Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Śląskie
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
Gliwice

Hipermarket - TESCO
Ul. Labedzka
Balony, rurki, drozdze, korki, termometry.
Praktiker w centrum handlowym M1
Duży asortyment: balony, gąsiory, prasy, rurki, wężyki, drożdże (z Biowinu) , cukromierze, etc.
Uwaga! Dobrze jest sprawdzać daty ważności. Kupiłem tam przeterminowany o 2 miesiące Pektopol.
Dzisiaj bylem pooglądać za różnymi akcesoriami. Byłem w M-1 w Zabrzu i Platanie. W praktikerze drożyzna- balony szkoda gadać tak drogie - 5lz uchwytem ponad 20zł, drylownica 19zł, itp. w realu mały wybór :niewiem::niewiem:
w Platanie balony drogie jedynie 5L taniej niż w M1 - 13zł. pozatym drożdze pożywki itp.
[...]
OBI,ul.Żorska -nieco skromne,ale dedykowane stanowisko,ceny...no cóż,ale jak jest coś potrzebne na już ?
w Katowicach w Obi również drożyzna 5L baniak 17zł, są też drożdze, książki, baniaki i beczki dębowe 10L ponad 200zł
Ja z dwa tygodnie temu zakupiłem 5l w Liroy'u w Sosnowcu za 11zł.
a ja 5l w auchanie w mikołowie 8.99zł
cena niska więc kupiłem 5 sztuk
[...]Podstawowe akcesoria dymiony, wężyki, korki (ale lepsze korki ma Veeh), butelki...
http://polszlif.pl/index.php?option=com_...Itemid=229
Ul. Słowackiego (kolo prog-info) Sklep winiarski: korki, rurki, drozdze pozywki, troche balonow jednak w zawrotnych cenach.

Rolnik na Malym Rynku - wiekszy wybór balonow (z szeroka szyjka i z waska) i w lepszych cenach, dodatkowo duze sloje i beczki plastikowe dla zainteresowanych.

(podobno) w Pawilonach na Os. Stałym rowniez mozna kupic balony.
Na ulicy Francuskej jest drogeria, po lewej stronie jak się jedzie od ulicy Warszawskej na Paderewe, ostatni budynek po tej stronie drogi przed szpitalem.

Są tam banioki, korki, drożdze, pożywki, rurki, papierki wskażnikowe, nawet sprzęt do "uszlachetniania" :nie_powiem:
Ceny mają średnie.

EDIT:

Drożdze z ALWIDO (patrz tu) za 3,5 zł i pektopol też z ALWIDO za 4 zł ;)
Drogeria ul. 3 maja na przciw komendy u bocianskich - kupowac tylko w przypadku desperacji - drozyzna jak ........
Sklep ogrodniczy przy czarnym chodniku, tuz przy torach kolejowych. Wybór niezbyt duży, ale zawsze coś.
1. ul. 3-go Maja na przeciwko kościoła św. Barbary tzw. "Ogrodnictwo" można tam kupić baniaki, rurki fermentacyjne, drożdże i pożywki, korki, alkoholomierze...
2. ul. 3-go Maja nieco niżej w stronę Świętochłowic - "Zioła-Zdrowa Żywność" w tym natomiast sklepie kupić można drożdże i pożywkę
Ul. Bytomska, sklep z dewocjonaliami mają też balonym, butelki, rurki, korki, drożdze biowin. Ceny raczej wysokie.
Przy rynku w drogeri drożdze Alwido.
Gliwice

na ul Dworcowej :
-na przeciw GCH sklep ogrodniczy (mieli tam duze balony)
-na przeciw qubusa - maly sklep z art do domu - sa drozdze, baniaki, i inne akcesoria
-na przeciw skrzyzowania z dolnych walow - ogrodniczy - widzialem tam duzy balon - ale nie wiem czy maja cos wiecej

boczna rynku (kolo win swiata) duzo akcsoriow, balony drozdze, pirosiarczyn - dosyc drogo niestety

pl.piastow - ogrodniczy - kolo zlotego kurczaka - balony, drozdze i inne akcesoria

Knurow

za biedronka ogrodniczy ( nie pamietam nazwy ulicy) - duzy wybor balonow, drozdze i inne akcesoria - ceny umiarkowane - baniak 10l 29 zl - drozdze z biowinu 2,1

bricomarche - ogolnie drogo - ale widzialem tam np pektopol, korkownice, korki, miarke do cukru, cukromierz

Sosnicowice

za rondem na drodze do kotlarni - po lewej sklep ogrodniczy - tanie balony (10l kupilem za 26 zl) - sa tez inne akcesoria
[...]
przy starej drodze na Kraków w Lerua Merlin czy jakoś tak. Ceny w miarę przyzwoite, wkażdym razie taniej niż w obi.
Leroy Merlin (CH ARENA) - bardzo duze stoisko - wszystko ladnie poukladane (pozywki, drozdze, najprzerozniejsze preparaty, ziola do wermutow, korki, korkownice, pojemniki fermentacyjne, butelki, itp. itd) - ceny rozne
- baniak z uchwytem, z nakreta i w koszyku 14 zl
-balon 54 l w koszu plastikowym 90 zl - ale posrednie balony sie raczej nie oplaca
- pektopol 4 zl
Czechowice - Dziedzice

Jednokierunkowa koło targowiska (sklep zielarski)
dymiony , butelki , korki , rurki , drożdże i nic więcej

koło lukasbanku "zielarsko-medyczny" drożdże , korki , rurki .
Troche asortymentu winiarskiego jest w Zorach w sklepie ogrodniczym(sklep jest zaraz obok parkingu naprzeciwko policji)
Tarnowskie Góry
1. Zielarski koło domu kultury- drożdże, pozywki, susz, zioła :D
2. Ogrodniczy na rynku- winomierze, alkoholomierze, gyrglay (rurki fermentacyjne) tez były nie wiem jak teraz
Cytat:Wysłane przez psiaku
Przy rynku w drogeri drożdze Alwido.
z przykrością muszę stwierdzić : sklep w likwidacji. :placze:
Parę metrów bliżej jest sklep z pamiątkami i tam są drożdze, niestety tylko z biowinu.
Sosnowiec

W Leroy Merlin drożdże Biowinu, balony, korki, pożywki, piro, pektopol, korkownice i trochę innych akcesoriów. Wszystkie ceny wysokie (dokładnie nie pamiętam bo nic nie kupiłem).

W Auchan (obok Leroy Merlin) chyba sezonowo - drożdże (biowin, z dobrym terminem ważności - właśnie robię na nich 1 wino, pracują), pożywki, korki, pekto (50g - 3 zł - oczywiście przechowywany razem z resztą :)), rurki, termometry, cukromierze, węże i inne akcesoria. Ceny w większości bardzo przyzwoite (termometr koło 3,60, winomierz 6 zł, korki około 1,10 - 1,40. Rurki fermentacyjne 4 zł (2 szt, szklane, biowin)

Małachowskiego 18, sklep zielarski (widać zieloną pionową tablicę "ZIOŁA" z ulicy). Mają tam drożdże Multimexu (2 zł) i podstawową pożywkę :).
Szczytem są ceny w M1 czeladź. Balon 15L "waży" 59 zetów :glupek:
Byłem ostatnio w Carefour w Gliwicach i były tam balnoy 25l po 49,90, niestety mniejszych niet :/ Były jeszcze 34l, ale nie pamiętam po ile, słoiki na nalewki i inne akcesoria: cukromierze, rurki, itp
Stron: 1 2 3