Zamość
Sklep Centrali Nasiennej
ul. Kilińskiego 68
Balony, korki, drożdże, pożywki (Biowin) i inne podstawowe akcesoria wniarskie.
Pełniejsza oferta asortymentu
w sezonie.
Sieć sklepów PSS
Drozdze Zamoyskich i pozywki -
oferta sezonowa
NOMI
ul. Wyszyńskiego
Balony, drozdze, pozywki (Biowin) i inne podstawowe akcesoria wniarskie, trochę literatury winiarskiej -
oferta sezonowa
Ceny: cena euro-win*ok 2
np
pektopol ok 4 zl
korki aglomerowane 20 szt - ok 12 zl
korki lite 20 szt - ok 15 zl
butel 5-tka - (o zgrozo!) ok 15 zl (ten sam o ktorym piszecie ze mozna kupic za ok 10 zl)
Hurtownia AGD BACH POL
ul. ul. Kilińskiego 82
(za Urzędem Skarbowym)
Balony - całkiem przyzwoite ceny
Majkor Sp. z oo - Środki ochrony roślin, art. nasiennicze - a również wszystko do wyrobu wina - balony do wyboru do koloru, rurki, wężyki, szczotki, drożdże suche Zamojscy, płynne Biowin, pożywki, piro, korki do balonów i butelek,pektopol. Ceny nie są rewelacyjne, ale w razie potrzeby można i tam.
ul. Lubartowska 14
Ponadto stoiska winiarskie w OBI - Al. Kraśnicka i ul. Turystyczna i w E.Leclerc na Zana.
Sklep "Miody" na ul.Zamojskiej i bliźniaczy na ul.Kowalskiej (tutaj tylko miody)
Delikatesy Alkoholowe - ul. Tumidajskiego 2 tel. 081/4420130
Człowiek ma towar z browamatora, w tym jedyne w Lublinie drożdze aktywne. Możliwość zamówienia towaru.
Hurtownia Agro-Ters
ul. Kolejowa 16
Butle, rurki fermentacyjne., korkownice, drożdże, pożywki (Biowin), czyli podstawowe akcesoria winiarskie.
Zaleta tej hurtowni sa dobre ceny - balon 5-l za cene 8,93.
Pełna oferta asortymentu w sezonie, choć większosc mozna kupic okragly rok
Sklep ogrodniczy na Bernardyńskiej (sklep na rogu idąc w dół od Vetterów dosłownie sie na niego wchodzi
)
wężyki , rurki fermentacyjne, korki do gąsiorów i balony
Sklep ogrodniczy przy ul. Zemborzycka 110 ( dawny CNOS).
W pawilonie jest bardzo duży wybór sprzęty winiarskiego po przyzwoitych cenach. Pozdrawiam
Żółkiewka
Plac targowy przy drodze wojewódzkkiej nr 842, na początku miasteczka, po prawej stronie (jadąc od Wysokiego).
Targ odbywa sie w każdy poniedziałek rano.
Na placu:
- w prawym górnym rogu: gość z baniakami (5l - 16zł), korkami, drożdżami itp.
- z brzegu od szosy: wystawiają sie dwaj pszczelarze (gryka po 18zł)
- w głebi po prawej: gość z garnkami, do 50L (120zł)
- wszynda dokoła: wschodni świergot starych dziadków i babków (za darmo).
arek
Ja polecę STAROPOLSKA GALERIę SMAKU na Zamojskiej 14 (TEL.081 5320084) i na Krakowskim Przedmieściu 41/14 (TEL. 081 5324900) w Lublinie
Olesin k/Kurowa
Sklep ogrodniczy przy trasie Lublin - Warszawa, ok. 30km od Lublina po prawej stronie. Dostepne sa balony z wąską i szeroką szyjką, słoje na nalewki, rurki fermentacyjne, korki gumowe, korki naturalne (w tym także naturalne korki do balonów), drożdże poduszki Biowinu, drożdże aktywne Bayanusy z Biowinu w małych jednorazowych saszetkach na 35L wina, drożdże zamojskich, pożywki. Do uprawy winorośli - szeroka gama środków ochrony, siatki przeciw ptakom, nawozy pod winorośle, ukorzeniacze. Ceny w miarę normalne, bez szaleństwa w którąś ze stron.
