wlasnie skosztowalem swojego ciociosana ktorego mam ok 22litry i stwierdzilem ze szkoda zeby tak jeden rodzaj winka tylko z niego wyszedl. Pomyślałem więc żeby zrobic troche winorumu. do kieliszka dolalem troszeczke tuzemskiego (sredni ale do wzmocnienia wina moze być) i nawet całkiem całkiem tylko ze moc wyszla ogromna. pomyslełem ze na 5 litrow moge dodać te 0,3 litra tuzemskiego, które mi zostało. winorum miałby wtedy około 18%. smak tego moze być (i po tescie na kieliszku jest) ciekawy. robil ktos na forum taki wynalazek??
Ja osobiście nie lubię rumu i wolałbym czyste winko ale "de gustibus non est disputandum" Myżlę ze dla tych co lubią to ciekawa propozycja.
Gratuluję pomysłu
"w sprawach smaku nie ma dyskusji" to fakt. ja nie przepadam za rumem ale jako dodatek moze być. poza tym bedzie to winorum o mocy 18% wiec calkiem calkiem. a pomysł wziąłęm ze sklepu bo widzialem kiedys cos takiego
w sprawach gustu chyba
no ale moze byc i smaku w sumie
co do rumu - to jako dodatek do herbatki to pierwsza klasa, samego szczerze sie przyznam nie piłem...
myśle że pomysł fajny, jak pomieszasz te trunki, to zabutelkuj i daj się im przegryźć, lepsze wyjdzie
pzdr
fea