Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Wymiary etykiet
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam wszystkich :)
Czy są określone wielkości etykiet oraz dodatków takich jak etykiety na "drugiej: stronie butelek i tzw. krawatów.

Pozdrawiam

ps. oczywiście uwzględniając pojemność butelek
Nie ma :) Już bardziej zależy od kształtu butelki (bordówka, burgundka, tokajówka, szampanówka, niemiecki przedłużacz i wiele innych fikuśnych), etykieta powinna swobodnie przylegać całą powierzchnią do butelki.
Format 10x8,5 cm. Podkład z programu win label zmodyfikowany w Photoshopie. Robię teraz tył, ale mam pytanie: jakie informacje najczęściej używacie w opisach na tylnej etykiecie?

Pozdrawiam
palma
Nieczytelna i... dlaczego woda jest fioletowa???
Zrobiłem ją do druku więc wielkość obrazka to ok 6 Mb. Po zmniejszeniu do wymogów forum niestety jakość padła :(

palma
Nie o jakość chodzi. 13 cm na szerokość to, że trzeba będzie kręcić butelką aby przeczytać wszystko. Spróbować możesz zmieścić to na etykiecie o szerokości 9cm i wysokości 12cm, mnie to lepiej wygląda.
Lolo patrz :)

Cytat:
Format 10x8,5 cm. Podkład z programu win label zmodyfikowany w Photoshopie.

a woda to tak jak ją widział niejaki Monet :)

palma
Foto szopa pokazuje coś innego po załadowaniu, a mianowicie 13,41cm na 11,5cm przy 72dpi. :) A jeżeli jest jak napisałeś to jest za niska i za szeroka, chyba że masz burgundki, szeroka na dole i szybko się zawęża?