Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Jak oceniacie moja etykietke ryzowego?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Co w niej poprawic? Moze jakas ramka dookola by sie przydala albo jakas dodatkowa grafika?

[Obrazek: ryzrodzbj9.th.jpg]
Ja bym dał obrazek mniejszy. To raz. Po drugie, po co pisać "Ryż i rodzynki"? Wiadomo, że ryżowe robi się z rodzynkami. Dał bym samo "Ryżowe" a pod spodem dodał mniejszą czcionką "z ziołami". A "słodkie" rocznik i wytwórców całkiem małymi literami gdzieś z boku, nawet w pionie. Ramka by nie zaszkodziła, bo jest wrażenie wypływania obrazu z etykiety. Czcionka o wiele za duża. :)
Cytat:Wysłane przez lolo
Ja bym dał obrazek mniejszy. To raz.

Dobra, zmniejszam troche.

Cytat:Po drugie, po co pisać "Ryż i rodzynki"? Wiadomo, że ryżowe robi się z rodzynkami. Dał bym samo "Ryżowe" a pod spodem dodał mniejszą czcionką "z ziołami".

Ty to wiesz, ja to wiem ze sie robi z rodzynkami ale wiekszosc ludzi nie wie. Staram sie unikac na etykietach okreslen typu "wyprodukowano z dodatkiem naturalnego soku" tylko pisze wprost co jest co ;) :1miejsce:

Cytat:A "słodkie" rocznik i wytwórców całkiem małymi literami gdzieś z boku, nawet w pionie.

Hm, miejsce na etykiecie jest, ma byc jak najbardziej elegancka, minimalistyczna i czytelna - jaki mialoby to sens?

Cytat:Ramka by nie zaszkodziła, bo jest wrażenie wypływania obrazu z etykiety.

Ale wlasnie po to zmienialem format obrazu (na taki z niby zamazana ramka, poprzednio byl zwykly prostokat) - zle wyglada?

Cytat:Czcionka o wiele za duża. :)

Cos mi sie ostatnio z oczami kaszani ;)
a ja bym w miejsce zaproponowanego przez lolo z ziołami napisał
większą czcionką Ryżowo
mniejszą ziołowe
w kazdym razie warto spróbować :p
pzdr
fea
pod względem graficznym sjuper. brakuje mi słowa wino, ale ja się nie znam
pzdr,
qkis
Fajna etykietka, prosta i treściwa.:brawo:
Bardzo ładna etykieta, jeżeli masz ochotę to pokombinuj z napisami dodając słowo "wino" i ew. % ale obrazka nie ruszaj, jest super i ramki nie dodawaj.
Fajna etykietya. Ja napisałbym ziołowe słodkie zamiast słodkie ziołowe.

Oleńka i Maciuś

A my lubimy jak obrazek nawiązuje do produktów z którego wino zostało uczynione :-)
Tak jak większości także i mi brakuje słówka "wino". Proponuję także drukować na barwionym papierze np. na żółtym.
Po tylu trafnych uwagach pokaż swoją nową wersję to będę wiedział w jakim kierunku iść.
Miłego!