Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: moja etykieta ...dla ciekawskich
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
udało mi się wrzucić jakąś grafikę na forum. Grzesio będzie zachwycony :D. Na etykiecie na pewno nie ma buraków. Szczerze powiedziawszy nie napracowałem się przy niej. Ściągnąłem wzorek, wrzuciłem pola tekstowe i jestem gotowy do druku. Dla początkujących polecam program Office Publisher. Jest wygodny i szybki
hsth
albo ta ..... znany chyba wszystkim motyw.... ale była pierwsza
wszystko ok tylko jak wino domowe to z tej 2 etykiety ne wyglada na domowe nijak nie widze :niewiem:

a ta 1 to na domowe by pasowala jakbys mieszkal w takiej okolicy albo w lesie bo na gronowe to tez :niewiem: czemu..

pozatym same etykiety sa ladne .. wyjsciem przy nr 2 jest nie [isac wino domowe i dbedzie ok :)
ta druga etykieta to gotowizna z tąd: http://old.wino.org.pl/frames/index2.htm . Co do pierwszej to mieszkam w podobnej okolicy (lasy Kozłowieckie) może nawet taką rzeczkę by znalazł :). Trezciej etykiety na "czarny bez" nie mogę wrzucić bo po okrojeniu w Paincie nadal ma ponad 50 kb
Pomysl na etykiety bardzo ladny i kolorowy. Na wino domowe lepiej nadawealy by sie etykietki bardziej proste (chociazby takie jakie robia Francuzi). Te drugie sa juz o niebo lepsze niz te pierwsze!!

Pozdro:spoko:
Ta z kolei etykieta pasuje bardziej do encyklopedii do opisu czarnego bzu:)
Gdyby tak sam baldaszek zostawic na tle 1 listka to byloby ok.:lol:
czasem pozostaje plaster z napisem win 2005 ;) albo jeż 2004

ale to juz z lenistwa
Plaster powiadasz :) Nie dobijaj go, bo sie zabije jeszcze :)
Co to za wino ma być w ogóle? Gronowe? To daj coś o winodronach, a nie las, który mi przypomina grzybobranie, a nie robienie wina :)
Jakiś liść, coś z owoców, albo w ogóle bez grafiki, tylko tło.
Po swoich etykietach widzę, że proste są najładniejsze. Takie prawdziwe domowe i niepowtarzalne. Byle nie plaster :D
haahhahaah plaster :). No tak to już lenistwo. Widzę że etykiety ze specjalnego programu "wine label" są zbyt profesjonalne :D. Zastosuję się do porad o robienie etykiet bardziej domowych .... thx 4 rady.
Cytat:Wysłane przez Bagiusz
Widzę że etykiety ze specjalnego programu "wine label" są zbyt profesjonalne :D.

Tak tylko zapytam. A co złego w tym, że etykieta wygląda profesjonalnie?
IMHO miło jest jak stawiam butelkę swojego z "profesjonalnie" wyglądającą etykietą. Ostatnio postawiłem butelkę gronowego i zrobiła na znajomych niesamowite wrażenie. Po degustacji wina zebrałem następne pochwały. Wydaje mi się, że jeżeli przykładamy się do zrobienia jak najlepszego wina, to powinniśmy również przyłożyć się do wizualizacji opakowania.

Skrzych

Niektóre etykiety z Wine Label sa naprawdę zachwycające i nie widzę nic złego w zastosowaniu tego rozwiązania.
Ad rem:
Etykieta 1.
- razi napis "Product of Bagiusz" umieszczony niesymetrycznie i w dodatku vertykalnie; lepiej byłoby dać go zentralnie poziomo pod "Limited Edition", może z bardziej dobraną czcionką
- troche kłuje w oczy niejednorodność językowa, ale ujdzie
- napis "Zawartość alkoholu min 15%" zdecydowanie za długi, może Alc 15% vol. skoro mamy angielski? Nie wiem.
- brak informacji o słodkości wina

Etykieta 2
- jako że jest to gotowiec to jedynie przesadziłeś z ilością zastosowanych czcionek, co wprowadza pewien chaos
- brak informacji o słodkości wina

Etykieta 3
Podstawowe pytanie - czy jest to wino owocewe czy tez kwiatowe?
Jeżeli kwiatowe to:
- usunąć zbędne elementy (pojedyńczy kwiat, owoc, łodyżka)
- rysunek zmniejszyć
- powstałe wolne miejsce wykorzystać na przesunięcie "2005 Winnica Bagiusz" centralnie
- zmniejszyć czcionkę rocznika
- starać się stosować podobną czcionkę (szeryfową lub bezszeryfową) na etykiecie

Krzysztof
o ile do etykiety nr 1 mogę zastosować zmiany, o tyle pozostałe dwie są już na butelkach:). Dzięki za uwagi. Wkrótce następne moje wypociny.
Mnie się pierwsza bardzo podoba - chociaż krój czcionki taki zbyt oklepany, ale przyjemna dla oka

Oleńka i Maciuś

Podobnie jak Skrzych

ad 1
1. Napis Limited Edition za mały - nie widac go
2. Product of Bagiusz nieszczęsliwie umieszczony

ad 2
Większośc od tego zaczynała , własne projekty są cenniejsze - choćby byle jakie , ale własne .

ad 3
Porażka
Napisy żle skomponowane , obrazek mniejszy bądź w tle.

Powodzenia , chętnie pomarudzimy przy następnych Twoich projektach . Pamiętaj każdy następny będzie o piekło lepszy ...