Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Etykietka na nalewke
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam wszystkich. Niedawno zacząłem robić pierwsza w życiu nalewkę, wiec aby skrócić sobie czas oczekiwania zrobiłem do niej etykietkę :)

[Obrazek: nalewkakd6.jpg]
te wiśnie takie wyblakłe.. generalnie spox, tylko brakuje jakiegoś osobistego akcentu, że to twoja nalewka ;)
pzdr
fea
zgadzam się z fea z tym wisienkami wyblakłymi - trochę knocą całą kompozycję
druga sprawa to że "na miodzie" jest zrobione w jakiej ramce o onnej barwie co generalnie kiepsko wygląda - jak już zrobiłeś rozmycie do dołu trzeba było się postarać i zrobić po bokach tak by ten inny odcień czerwonego się wkomponował w całość
generalnie etykietka jak najbardziej poprawna fajna i dobrze wykonana (z wyjątkiem tych małych akcentów) Fajna podoba mi się
A mnie razi ta czarna opaska, etykieta nie zawiera nic osobistego, brakuje w niej ducha albo serca, jak zwał tak zwał, a etykieta powinna wyraźnie "mówić", że to Twoja, czyli przez Ciebie zrobiona, nalewka.
Nowa wersja etykietki - jeśli kogoś dziwi ten dąb na nalewce wiśniowej to odnosi się on do mojego nazwiska. Gdy bede ja pić z przyjaciolmi to odrazu zorientuja sie o co chodzi ;) :szampan:

[Obrazek: nalewkanb3.jpg]
Pikne Panoćku ! Pikne ! Jak masz gdzieś to w cdr lub jakimś innym formacie to bardzo proszę ( bardzo !..... ) na adresik mwujek1@wp.pl

Piorun
Świeta, tylko... góry z obrazka wchodza na zagięcie, a tak chyba nie miało być.
Piorun: etykietki w cdr powiniens juz miec na mailu ;)

lolo: dzieki, juz poprawilem.

Zrobilem jeszcze 2 etykietki na planowane nalewki - tak wiec ten rok mam juz chyba z głowy :D

[Obrazek: nalewka3dy6.jpg]

[Obrazek: nalewka2wb9.jpg]
:1miejsce::brawo:
Łał...... Po po prostu mistrzostwo świata:brawo:

Oleńka i Maciuś

ładne , ale według nas są to nalewki z "miast i miasteczek" może jesteśmy konserwatywni , ale obrazek powinien nawiązywac do owocu z którego zostały one poczynione ...
Warto się dobrze przyjrzeć tym "miasteczkom" :spoko:
:brawo::1miejsce::brawo:
Nazwa wyraźna, owoc niekonieczny.
Cytat:Wysłane przez Oleńka i Maciuś
może jesteśmy konserwatywni , ale obrazek powinien nawiązywac do owocu z którego zostały one poczynione ...

Wtedy wszystkie etykiety win gronowych byłyby z motywem winogron,miodu pitnego z elementami miodu/ula/pszczoły, piwa z chmielem lub zbożem a w..ka z ziemniakiem:pytajnik:
A miejsce na regionalizmy,logo,indywidualizm.....

Oleńka i Maciuś

Cytat:Wysłane przez seal69
..... a w..ka z ziemniakiem:pytajnik:.....

czasami też ze zbożem :-)
Cytat:Wysłane przez Oleńka i Maciuś
Cytat:Wysłane przez seal69
..... a w..ka z ziemniakiem:pytajnik:.....

czasami też ze zbożem :-)

byle tylko nie z buraków w pasiaste krawty:nie_powiem:
Początek raczej cienki, ale te ostatnie to pełna profeska.
:1miejsce:
Są piękne, gratuluję pomysłu!
Mnie też się podobają, umieściłabym jedynie jeszcze informację o tym czy to nalewka słodka czy wytrawna :)
Te ostatnie rewelacyjne! :brawo:
Ładne. Gratulacje za pomysł całej serii i nie pozostawanie w jednym okresie historycznym.
Miłego!