12-05-2007, 11:40
Jestem świeżo po lekturze jednej z najnowszych (najnowszej?) książki Pana Bolesława Pilarka.
Przepisy znane i mniej znane. Mnie najbardziej zaciekawiła Staropolska karambambula, która (jak zepwnia autor) święciła triumfy za panowania Augusta III Sasa - może nie tyle jej możliwy smak co związane z nią "historie".
Moim zdaniem, pozycja warta przynajmniej przejrzenia
Jeden minus: nie znalazłem uściślenia jaka moc alkoholu kryje się pod kategorią "spirytus" (choć oczywiście się domyślam)
Autor: Bolesław Pilarek
Wydawnictwo: Wydawnictwo Adam Marszałek , Kwiecień 2006
ISBN:83-7441-361-1
Liczba stron:142
Wymiary:130 x 205 mm
W dobrej cenie dostępna jest tu
Przepisy znane i mniej znane. Mnie najbardziej zaciekawiła Staropolska karambambula, która (jak zepwnia autor) święciła triumfy za panowania Augusta III Sasa - może nie tyle jej możliwy smak co związane z nią "historie".
Moim zdaniem, pozycja warta przynajmniej przejrzenia

Jeden minus: nie znalazłem uściślenia jaka moc alkoholu kryje się pod kategorią "spirytus" (choć oczywiście się domyślam)

Autor: Bolesław Pilarek
Wydawnictwo: Wydawnictwo Adam Marszałek , Kwiecień 2006
ISBN:83-7441-361-1
Liczba stron:142
Wymiary:130 x 205 mm
W dobrej cenie dostępna jest tu