Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Małopolskie
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3

Skrzych

Kraków

Market budowlany Praktiker, Centrum M1, al. Pokoju

Stoisko winiarskie w dziale Ogród
Bardzo duzy asortyment z Biowinu - tak duży, że nie chce mi się wymieniać.
Ceny bardzo wysokie, ale w razie konieczności można podjechać.

Krzysztof

usuniety-171110

Obi na Bora Komorowskiego i Leroy Merlin w Modlniczce - potwierdzona dostepność asortymentu Biowin.
----------------------------------------------------------------------------------------
Polan.
ul.Rydla koło przejazdu kolejowego.
Niewielki wybór, ale można kupić drożdze od Zamoyskich, pożywkę i inne.
----------------------------------------------------------------------------------------
Sklep z winami na Kazimierza Wielkiego 124.
Nie wiem, jak w ty roku, ale w zeszłym można tam było kupić dyminony,
drożdże i pożywki multimex'u, korki, rurki i magazyn Wino. Oprócz tego
wina z całego świata. Miły sklep z miłą obsługą, ale drogi niestety.
Centrum ogrodnicze na ulicy Jesionowej.
W zeszłym roku mieli całkiem niezły wybór i możliwe ceny
( akcesoria Biowinowskie ).
W tym roku już chyba nie za bardzo :/ Nie polecam.
RHSP
ul. Zielona

drożdże, pożywki, rurki, korki, winomierze, dymiony, ściągacze do wina.
Firma Equimed ul. Prądnicka 46
gdzieś wcześniej informowałem
mają szkło laboraotryjne - chłodnice, kolby, butle, lejki PP i szklane, cylindry, węże gumowe i silikonowe
sączki w krązkach oraz bibułę filtracyjną średnia, jakościowa w arkuszach
strona www.equimed.com.pl
otwarte pon-pt 8-16, funkcjonuje cały rok
Handus - Chemia
Ul. Zwierzyniecka 23,
pn-pt: 9-19, sobota: 9-14
tel.: 012/ 422 62 48

Asortyment: drożdże multimexu, pożywka, piro, korki do balonów - gumowe i naturalne, rurki fermentacyjne.
Balonów nie widziałem, ale pewnie też są.

Drugi sklep tej samej firmy:

Ul. Długa 39
Nie wiem, jak się ma sprawa drobiazgów (nie zdążyłem zapytać, zrobię to przy nastepnej okazji), ale balony Ambrosio leżą tuż przy wejściu.
By tadeo2006:Co do ul.Długiej są balony,rurki,drozdze,korki innych rzeczy nie ma lub nie zauważyłem np.cukromierza nie ma napewno
Sklepik na ul. LWOWSKIEJ koło apteki, Poczty (jest tylko jedna) i przystanku MPK.
Prawie wszystkie podstawowe rzeczy, Butelki zielone po 1,2 zł
market Brickomarche - akcesoria z Biowinu ale ceny delikatnie mówiąc niesprzyjające handlowi.
Bochnia ul Szewska tkz 101 drobiazgów Podstawowe akcesoria jak balony(duzy wybór przystępne ceny)korki,rurki fermentacyjne,drożdze,wężyki są innych rzeczy raczej nieuświadczysz.

Balony rurki korki mozna tez dostac w domu handlowym w centrum Bochni tkz rynek wybór mniejszy zwłaszcza balonów ceny ciut wyzsze jak u wyżej wymienionej konurencji

Drożdże winiarskie mozna tez dostac w sklepie zielarskim koło kopalni ulicy niepamietam ale łatwo trafić.
Zabierzów ul. Krakowska nr 137, od strony Krakowa po prawej stronie obok większego sklepu spożywczego sieci Groszek. balony leżą przed sklepem, o akcesoria zapytam przy okazji.

Skrzych

Hurtownia "Eskot"
Pana Tadeusza 4

Dyży asortyment Biowinu:
Drożdże, pożywka, wężyki do obciągu, rurki fermentacyjne szklane i plastikowe, korki, korkownice

Dymiony (ceny brutto):
5l - 13,42
10l - 22,78
15l - 33,20
20l - 41,42
25l - 48,60
34l - 58,50
54l - 78,87

Krzysztof
Pawilon przy ul. Grażyny 4 obok placu Imbramowskiego ten sam w którym jest telepizza są tam dwa sklepy ogrodnicze w obu dymiony, ceny średnie np. 34 litry 60 zł
BETO.pl
Bożek Tadeusz
ul. Jerzmanowskiego 32/95
30-836 Kraków

Woreczki strunowe z atrestem PZH (na drożdże, pożywki, piro itp.)

Kto jeździ pod Halę ten pewnie widział nieraz niebieski namiot.

http://www.beto.pl/woreczki_strunowe.php
Nowy Sącz

Centrum ogrodnicze Hebe
ul. Nawojowska
[...]

