Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Spotkania oddziału
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Zakładam temat spotkań Oddziału Dolnośląskiego.

Post będzie z jednej strony informacja o terminie wszelkich imprez a z drugiej strony ich rejestrem.
Czwartek w Ogrodzie Kotokłaków? :)
2007.05.17 Ognisko lub inne zadymianie okolicy u Kotokłaków

Przy okazji spotkania:
- dyskusje na temat nowych członków oddziału,
- degustacja win z wyjazdu do Francji,
- Greg stawia z okazji wygranej w konkursie ;)
Po trzykroć za ;)
Hitem będzie alzackie wino z rababaru :slinka:
Kotokłaki nie mają nic przeciwko temu a wręcz przeciwnie, bo niby czemu miałyby miec coś przeciwko. Zapraszamy, nasz adres Mickiewicza 35/4, ogródek za domem.
Skoro mogę, to pewnie będę, chyba, żebym nie mógł, wtedy pewnie nie. Choć w sumie, to kto wie, może całkiem na odwrót, czy jeszcze jakoś inaczej.
No pięknie, bo miałam w środę jechać do Szklarskiej, ale teraz to już nie wiem jak to zorganizować ;)
Złośliwie to wymyśliliście;) - nie ma szansy abym mógł się pojawić w czwartek.
Mimo iż każdy straszył, że sie nie pojawi, na ognisku stawili się:
Monika, Tomek, Agnieszka i Paweł, Rudi, Greg, Maciej, Wesoły, Agata.
Spotkanie jak zwykle bardzo udane.
Proponuję kolejne spotkanie.
Wstępnie umówiłem sie z Gregiem na degustację piw z Primatora w Lamusie (z tyłu za Teatrem Muzycznym).
Termin wtorek, środa lub czwartek po 1700.
Środa 23.05 godz 1700, Lamus.
O, już jutro. Czy to oznacza, że mam przyjechać do pracy autobusem? :)
Ale na 17 to ja nie zdążę, najwcześnij będę koło 18.
Jeśli w ogóle dam radę, choć wszystko wskazuje na to, że nie dam, to przybędę, podobnie jak Greg, około 18-ej.

PS. Co to jest Teatr i jeszcze do tego Muzyczny? Zresztą nieważne, co to jest. Gdzie to jest?

PPS. Google mówi: Teatr (łac. theatrum, z gr. theatron, przyglądanie się, widowisko) – rodzaj sztuki widowiskowej – aktor lub grupa aktorów na żywo daje przedstawienie dla zgromadzonej publiczności.

I jeszcze: Teatr Muzyczny CAPITOL
ul. Marszałka Piłsudskiego 72
50-020 Wrocław

Czy to o to chodzi?

PPPS. A tak w ogóle to trza było od razu:
Lamus
adres: Bogusławskiego 97
telefon: 501 477 454
Dooobre... dość zabawne, a nawet Deutsch-zabawne ;)
No i co byliście ?

Ja chciałabym sie z Wami spotkać w przyszłym tygodniu - może poniedziałek lub wtorek tj. 28-9.05, we Wrocławiu ?
Byliśmy, a i owszem, jakoś po północy się rozeszliśmy, normalnie :)
Mają tam doskonałe piwko pszeniczne z czeskiego Primatora, lager też jest całkiem całkiem, bursztynowe "ale" o muskatowym posmaku jest intrygujące. Porterek, który okazał się "doublem", był za wysoko odfermentowany i co za tym idzie, za słodki.

http://www.primator.cz
To może we wtorek?
Fetorek pasuje.
Tylko gdzie?
29.05. U nas w ogrodzie.
Ojej, o mało co bym nie zauważył... Aż żal, że dzieciaki same w domu będą musiały zostać :pijemy:
Czwartek 11 października jesienne ognisko w widomym miejscu.
Ktokolwiek oprócz nas dwóch o tym już wie?
Podobno zapowiedział się Pan Stihl z ostrym łańcuchem... ;)