PPHU BIOWIN
Łódź, ul. Pryncypalna 129/141.
www.biowin.pl
akcesoria do produkcji piwa, wina tj. prasa, pojemniki do fermentacji, termometry, drożdże winiarskie
sprzęt do destylacji
W&W Hurtownai Artykułów Gospodarstwa Domoweg
93-231 Łódź
ul Dąbrowskiego 247/249 (wjazd od ulicy Lodowej 99a.)
Bardzo ciekawa hurtownia można w niej kupić również wiele akcesorii winiarskich m.in. drożdże, wężyki, korki, butelki, balony, winomierze itp.
Sam się w niej zaopatruje a ceny są bardzo przystępne
A tu strona internetowa z ofertą hurtowni:
http://www.wiw.lodz.pl/
Struga 11, róg Wólczańskiej,
sklep z art. BIOWINU
Drożdże, pożywki, balony, pojemniki plastykowe, wężyki, butelki, korki, rurki fermentacyjne, winomierze, środki do klarowania, szczotki do mycia balonów i butelek, itd. itd. Ceny ok.
to tak dla osób raczej z okolic Koluszek bo może się pokaże ktoś nowy
Sklep przy Centrali Nasiennej na ulicy Polnej
w ofercie posiada asortyment BIOWIN'u
balony i inne artykuły szklane są nieco tańsze niż w firmie (jest to rząd kilku(nastu) groszy
SLINAP
ul. Limanowskiego 129
Szkło laboratoryjne i nie tylko, balonów tam nie ma, ale jest wiele innych przyrządów przydatnych przy wyrobie alkoholi wszelakich
Bałucki, a w zasadzie Dolny Rynek... Jak sie trafi.... balony, baloniki...
Wiem, że to nieeleganckie miejsce, ale w OBI na szparagowej widziałem jakiś czas temu BARDZO DUŻO balonów do wyrobu wina (od kilku do 75 litrów)
Jest hurtownia na Brukowej - naprzeciwko Pojezierskiej z lekkim ukierunkowaniem w stronę Limanowskiego
Wczoraj zauważyłem w OBI na Rokicińskiej sporo sprzętu z biowinu na dziale ogród, tak ze wszystkiego po trochu wystawili.
Kosze wiklinowe mają też w Castoramie, na balon 25l kosztuje ok 22zł. Są też na 35litrowe, ale droższe.
a może wiecie gdzie można w ż Łodzi kupić cukier tzw zanieczyszczony ze zmiotek- proszę na PW
Cytat:Wysłane przez fuzione
a może wiecie gdzie można w ż Łodzi kupić cukier tzw zanieczyszczony ze zmiotek- proszę na PW
Taki cukier to sam bym kupił.
Eeee, raczej nie ma szans, wszystko biorą cukiernicy
A na poważnie, można popytać w hurtowniach spożywczych, czarno to widzę, kiedyś można było taniej kupić cukier luzem w cukrowniach, ale czy to jeszcze aktualne??
Czy jest może ktoś z Sieradza kto wie gdzie w naszym pięknym mieście można kupić cukromierz?
Z Twoich okolic jest Sawer, jeśli masz problem z zakupem sprzętu winiarskiego to polecam wycieczkę do Biowinu lub sklepy internetowe.
Tja. Pewnie będę musiał się kopnąć do Biowinu którego sklep znajduje się (ku mojemu miłemu zaskoczeniu) w Łodzi. Hmmm Tylko jak się do niego dostać?(mam na myśli transport po Łodzi.)
Jeśli z dworca Kaliskiego to polecam autobusem linii 52 do ul. Karpackiej, a następnie ok 10-15 minut dojścia pieszo na ulicę Pryncypalną do Biowinu
Ok. Dzięki Ci. Pewnie niedługo się wybiorę.
Gdzie w łodzi można zakupić drożdże od Zamojskich?
Byłem na Struga 11 i mają tam tylko Biowin.
(28-03-2011, 12:35)Daetorian napisał(a): [ -> ]Gdzie w łodzi można zakupić drożdże od Zamojskich?
Byłem na Struga 11 i mają tam tylko Biowin.
Witam Kolego.
Raz w tygodniu jesteśmy regularnie w Łodzi z dowozami zamówionego towaru dla naszych Klientów.
Miejsce spotkania przeważnie parking McDonald na skrzyżowaniu ulic Pabianickiej i Jana Pawła, preferujemy godziny wczesne. Często (aczkolwiek nieregularnie) zahaczamy o Widzew, Śródmieście, Teofilów.
Jesteśmy elastyczni jak chodzi o termin i lokalizację - wszystko właściwie jest do porozumienia.
Drożdże Zamojskich:
http://allegro.pl/drozdze-winiarskie-naw...12535.html
(prócz tego Bayanusy G-995, IOC, drożdże z Multimexu oraz Biowinowskie)
Nasze aukcje:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php...nge_view=1
Nasz e-sklep (ciągle dopracowywany, choć już W PEŁNI funkcjonalny):
http://www.winodomowe.pl
W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości proszę o kontakt dowolną drogą.
Z pozdrowieniami,
Łukasz
Ostatnio zaopatruję się w sklepie przy ulicy Łęczyckiej 11/13 (niedaleko Przybyszewskiego). Mają naprawdę duże zaopatrzenie. Wszystko co ostatnio potrzebuję, kupuję u nich. Ceny też są dobre, taniej jak w biowinie
Tutaj jest ich profil na allegro:
http://allegro.pl/listing/user/listing.p...d=33542714
Oprócz akcesoriów winiarskich posiadają dużą gamę przypraw oraz rzeczy do wędliniarstwa.
Naprawdę polecam
Pozdrawiam
Wie ktoś gdzie w Łodzi można dostać drożdże do miodów pitnych??
Z jakiej dzielnicy jesteś? I co masz na myśli "do miodów"? Do miodów nadają się różne drożdże
Retkinia, aczkolwiek jestem zmotoryzowany więc lokalizacja sklepu to nie problem. Do miodów mam na myśli drożdże dedykowane stricte do produkcji miodu pitnych, a nie drożdże do produkcji win nadające się również do miodów. Zrobiłem kiedyś trójniaka, ale zupełnie nie pamiętam jakich drożdży użyłem, a nie zapisywałem wtedy nic. W Praktikerze w M1 nie było, w Leroy w Manufakturze również nie widziałem, Biowin nie posiada..poradzisz coś? Planuję nastawić trójniaka jeśli to ma znaczenie.
Cytując ze strony Łódzkiego Klubu Winiarzy:
"Do fermentacji miodów zalecane są następujące szczepy drożdży : DSM Fermichamp, DSM Fermivin PDM, EnoVini (konfekcjonowane przez Biowin), Lallemand L-43, G-995, BC 103 Fermentis, drożdże miodowe Biowin, drożdże miodowe Johanisberg. "
PDM'y i EnoVini dostaniesz w Biowinie, ja ostatnio kupuje na ulicy Łęczyckiej 11/13, jest również asortyment Biowinu ale odrobinę taniej i chyba masz bliżej. Z tego co pamiętam są tam też drożdże do miodów od Zamojskich oraz G-995. Do trójniaka polecałbym G-995, pierwszy miód robiłem na Johannisbergach od Zamojskich, ale nie byłem zadowolony, ponieważ fermentowały bardzo długo i miód w końcu zatrzymał się na 14blg.
Pozdrawiam