25-03-2006, 11:52
Stron: 1 2
25-03-2006, 11:53
wyszło troche niczytelnie ale nad tym pracuje 

25-03-2006, 12:21
Ten rysunek (szlaczek) posrodku powinien byc troche wiekszy, podobnie jak napis ciociosan, a sama etykietka powinna byc troszke bardziej kremowa
Pomysl swietny!!

Pomysl swietny!!

25-03-2006, 21:02
Dokonałam korekty: powiększyłam no i zmieniłam tlo tylko że nie na kremowe lecz zielone
zaraz może skombinuje coś b kremowego
zaraz może skombinuje coś b kremowego
25-03-2006, 21:04
tamtego nie udało mi sie wkleić ale może kremowe sie uda

25-03-2006, 21:17
Przesuń napis "Ciociosan" nieco wyżej, bo przygniata resztę 

25-03-2006, 23:16
całkiem, całkiem, Mycha ma racje i będzie 

25-03-2006, 23:20
ta pixeloza to wynik kompresji, czy to takie ma byc?
Oleńka i Maciuś
26-03-2006, 21:47
Tak jak Mycha - napis Ciociosan do góry , Napis , chyba " Domowa piwnica J . Kamińskiej ? Kosińskiej ? " nieczytelny. Za mały , za ozdobna czcionka . Daj w napisie pełne imię i nazwisko . Radzimy zapoznać się z http://wino.org.pl/forum/showthread.php?...3#pid59873 . Po poprawkach prosimy o umieszczenie etykiety aby pomarudzić ... 

26-03-2006, 22:12
Tak tak wyżej. Tam jest za pusto. Jak tworzysz rysunek w programie i potem każesz mu to zapisywać, to komputer to komperuje. Stąd kopią Ci się napisy. Jeśli podczas tej czynności masz możliwość odznaczyć kompresję, lub przesunąc suwak to daj na max quality itp.
26-03-2006, 23:16
Witam,
Ja jak to ja mam dzisiaj wenę więc moje uwagi:
1. Powiększyłbym nieco ozdobniki w rogach etykiety, gdzieś za małe w stosunku do reszty jak na mój gust.
2. Napis ciociosan w górę
3. Rok inna czcionka i w dół nad linię
Reszta jest w porządku
Ja jak to ja mam dzisiaj wenę więc moje uwagi:
1. Powiększyłbym nieco ozdobniki w rogach etykiety, gdzieś za małe w stosunku do reszty jak na mój gust.
2. Napis ciociosan w górę
3. Rok inna czcionka i w dół nad linię
Reszta jest w porządku

27-03-2006, 12:22
No zmieniłam chyba to co trzeba
tak jest już dobrze czy jeszcze coś źle zrobiłam?? 
tak jest już dobrze czy jeszcze coś źle zrobiłam?? 
27-03-2006, 12:51
ta jest najleprza. czcionka super. rozplanowanie tez swietne
27-03-2006, 14:16
Podobają mi się obydwa kolory. Ostatni projekt jest super. Próbowałaś co wyjdzie jak pociągniesz ramkę dookoła etykiety?
27-03-2006, 14:32
teraz z ramką dookola etykiety
moim zdaniem wygląda lepiej.. dzięki za pomysł bo szczerze nie pomyślalam o tym rozwiązaniu, niewiem czemu 
moim zdaniem wygląda lepiej.. dzięki za pomysł bo szczerze nie pomyślalam o tym rozwiązaniu, niewiem czemu 
27-03-2006, 15:19
Z ramką dookoła dużo ładniej
, aczkolwiek ( z pralki ) ja dolny pasek również zrobiłbym ciągły, a pojemność i woltaż podrzucił troszkę do góry. Między "domowa" a "piwnica" wrzucił ze dwie spacje, albo z niemiecka napisał oba wyrazy z dużych literek, bo dla osób słabszych wzrokiem może się nieprzyjmnie zlewać w "Domowapiwnica".
No i jednego czego bym się jeszcze obawiał do jakość odwzorowania ( zakładam, że drukowane będą na plujce ) tych subtelnych odcieni zieleni z tła.
Edit: O szjet... zmajstrowałem się
, aczkolwiek ( z pralki ) ja dolny pasek również zrobiłbym ciągły, a pojemność i woltaż podrzucił troszkę do góry. Między "domowa" a "piwnica" wrzucił ze dwie spacje, albo z niemiecka napisał oba wyrazy z dużych literek, bo dla osób słabszych wzrokiem może się nieprzyjmnie zlewać w "Domowapiwnica".No i jednego czego bym się jeszcze obawiał do jakość odwzorowania ( zakładam, że drukowane będą na plujce ) tych subtelnych odcieni zieleni z tła.