Pozdrawiam,
Marek
gdzie znajdę obecnie sklep ze sprzętem do robienia wina? taki żeby był najlepiej wyposażony?
wiem wiem ale obecnie jestem w Lublinie poza tym nie jestem zmotoryzowany a do Warzyc jest kawałek z Jasła jeśli miałby, jechać PKS
(16-12-2009, 16:58)Adam_M napisał(a): [ -> ]gdzie znajdę obecnie sklep ze sprzętem do robienia wina? taki żeby był najlepiej wyposażony?
Adam,
powyższe lokalizacje już nie istnieją? Sprawdzałeś, czy nie zachodziłeś pod te adresy? Na pewno Biowin ma swoje stoiska w obu marketach OBI i w zasadzie kupisz tam wszystko. Od drożdży, poprzez cukromierz, pozywki, piro, szczotki, korki po balony, butelki.
Marek
byłem na lubartowskiej jak i na krakowskim i nie znalazłem. może już nie ma. pyzatym wpisy są sprzed prawie 1,5 roku dlatego wolałem zapytać niż błądzić po omacku
(21-08-2007, 13:00)moonjava napisał(a): [ -> ]Żółkiewka
Plac targowy przy drodze wojewódzkkiej nr 842, na początku miasteczka, po prawej stronie (jadąc od Wysokiego).
Targ odbywa sie w każdy poniedziałek rano.
Na placu:
- w prawym górnym rogu: gość z baniakami (5l - 16zł), korkami, drożdżami itp.
- z brzegu od szosy: wystawiają sie dwaj pszczelarze (gryka po 18zł)
- w głebi po prawej: gość z garnkami, do 50L (120zł)
- wszynda dokoła: wschodni świergot starych dziadków i babków (za darmo).
arek
Moonjava wszystko się zgadza, ale tego goscia z baniakami i drożdząmi nie było:/
Byłem jakieś 3 tygodnie temu.
Zamość
W Carreforze na Lwowskiej pojawiło się stoisko z balonami, drożdzami pożywkami, butelkami i innymi rzeczami.
Lublin
Praktiker ul. Mełgiewska balony, drożdże, rurki, wężyki- drogie ceny
E.Lecklerc ul.Turystyczna Otwarte stoisko z balonami drożdżami rurkami wężykami pektopol i tym podobne ceny atrakcyjne.
Wiecie może gdzie jeszcze można dostać akcesoria winiarskie w Lublinie?
Cytat:Lublin
Praktiker ul. Mełgiewska balony, drożdże, rurki, wężyki- drogie ceny E.Lecklerc ul.Turystyczna Otwarte stoisko z balonami drożdżami rurkami wężykami pektopol i tym podobne ceny atrakcyjne. Wiecie może gdzie jeszcze można dostać akcesoria winiarskie w Lublinie?
Ile na przykład kosztuje tam korek lub rurka. Te dwa przedmioty mnie interesują - resztę już mam. Bo w OBI słyszalem ze korki to tak 3-5zł, rurki koło 5, i chce kupić jak najtaniej.
Cytat:Wiecie może gdzie jeszcze można dostać akcesoria winiarskie w Lublinie?
Słyszałem, że gdzieś na targu przy Wileńskiej jest niezły sklep.
To jest blisko Leclerca na Zana, zresztą obczaisz se w google mapach, gdzie Wileńska jest. Trzeba sie popytać ludzi, którzy tam sie kręcą. Ja dokładnie nie wiem
może warto byłoby odświeżyć listę....????????
Lublin
Lerloy Merlin - gąsiory, drożdze, pożywki, itd..... stoisko biowinu ( ceny jako takie )
Drożdże + pożywka - 4,95
Pektopol- 5zł
e'leclerc Zana- drożdze, korki, cukromierz itd głównie biowin (ceny dośc wysokie r. fermentacyjna 3,5 ; drożdze w płynie biowinu + odżywka 10zł )
sklep homebeer.pl i odbiór osobisty na Altanowej. ceny b. dobre
drożdze, pożywki i balony możemy również dostać na ulicy " Nowy Plac Targowy". Mały sklepik cetralnie za sklepem NOVA
(21-03-2013, 15:05)momoss napisał(a): [ -> ]drożdze, pożywki i balony możemy również dostać na ulicy " Nowy Plac Targowy". Mały sklepik cetralnie za sklepem NOVA
może ja ślepy jestem ale nie znalazłem tego sklepu, może już zamknięty
Jakiś inny sklep żeby były drożdże inne niż Biowin, np. od Zamojskich na suszu, i jakiś większy wybór?
[Edit] Jednak jestem ślepy, jest sklep ogrodniczy, mają np. drożdże od Zamojskich na suszu za 2 blachy