domowe Zbyszka" - zgadzam sie ze troche nie pasuje. Popracuje nad tym
Dobry pomysl z tylna etykietka, do tej pory tego nie stosowalem.
Pozdrawiam
Zbyszek
Warto ożywić etykietę jakąś grafiką czy fotką
Hej!
Mała zmiana koncepcji. Co powiecie teraz?
Pozdrawiam
Zbyszek
Według mnie z grafiką wygląda dużo lepiej

Może jeszcze jakiś dlikatny kolorek tła bo z białym to jakoś tak wygląda na niedokończoną.