Edit: O szjet... zmajstrowałem się

27-03-2006, 16:00
no to w takim razie następna wersja
a co do drukowania to może nie bedzie tak źle bo ja i tak nie mam drukarki bo sie zepsuła wiec pójde do jakiejś kafejki gdzie bedzie dobra drukareczka albo do kogoś znajomego 

a co do drukowania to może nie bedzie tak źle bo ja i tak nie mam drukarki bo sie zepsuła wiec pójde do jakiejś kafejki gdzie bedzie dobra drukareczka albo do kogoś znajomego 

27-03-2006, 20:05
Oj nie, ta niepełna ramka na dole dodawała uroku, napis Domowa Piwnica chyba powinna byc w lewo troszke.
Całość super
Całość super

28-03-2006, 12:41

Pozdrawiam ifonke86, że ty dziewczyno masz jeszcze do nas cierpliwość

Uwagi do statniej wersji:1. Rok - czcionka taka jak voltaż i pojemność i w jednej lini z nimi.
2. Duży ozdobnik ze środka etykiety o jeden wiersz w górę
3. Wyśrodkować domową piwniczkę :-)
Poza tym efekt końcowy jest bardzo ładny i już bym w tym projekcie nie grzebał bo przedobrzymy.
29-03-2006, 08:18
no więc to jest ostatnia wersja.. co do tej niepełnej ramki to mnie tez sie bardziej podobała więc chyba ją wykorzystam aczkolwiek jeszcze nie jestem pewna 

29-03-2006, 09:29
Sytuacja taka sama jak z koszulkami. Przesuń nazwę w lewo , nie lepiej będzie w prawo , a ja wam mówię , że 3 mm w dół, niezgadzam się z przedmówcą bo w góre o 5 mm będzie ładniej. Ilu forumowiczów tyle uwag . Etykietka fajna a to czy ciut w jedna stronę czy w druga to są sprawy nie warte zachodu.
29-03-2006, 10:41
Bo co to by było, gdybyśmy wszyscy mieli taki sam gust?
Wystawianie tu etykiet, moim zdaniem powinno sie tylko sprowadzać do podsuwania pomysłów i naprawiania błędów, jakich projektant nie zauważył.
Zauważyłem jeszcze jedną rzecz. Nie podobają się ludziom etykiety, gdzie jest "nawalone" i gdzie są puste przestrzenie. Trzeba chyba tylko pilnować, żeby przesuwać napisy w górę i dół tak, żeby takich pustych placów nie było i już
Wystawianie tu etykiet, moim zdaniem powinno sie tylko sprowadzać do podsuwania pomysłów i naprawiania błędów, jakich projektant nie zauważył. Zauważyłem jeszcze jedną rzecz. Nie podobają się ludziom etykiety, gdzie jest "nawalone" i gdzie są puste przestrzenie. Trzeba chyba tylko pilnować, żeby przesuwać napisy w górę i dół tak, żeby takich pustych placów nie było i już

29-03-2006, 11:48
Cytat:Wysłane przez TEQUILA
... Przesuń nazwę w lewo , nie lepiej będzie w prawo , a ja wam mówię , że 3 mm w dół, niezgadzam się z przedmówcą bo w góre o 5 mm będzie ładniej. Ilu forumowiczów tyle uwag . Etykietka fajna a to czy ciut w jedna stronę czy w druga to są sprawy nie warte zachodu.
Nie masz racji. Każdy drobny szczegół i milimetr składa sie na całość. Zresztą porównaj pierwszą wersję i ostatnią. Co do zdań to tylko są uwagi które twórca może a nie musi uwzględnić. Sam wybiera to co mu się podoba.
29-03-2006, 12:50
Cytat:Wysłane przez GucioWięc spójrz na trzy ostatnie obrazki i znajdź 3 szczegóły którymi się różnią. Takie zadania były dawniej w " PRzekroju". Oczywiście nie miałem na myśli projektu pierwszego . Ale jak chcecie to możecie przesówać tę linię dalej.
Cytat:Wysłane przez TEQUILA
... Przesuń nazwę w lewo , nie lepiej będzie w prawo , a ja wam mówię , że 3 mm w dół, niezgadzam się z przedmówcą bo w góre o 5 mm będzie ładniej. Ilu forumowiczów tyle uwag . Etykietka fajna a to czy ciut w jedna stronę czy w druga to są sprawy nie warte zachodu.
Nie masz racji. Każdy drobny szczegół i milimetr składa sie na całość. Zresztą porównaj pierwszą wersję i ostatnią. Co do zdań to tylko są uwagi które twórca może a nie musi uwzględnić. Sam wybiera to co mu się podoba.
29-03-2006, 13:27
Nie szukam bo nie potrzebuję. Każda korekta poprawia jakość odbioru nawet kosmetyczna.
Spierać się możemy czy warto iść dalej. I tutaj się całkowicie zgadzam z TEQUILĄ że są pewne granice za którymi pozostaje już tylko robienie nowegho projektu bo spieprzyło się ten który już był dobry. Obawom moim dałem już wyraz w jednym z powyższych postów.
Spierać się możemy czy warto iść dalej. I tutaj się całkowicie zgadzam z TEQUILĄ że są pewne granice za którymi pozostaje już tylko robienie nowegho projektu bo spieprzyło się ten który już był dobry. Obawom moim dałem już wyraz w jednym z powyższych postów.
Stron: 1 2