Pozdrawiam
Kraków

FHUP DZIERŻAK S.C. ul.Spółdzielców 3
W stałej ofercie cylindry miarowe, probówki.
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=420078

Sklep chemiczny na ul. Mostowej (niedaleko Starowiślnej), drożdże, odczynniki i szkło lab.

hipermarket Carrefour, ul. Witosa - stanowisko biowinu, drożdze wszystkich ras (po 1,15zł), pożywka z wit. B1, korki, kapsle, książki, balony, rurki, węzyki.

Uwaga: oferta sezonowa! (przynajmniej w ciągu reszty roku nic takiego tam nie widziałem).

Centrum Druku, ul. Czarnowiejska 43
Papier samoprzylepny A4 do drukarek, po 50gr/szt., w sam raz na etykiety. :)

Lab-szkło, ul. Lwowska 29 (przy Limanowskiego); cylindry, probówki itd.;

arek
Sklep Ogrodniczy na ul. Kościuszki ( niedaleko pętli salwatorskiej od strony Wisły )
- dymiony
- ( innych rzeczy mogłem nie zauważyć, bo było nieczynne niestety )
Wspomniany wczesniej krakowski hipermarket Carrefour, ul. Witosa; pojawiły sie dodatkowe ilości sprzętu, pojemniki ferm. 25L - 25zł, dużo balonów, słoi, butelek. Wszystko na środku centralnej alejki.

arek
Kraków

Leroy Merlin
Centrum Handlowe Czyżyny
Ul. Medweckiego 2

Na dziale ogrodowym:

głównie BIOWIN:
Dymiony, drożdże, pożywki, trochę szkła laboratoryjnego, szczotki, lejki, pojemniki fermentacyjne itd ...
Ceny mniej więcej jak w sklepie internetowym BIOWINu
Kraków

Delikatesy Alma
Galeria Kazimierz
ul. Podgórska 34, 31-536 Kraków

Na dziale z przyprawami udało mi się znaleźć drożdże szlachetne, pożywkę, środek do klarowania i konserwowania wina. Wszystko to produkty firmy multimex. Firma dosyć stara, krakowska, a żeby było śmieszniej siedzibę ma parę kroków od almy :)
- nowo otwarty market "BRICO MARCHE"

- balony
- korki
- pektopol
- pożywki
- wężyki do ściągania wina z pompką
- winiomierz/ cukromierz
„Śmigielski”
pl. Kościuszki 5

Dymiona, gąsiory, butelki, sprzęt do destylacji, rurki, korki, szczotki, winomierze i wiele innych.....
Dworzec PKS znajduje się tam sklep zielarski
Jako, że miałem okazję (i potrzebę) kupić nowego balona, to napiszę trochę aktualności na temat cen balonów w Krakowie - będzie to co prawda nadpisanie powyższych informacji ale za to aktualniejsze dane ;). I jeszcze jedno, głównie interesowały mnie balony 10 i 15 litrów więc o takich cenach napiszę. Ogólnie to wszędzie są tylko te balony z biowinu (w plastikowym koszu):

OBI w Real (dawniej Geant):
15l - 59zł
10l - 39zł

Polan na Rydla (nasiona.pl):
obecnie nie mają zbyt dużego wyboru - tylko 20l, cena niekonkurencyjna

Eskot (Pana Tadeusza 4)
ceny zbliżone do tych na str biowinu (telefonicznie dowiedziałem się, że mają aktualnie różne rozmiary, cena na sklep.eskot.pl)

Plac Imbramowski - sklep ogrodniczy w pawilonie:
jak wyżej, podobne do tych ze str biowinu (15l 40zl, 10l 30zl), również różne rozmiary

Plac Imbramowski o budka '1001 drobiazgów':
różne rozmiary
15l - 34zł
10l - 25zł
reszta cen proporcjonalnie
można tu też kupić korki do balonow, rurki, korki, a w budce obok drożdże i pożywki (firma Lexim z Krakowa)

I jeszcze BTW drożdży, w ALMIE w Galerii Kazimierz są drożdże firmy Multimex, ale tylko drożdże (Tokay) bo pożywki nie udało mi się znaleźć.
Sklepik ze zdrową żywnością na Krupniczej w podworcu. Mają drożdże i pożywkę Multimexu, poza tym dość duży wybór ziół i przypraw.
Cytat:Wysłane przez vooyeck
Sklepik ze zdrową żywnością na Krupniczej w podworcu. Mają drożdże i pożywkę Multimexu, poza tym dość duży wybór ziół i przypraw.

Warto dodać, że wybór przypraw mają duży, ich jakość oceniam na bardzo dobrą, jednakże ceny są dośc wysokie.
Stron: 1 2 3